Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional Cluj organizează un eveniment dedicat clujenilor şi, prin ei, colegei noastre, regizoarea Mona Marian (Chirilă). Intrarea va fi liberă, dar încurajăm donaţiile, în cuantumul pe care îl decideţi dvs. Banii vor fi redirecţionaţi pentru sprijinirea colegei noastre.


Noaptea Porților Deschise va oferi publicului spectacole, concerte, recitaluri, workshop-uri şi o expoziţie de caricaturi. Pe întreaga durată a evenimentului, alături de noi vor fi cafeneaua Doamna T, caricaturişti care vor realiza caricaturi la cerere, Libraria Book Corner şi Librăria Teatrului Naţional Cluj.Primul festival dedicat teatrului clujean este organizat de Teatrul Naţional din Cluj în perioada 27-29 noiembrie 2012. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociaţia Culturală JAD.

Festivalul Dramaturgiei Clujene cuprinde cinci spectacole de teatru realizate după piese scrise de dramaturgi clujeni şi o masă rotundă, organizată în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România – filiala Cluj.

Acest festival are drept scop promovarea dramaturgiei clujene pe plan local, naţional şi internaţional şi diversificarea ofertei culturale a oraşului, în perspectiva realizării proiectului „Cluj – Capitală Culturală Europeană 2021“.

Obiectivele principale ale proiectului sunt familiarizarea publicului cu dramaturgia clujeană, promovarea dramaturgilor clujeni, promovarea unei serii de spectacole de teatru 100% clujene, diversificarea ofertei de evenimente a Teatrului Naţional, îmbunătăţirea relaţiei cu publicul şi promovarea imaginii Teatrului Naţional și a valorilor locale.Spectacolul Teatrului Naţional din Cluj INSULA, după Gellu Naum, spectacol-concert de Ada Milea, a obținut Marele Premiu al Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Brașov. Juriul celei de-a XXIV-a ediții a festivalului a fost format din criticul de teatru Andreea Dumitru și actorii Mircea Diaconu și George Ivaşcu.
Detalii despre câștigătorii ediției 2012 a Festivalului Dramaturgiei Contemporane de la Brașov aici.Teatrul Naţional din Cluj va participa la Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov, ediţia a XXIV-a, cu INSULA după Gellu Naum, spectacolul-concert de Ada Milea. Spectacolul va avea loc în data de 17 noiembrie 2012 de la ora 20:00 şi se va juca în sala mare a Teatrului „Sică Alexandrescu“.