Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

21.02.2023
INIMĂ ȘI ALTE PREPARATE DIN CARNE
SPECTACOL INVITAT


O producție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova

Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2020.

„Despre dragoste și despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate în zadar la capătul realității. Despre umorul involuntar și singurătatea voluntară. Despre adevăr, tandrețe și sex. Despre copii, poezie și cafea. Despre corp și despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite în plină criză. Despre frumusețe și despre sufletele tot mai uscate, întărite deja pe la margini. Despre plăcere și boală. Despre limbaj și despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viața care atârnă la câțiva cm în afara noastră. Despre inimă și alte preparate din carne.” – Dan Coman


Text: Dan Coman
Regie, video și univers sonor: Radu Afrim

Scenografie: Irina Moscu
Sound design: Mihai Dobre
Mişcare scenică: Flavia Giurgiu
Asistent regie: Claudia Gorun

Cu: Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu, Flavia Giurgiu, Romanița Ionescu, Geni Macsim, Claudia Dinu, Cătălin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Păun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Sorin Gruia, Minela Popa, Florin Chirea.adaptare de Mihai-Florian Nițu după Pauline Daumale
traducere de Olga Mărculescu

O producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca

regia și concept scenografic: Mihai-Florian Nițu
Costume “Atelier Atipic”
Distribuția spectacolului: Ileana Negru, Narcisa Pintea
Partener Media: Radio Transilvania Cluj

Spectacolul de teatru Intervenții Pichard, după Pauline Daumale, este o piesă de succes, o comedie cu note melancolice, o poveste reală sau închipuită, despre dorințe, conflicte, pierderi și noi renașteri. Este povestea a două femei singure care trăiesc noaptea dintre ani într-o continua dedublare a ființei lor.După un an de pauză și o altă ediție desfășurată online, NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE revine la Teatrul Național Cluj-Napoca în toată gloria ei pre-pandemică! În data de 17 decembrie, începând cu ora 18:00 și până la 01:00, vă așteptăm să descoperiți activitățile pe care vi le-am pregătit, din foaier și garderobă până la Sala Mare și Studio Euphorion.
Programul readuce evenimentele-hit ale edițiilor trecute, dar vă propune și surprize și întâlniri noi: ateliere, concerte, expoziții, un spectacol de improvizație, o sesiune de întrebări și răspunsuri cu actori, o instalație artistică participativă și, bineînțeles, târgul de Crăciun.
Ca de obicei, organizăm și o campanie de donații, de data aceasta pentru Biblioteca mobilă BookTruck, un proiect dedicat copiilor din mediul rural. Studiile de specialitate atrag atenția asupra modului în care stresul reușește, în momentul de față, să acapareze individul și să își pună amprenta atât în plan profesional, cât și în plan personal, fiind omniprezent și alterând calitatea vieții.

Efectele benefice ale intervențiilor care folosesc ca instrument arta digitală și, cu precădere realitatea virtuală, sunt notate în literatura de specialitate și în studiile din acest domeniu. În consecință, arta digitală și realitatea viruală sunt deja folosite cu succes în multe țări pentru a reduce stresul și pentru a îmbunătăți starea de bine a individulului, exemplele fiind multiple.

 

Dezbaterea Modele și posibilități de a stimula starea de bine cu ajutorul artei digitale propune aducerea în prim plan a beneficiilor artei digitale asupra sănătății mintale și a stării de bine, reunind specialiști din domeniile artei și psihologiei pentru expunerea modelor de bune practici și a modalităților accesibile de utilizare a artei digitale pentru stimularea stării de bine, în context cotidian.

Totodată, discuția va include și analizarea efectelor obținute asupra publicului participant la instalația artistică participativă Oaze de Liniște, co-producție Create.Act.Enjoy și Teatrul Național „Lucian Blaga”.

 

Invitați: Horia Avram, Raluca Georgescu

Moderatoare: Gabriela Bud (MentAid), Diana Buluga (Create.Act.Enjoy)