Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

20.10.2018
Musical 7


În Berlinul bântuit de spectrul nazismului se pregătește un spectacol în care femei superbe își dezvăluie talentul și atașamentul pentru teatru, luptă pentru supraviețuire, pentru dragoste și mai ales pentru șansa de a deveni vedete. Pericolul de a aluneca în ideologii greșite se împleșteste cu greșelile pe care oamenii le fac atunci când iubesc. Artiștii readuc în scena atmosfera anilor 40, într-un spectacol plin de muzică live și dansCompania de teatru Giuvlipen, în parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat, vă invită să vizionați în premieră „Kali Traš (Frica Neagră)", o producție bilingvă română - romani (traducere în română), adaptare liberă de Mihai Lukacs, după romanul „Cu moartea-n ochi", al scriitorului şi supraviețuitorului rom Valerică Stănescu. În regia artistică a lui Mihai Lukacs, spectacolul are în distribuție pe Zita Moldovan, Mihaela Drăgan, Marcel Costea, Ninel Petrache și Mircea Dragoman. Scenografia şi costumele: Iulia Toma. Mișcarea scenică: Paul Dunca. Dramaturgie: Mihaela Drăgan.


14.10.2018
ILEGITIM


Producător: Teatrul Maghiar de Stat Cluj
 

O familie dezintegrată, confuză, lipsită de prezența mamei, în care fiecare se luptă cu propriile prejudecăți și fiecare are dreptatea lui. O imagine în miniatură a lumii în care trăim, a imposibilității noastre de discernământ, a ignoranței inevitabile, din cauza felului în care percepem diferit și deformat lucrurile, oameni simpli sau filozofi. Trăim cu niște ochelari invizibili pe ochi, ochelari de cal sau colorați, vedem doar ceea ce ne dorim și ne convine să vedem, doar ceea ce am învățat să vedem. Ne învârtim în cerc, repetitiv, și trăim realități paralele în mințile noastre. Avem oare posibilitatea de a ne ridica deasupra? Poate că iubirea necondiționată este piesa lipsă, așa cum, probabil, și lipsa mamei se resimte în această familie.

  

 Adrian Sitaru

 


 

Reprezentația va avea loc în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, în sala studio a Teatrului Maghiar din Cluj, pe data de 14 octombrie 2018, ora 17:00.Producător: Reactor de creație și experiment, Cluj-Napoca
 

Plasând totul în sfera posibilului și a miracolului, spectacolul aduce în scenă povestea jocului Caritas și a fenomenului care a luat amploare în jurul acestuia în anii '90. Treptat e dezvăluită dimensiunea politică și socială care a stat în spatele acestui circuit, fără de care nu ar fi putut ajunge la asemenea proporții.
 

„Miracolul de la Cluj" este un spectacol de teatru documentar, care oferă o imagine de ansamblu a contexului social și politic din România care a favorizat răspândirea jocurilor de tip piramidal. Spectacolul face parte din proiectul „Exerciții de democrație. Investigarea istoriei recente", un proiect cultural implementat de Reactor de creație și experiment. 

 Reprezentația va avea loc în cadrul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, la sediul Reactor, pe data de 12 octombrie 2018, ora 16:00.