Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


In memoriam

Gheorghe Radu

20 aprilie 1920 23 iunie 2010

  

A trecut în lumea umbrelor, în al nouăzecilea an de viaţă, actorul Gheorghe Radu.

Absolvent al Conservatorului de Artă Dramatică din Iaşi, promoţia 1940, ca student favorit al profesoarei sale, marea actriţă Agatha Bârsescu, Gheorghe Radu şi-a început cariera la Teatrul Naţional din Iaşi. A jucat apoi la Bucureşti, la Teatrul Muncă şi Lumină al lui Victor Ion Popa, la Teatrul de Comedie sub directoratul lui Sică Alexandrescu, la Teatrul de Nord din Satu-Mare, la Teatrul de Stat din Turda, după care, trei decenii neîntrerupt, a slujit scena Teatrului Naţional din Cluj.


20.06.2010
Premiera spectacolului ULTIMUL MESAJ AL COSMONAUTULUI CĂTRE FEMEIA PE CARE A IUBIT-O CÎNDVA ÎN FOSTA UNIUNE SOVIETICĂ de David Greig

Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca vă anunţă că premiera spectacolului Ultimul mesaj al cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cîndva în fosta Uniune Sovietică de David Greig va avea loc la toamnă, în deschiderea stagiunii teatrale 2010/2011.A căzut cortina pentru ultima oară pentru Esti. Şi comanda nu a mai dat-o ea, din micuţa cabină tehnică a scenei. Difuzorul nu a mai vibrat la cuvintele „Mulţumim spectacolul!“, o expresie ce producea mereu un zîmbet duios.

În noaptea de 4 spre 5 iunie 2010, iubita noastră colegă, regizorul tehnic Estera Biró, a trecut în nefiinţă. Născută la 23 aprilie 1939 la Cluj, Estera Biró a făcut parte din colectivul Teatrului Naţional Cluj din 23 octombrie 1963 pînă pe 4 iunie 2010.Teatrul Naţional din Cluj prezintă mbătă, 22 mai 2010, de la ora 15:00, în Studioul „Euphorion“, în cadrul Programului „Debut“, premiera spectacolului ASASINAREA MARCHIZULUI DE SADE, scenariu de Marius Benţa după texte ale Marchizului de Sade.

Regia spectacolului este semnată de László Olivér iar scenografia de Mălina Mândru.

Distribuţia: Cătălin Codreanu (Marchizul de Sade), Romina Merei (Madeleine), Anca Hanu (Constance) şi Radu Lărgeanu (Royer).