Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE revine la Teatrul Național în 9 decembrie, pentru a XI-a ediție!

Începând cu ora 18:00 și până după miezul nopții, vă invităm să dansați tango pe scena mare, să participați la ateliere de teatru de umbre sau de improvizație, să ne luați la întrebări actorii și actrițele și să asistați la concerte și stand-up comedy! Ca în fiecare an, veți avea posibilitatea să descoperiți multe potențiale cadouri la Târgul de Crăciun, unde prietenii noștri vă vor tenta cu bijuterii, plante, dulciuri și tot felul de accesorii. În tot acest timp, puteți savura un suc, un ceai sau un vin fiert la Cafeneau Sisters, poate în timp ce vă bucurați cu prietenii de un joc de societate sau îi lăsați pe cei mici să se distreze creând felicitări de Crăciun.

Campania de donații din acest an este Teddy, spiridușul lui Moș Crăciun, realizată în parteneriat cu Organizația Studenților Mediciniști Cluj - o strângere de jucării pentru copiii din spitalele clujene.


10.12.2023
LIBERTATE
proiecție specială în prezența echipei


Regie: Tudor Giurgiu
Cu: Alex Calangiu, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo

Dramă, Război - România, Ungaria - 2023
 

Sinopsis:

Sibiu, decembrie 1989. În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliție Viorel e capturat și acuzat că e terorist.
 

Premii și festivaluri: Premiul Publicului acordat de Vodafone la Transilvania FF 2023.


25.11.2023
NU E BINE, COPII!

Nu-i bine, copii! este un nou show de stand-up comedy marca Dragoș Pop.

Surprinzător, mușcător, interactiv și, nu în ultimul rând, funny.
Vom vorbi vrute și, mai ales nevrute, cât încă mai putem, în această lume tot mai sensibilă.
Se recomandă consumul unui pahar de vin înainte de show.

Enjoy!



Reprezentații: 5 și 6 noiembrie, ora 19:00, la Studio „Euphorion”

zeițe de categoria B
de Alexandra Felseghi, după o idee de și în regia lui Andrei Măjeri, este un spectacol-eveniment care își propune să aducă pe aceeași scenă actrițe din trei orașe și trei teatre diferite, aplaudate în spațiile geografice în care joacă, dar mai puțin cunoscute în afara lor: Elena Ivanca (actriță a Teatrului Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca), Ioana Dragoș Gajdó (actriță a Teatrului „Regina Maria” Oradea), Silvia Luca (actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani).

Premiera a avut loc în septembrie la București, la creart/TEATRELLI – inițiatorul proiectului și producătorul principal, spectacolul urmând să fie jucat, pe rând, în toate teatrele co-producătoare, respectiv la Teatrul Național Cluj-Napoca, Teatrul „Regina Maria” Oradea și Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

zeițe de categoria B chestionează un subiect de interes contemporan: granița dintre public și privat, dintre magia scenei și realitatea vieții personale. Spectacolul pornește de la o documentare de tip autobiografic, concentrându-se, cu precădere, asupra punctelor nevralgice din carierele celor trei actrițe, acelea care au provocat turnuri semnificative. Un demers care aduce în discuție modalitățile prin care artiștii sunt adesea schimbați asemenea unor piese. Mecanismul dur al artelor strivește personalități sensibile care au făcut performanță într-o altă epocă, îi năucește pe cei prinși între vârste și nu le dă prea multe speranțe celor la început de carieră. Dar vocația nu se perimează, ea își caută porturi noi în care să acosteze, co-creatori care să stârnească mici revoluții personale și să provoace la dialog.