Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Național din Cluj-Napoca vă invită la avanpremiera spectacolului SÂNZIANA ȘI PEPELEA de Vasile Alecsandri, care va avea loc în data de 25 iunie, începând cu ora 19:00, în sala mare de spectacole.
 
Regia: Alexandru Dabija; scenografia: Cristian Rusu; muzica originală: Ada Milea și Anca Hanu; mişcare scenică: Florin Fieroiu; asistent costume: Cătălina Chirilă; asistent de regie: Leta Popescu.
 
Distribuţia: Sânziana, Baba Catrina, Zână - Anca Hanu; Baba Rada, Zâna Lacului - Miriam Cuibus; Baba Anghelica, Zână - Angelica Nicoară; Baba Marghioala, Zână - Irina Wintze; Tândală, Baba Gheorghița - Romina Merei; Baba Casandra, Zână - Adriana Băilescu; Pasărea măiastră, Baba Safta, Zână - Patricia Brad; Pepelea - Matei Rotaru; Zmeul, Baba Anica - Ionuţ Caras; Papură, Baba Domnica - Radu Lărgeanu; Codruța - Cristian Grosu; Păcală - Adrian Cucu; Lăcustă - Cătălin Herlo; Pârlea - Dragoş Pop; Popa Parodie - Cristian Rigman; Zorilă, Paharnicul - Miron Maxim; Murgilă, Statu-Palmă-Barbă-Cot, Stolnicul - Silvius Iorga; Cuviosul Mihnea Trompetistul - Mihnea Blidariu.


30.05.2013
Modificare în programul de spectacole al lunii iunie


Stimați spectatori,

Dorim să vă aducem la cunoștință următoarea modificare în programul de spectacole al lunii iunie:
Menționăm că biletele achizționate rămân valabile pentru reprezențatia din data de 6 iunie sau pot fi returnate la Agenția Teatrală până în data de 7 iunie.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.
Teatrul Național Cluj NapocaTeatrul Naţional „Lucian Blaga" Cluj-Napoca prezintă în data de 19 mai 2013, la ora 19:00, în Sala mare de spectacole, spectacolul-eveniment O MIE ȘI UNA DE NOPȚI de Mario Vargas Llosa, traducere în limba română de Luminiţa Voina-Răuţ, regia Andreea Iacob.

 

Evenimentul se va bucura de prezenţa în sală a autorului, scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel.
 

Distribuţia spectacolului este compusă din actorii Ramona Dumitrean şi Matei Rotaru, iar mixajul video şi de sunet este realizat cu echipa „Fox in the Box“: József Iszlai (sound design) şi Melinda Kádár, Zsolt Hátszegi, András Ferenczy (video design şi video mix).

Spectacolul este realizat în parteneriat cu Asociaţia SHIFT - Transilvania Art Grup.

În data de 20 mai 2013, scriitorul va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, iar în data de 21 mai 2013 va susţine o prelegere, alături de Gabriel Liiceanu, la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

 


 

 

 Teatrul Național din Cluj-Napoca a prezentat spectacolele HAMLET de W. Shakespeare și IDIOTUL după F.M. Dostoievski la Teatrul Era din Pontedera (Italia), în cadrul programului O stagiune pentru Toscana, care se desfășoară în perioada ianuarie-aprilie 2013. Spectacolele au fost jucate în datele de 10, respectiv 13 aprilie 2013.
Pentru a sărbători cei 40 de ani de activitate, Fondazione Pontedera Teatro organizează în perioada ianuarie-aprilie 2013 Una stagione per la Toscana, manifestare care dorește să sărbătorească arta teatrală prin producții teatrale, workshop-uri pentru actori și regizori, o stagiune pentru adulți și copii, aducându-i astfel împreună pe fondatori, pe colaboratori și pe spectatori pentru a privi viitorului Fundației Teatrale Pontedera.
Stagiunea include peste 30 de spectacole, care se vor juca pe trei scene din regiunea Toscana: Teatrul Era din Pontedera, Teatrul Francesco Di Bartolo din Buti și Teatrul din Lari.