Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Stimaţi spectatori,
Reprezentaţia spectacolului FLORENȚA SUNT EU de Gellu Naum și Jules Perahim, regia Alexandru Dabija, din data de joi, 30 mai 2011, a fost reprogramată pentru ora 14:00, în aceeași zi.
Reprezentația se va juca în cadrul Festivalului de Comedie Românească, festival organizat de către Teatrul de Comedie, cu sprijinul Primăriei Municipiului București și al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.
Intrarea la spectacol va fi liberă, în limita locurilor disponibile, iar biletele achiziționate deja pentru reprezentația de la ora 19:00 pot fi returnate la agenţia teatrală, sau pot rămâne valabile, la cerere, pentru un alt spectacol al Teatrului Național din această stagiune.
Vă mulţumim pentru înţelegere.Teatrul Naţional Cluj vă aşteaptă şi în acest an, pe 27 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, la Ziua Porţilor Deschise.

Între orele 12:00 şi 18:00 intrarea va fi liberă şi veţi putea participa o serie de evenimente pentru toate gusturile şi vârstele: veţi putea vizita culisele teatrului, însoții de actorii Teatrului Național, vom găzdui un spectacol interactiv dedicat copiilor, dar şi recitaluri de muzică instrumentală, vă veţi întâlni cu scriitori clujeni care vor citi din lucrările lor şi apoi vor rămâne la o sesiune de discuţii cu dvs., veţi putea vedea fotografii cu imagini din spectacolele teatrului şi afişe de arhivă, veţi putea viziona fragmente dintr-un spectacol de arhivă al teatrului şi, apoi, să discutaţi cu actori din distribuţie şi veţi avea ocazia să asistaţi la o repetiţie de spectacol şi să interacţionaţi cu regizorul şi actorii din echipă.

Pe toată durata evenimentului, eleganta şi delicioasa cafenea Doamna T vă va aştepta cu delicatese, chiar în clădirea teatrului nostru, iar Librăria teatrului şi Librăria Cărtureşti vă vor aduce o la fel de apetisantă ofertă de carte.

Programul detaliat al evenimentului:În perioada 8-11 martie Teatrul Național din Cluj va participa la Festivalul Internațional de Teatru „SLAVIJA 2012“ Belgrad, Serbia. Festivalul se va desfășura în perioada 9-17 martie și va găzdui 10 spectacole din 8 țări europene. Teatrul Național din Cluj, va participa cu spectacolul ZENOBIA după Gellu Naum, scenariul și regia Mona Marian.
Festivalul Internațional de Teatru SLAVIJA se află la a 11-a ediție, numărând printre participanți, de-a lungul acestei perioade, peste 60 de trupe de teatru, din peste 30 de țări.Teatrul Naţional Cluj pregăteşte în acest an programul „Dramaturgi clujeni“, care îşi propune promovarea dramaturgiei clujene pe plan local, naţional şi internaţional, familiarizarea publicului cu dramaturgia clujeană şi diversificarea ofertei de spectacole prin realizarea de spectacole 100% clujene.
Primul spectacol din cadrul acestui program, BRAVUL NOSTRU MICȘA! de Radu Ţuculescu, va avea premiera sâmbătă, 3 martie 2012, în Studioul „Euphorion“ al Teatrului Naţional Cluj. Spectacolul este regizat de Tudor Lucanu, care se află şi el la debut pe scena naţionalului.
Tudor Lucanu: „Piesa lui Radu Ţuculescu vorbeşte despre inventivitatea tipic românească, conturează o lume rurală prinsă în angrenajul dezvoltării capitaliste, al cărei prim scop este obținerea unui profit prin orice mijloace. Spectacolul propus urmărește povestea acestei lumi dintr-un unghi obiectiv care surprinde comicul amar al încercărilor de atingere a prosperității.“
Programul „Dramaturgi clujeni“ va continua la Teatrul Naţional cu montarea piesei SCOICI PE NISIPUL FIERBINTE de Flavius Lucăcel, spectacol care va avea premiera în cursul lunii aprilie.