Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional „Lucian Blaga" Cluj-Napoca prezintă în data de 19 mai 2013, la ora 19:00, în Sala mare de spectacole, spectacolul-eveniment O MIE ȘI UNA DE NOPȚI de Mario Vargas Llosa, traducere în limba română de Luminiţa Voina-Răuţ, regia Andreea Iacob.

 

Evenimentul se va bucura de prezenţa în sală a autorului, scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel.
 

Distribuţia spectacolului este compusă din actorii Ramona Dumitrean şi Matei Rotaru, iar mixajul video şi de sunet este realizat cu echipa „Fox in the Box“: József Iszlai (sound design) şi Melinda Kádár, Zsolt Hátszegi, András Ferenczy (video design şi video mix).

Spectacolul este realizat în parteneriat cu Asociaţia SHIFT - Transilvania Art Grup.

În data de 20 mai 2013, scriitorul va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, iar în data de 21 mai 2013 va susţine o prelegere, alături de Gabriel Liiceanu, la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

 


 

 

 



Teatrul Național din Cluj-Napoca a prezentat spectacolele HAMLET de W. Shakespeare și IDIOTUL după F.M. Dostoievski la Teatrul Era din Pontedera (Italia), în cadrul programului O stagiune pentru Toscana, care se desfășoară în perioada ianuarie-aprilie 2013. Spectacolele au fost jucate în datele de 10, respectiv 13 aprilie 2013.
Pentru a sărbători cei 40 de ani de activitate, Fondazione Pontedera Teatro organizează în perioada ianuarie-aprilie 2013 Una stagione per la Toscana, manifestare care dorește să sărbătorească arta teatrală prin producții teatrale, workshop-uri pentru actori și regizori, o stagiune pentru adulți și copii, aducându-i astfel împreună pe fondatori, pe colaboratori și pe spectatori pentru a privi viitorului Fundației Teatrale Pontedera.
Stagiunea include peste 30 de spectacole, care se vor juca pe trei scene din regiunea Toscana: Teatrul Era din Pontedera, Teatrul Francesco Di Bartolo din Buti și Teatrul din Lari.



DAN CHIOREAN, actorul Teatrului Național din Cluj-Napoca a câștigat Premiul pentru „Cel mai bun actor“ la Kino Pavasaris | Vilnius International Film Festival.
Festivalul Internațional de Film de la Vilnius se află la cea de-a 18-a ediție. Acest festival este cel mai mare eveniment cinematografic din Lituania, recunoscut pentru înalta calitate a filmelor prezentate și pentru evenimentele conexe, iar ediția anului curent a avut peste 72 000 de participanți. Detalii pe pagina oficială a festivalului: http://www.kinopavasaris.lt.
Echipa Teatrului Național din Cluj-Napoca îl felicită pentru performanță și îi dorește mult succes în continuare.
 



Spectacolul Teatrului Național din Cluj CEALALTĂ MOARTE A IOANEI D’ARC de Stefan Tsanev a câștigat Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Teatru „SLAVIJA 2013“, care s-a desfășurat la Belgrad, în perioada 9-16 martie a.c. Juriul care a decernat premiul a fost format din: prof. Raško Jovanović (Serbia), Risto Stefanovski, teatrolog (Macedonia) și Dušan Đoković, Academia de Arte (Serbia).
Cea de-a 12-a ediție a Festivalului a găzduit opt spectacole din şapte ţări (S.U.A., Kazakstan, Bulgaria, Muntenegru, Maroc, România, Serbia). Spectacolele au fost selecționate din aproximativ 200 de aplicații pentru participarea la festival.
Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a participat la festival în perioada 14-17 martie 2013, cu spectacolul CEALALTĂ MOARTE A IOANEI D’ARC de Stefan Tsanev, regia Nic Ularu, costumele Călina Langa, cu Eva Crişan, Cornel Răileanu şi Emanuel Petran.




X