Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

24.04.2024
ACASĂ, PE CÎMPIA ARMAGHEDONULUI
spectacol găzduit


Este un spectacol despre prima relație pe care fiecare dintre noi o avem pe (și cu) lumea aceasta, cea cu mama. O relație care nu are cum să nu lase urme, care nu are cum să nu influențeze relația cu sinele, cu ceilalți și, finalmente, cu lumea, cu felul în care ne poziționăm și ne mișcăm în propriile vieți și în ale celor din jur. O relație care poate fi un dar, însă și cea mai mare capcană.

Din copleșitorul roman autobiografic al Martei Petreu am ales să urmărim relația cu familia, pe firul relației mamă-fiică,ca pe niște învelișuri care acoperă și, în același timp, deschid răni. În spectacolul nostru, aceste relații sînt revizitate printr-o reconstituire, ca o călătorie înapoi pe firul apei spre amintirile care ascund, mai adînc sau mai vizibil, ne-iubirile, fricile, rușinile, trădările, neglijențele, neputințele, neîncrederile și efectele lor, moștenite de la o generație la alta.

Spectacolul nostru devine un spațiu de siguranță pentru această necesară revizitare a rănilor, care poate aduce conștientizări, creaclaritateeși, finalmente, poate duce la identificarea unor mecanisme moștenite și eliberarea de ele.Față-Verso. O poveste de teatru, proiect aflat la prima ediție, își propune să aducă în atenția publicului personalități artistice marcante pentru istoria culturală a Teatrului Național „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, într-un spectacol-dialog menit să evidențieze atât poveștile profesionale și personale ale acestora, cât și pagini mai puțin cunoscute din istoria spectacolelor Teatrului.

Primul invitat al acestei serii de întâlniri este actorul PETRE BĂCIOIU, care ne va împărtăși poveștile mai puțin cunoscute din culisele unor montări celebre, dar și amintiri  trăite de-a lungul unei cariere de aproape cinci decenii pe scena teatrului clujean.
 

Acest eveniment, moderat de Narcisa Pintea, se va desfășura în data de 3 aprilie 2024, de la ora 19.00, în  sala Studioului Euphorion, într-o formulă atrăgătoare pentru public, îmbinând dialogul cu elemente de spectacol live realizate de muzicieni profesioniști.
 

Invitați speciali: Rareș Munthiu (vioară), Silvana Ghermet (vioară), Mihai Oșvat (violă) și Daniel Demian (violoncel).


Nu ratați acest eveniment deosebit, unde cultura și arta se întâlnesc într-o simfonie de povești și muzică! Vă așteptăm cu drag!

O producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-NapocaTeatrul Național „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca vă invită în data de 27 martie, de Ziua Mondială a Teatrului, la ZIUA PORȚILOR DESCHISE, aflată la a XIV-a ediție!

 

Din foaier la rotondă și de la scena mare la Studio Euphorion, v-am pregătit activități prin care să descoperiți spațiul teatrului într-o nouă lumină: avem ateliere, tururi ghidate de actori, o repetiție deschisă a spectacolului A douăsprezecea noapte sau Cum doriți, un concert Ada Milea și multe alte evenimente pentru cei mici și cei mari!

 

Invitata specială a acestei ediții a Zilei Porților Deschise va fi actrița Coca Bloos, care va avea un dialog cu Ștefana Pop-Curșeu, teatrolog și directoarea artistică a Teatrului „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, dar și cu publicul prezent.

  

Evenimentul se va desfășura între orele 11:00 și 21:00 și se adresează atât tinerilor, cât și adulților.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Accesul la evenimente (inclusiv la vizitele în culise) se va face pe principiul „primul venit, primul servit”.
 NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE revine la Teatrul Național în 9 decembrie, pentru a XI-a ediție!

Începând cu ora 18:00 și până după miezul nopții, vă invităm să dansați tango pe scena mare, să participați la ateliere de teatru de umbre sau de improvizație, să ne luați la întrebări actorii și actrițele și să asistați la concerte și stand-up comedy! Ca în fiecare an, veți avea posibilitatea să descoperiți multe potențiale cadouri la Târgul de Crăciun, unde prietenii noștri vă vor tenta cu bijuterii, plante, dulciuri și tot felul de accesorii. În tot acest timp, puteți savura un suc, un ceai sau un vin fiert la Cafeneau Sisters, poate în timp ce vă bucurați cu prietenii de un joc de societate sau îi lăsați pe cei mici să se distreze creând felicitări de Crăciun.

Campania de donații din acest an este Teddy, spiridușul lui Moș Crăciun, realizată în parteneriat cu Organizația Studenților Mediciniști Cluj - o strângere de jucării pentru copiii din spitalele clujene.