Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru. Este sărbătorită anual, la data de 27 martie, de Centrele ITI şi de comunitatea teatrală internaţională. Diverse evenimente teatrale naţionale şi internaţionale sunt organizate pentru a marca această sărbătoare. Unul dintre cele mai importante dintre acestea este transmiterea Mesajului Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului prin care, la invitaţia ITI, o personalitate de renume mondial împărtăşeşte reflecţiile sale asupra Teatrului şi asupra păcii între oameni.

Primul Mesaj Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului a fost scris de Jean Cocteau (Franţa), în 1962.Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, în România evenimentul dedicat acestei zile este Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” organizată de UNITER, împreună cu teatrele din ţară cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

UNITER organizează un spectacol de caritate, susţinut de mari artişti pentru mai vârstnicii colegi, iar teatrele programează un spectacol din repertoriu pentru a face cunoscută publicului această Campanie.Teatrul Naţional vă invită duminică, 13 martie, de la ora 19:00, în Studioul „Euphorion“, la premiera spectacolului ZENOBIA, după Gellu Naum. Scenariul şi regia sînt semnate de Mona Marian, scenografia de Eugenia Tărăşescu-Jianu, iar muzica de Corina Sîrbu. Distribuţia: Naum — Cornel Răileanu; Naum tânăr — Cristian Rigman; Zenobia — Romina Merei; Sima, Funcţionarul de la ghişeul gării, Un tată de familie — Petre Băcioiu; Iason — Anca Hanu; Dragoş — Radu Lărgeanu; Constantin — Cristian Grosu; Petru — Miron Maxim; Mama lui Naum, Mama Mariei — Maria Munteanu; Zoe-Olga, sora lui Naum — Eva Crişan; Gerda, Tanti Linica moartă — Elena Ivanca; Maria, Jeni Pop — Angelica Nicoară; Irina, tânărul cu vioara — Silvius Iorga.


01.03.2011
Modificări în programul spectacolelor din luna martie

Stimaţi spectatori,
 
Reprezentaţia spectacolului BOLNAVUL ÎNCHIPUIT de Molière, din data de 3 martie a.c., a fost suspendată, din motive de sănătate. Biletele achiziţionate pot fi valabile, la cerere, pentru reprezentaţia din data de 31 martie sau pot fi returnate la agenţia de bilete a Teatrului Naţional.
Din aceleaşi motive, spectacolul MANSARDĂ LA PARIS CU VEDERE SPRE MOARTE, din data de 5 martie, a fost înlocuit cu CÎNTĂREAŢA CHEALĂ de Eugène Ionesco. Spectacolul va fi jucat începînd cu ora 20:00. Biletele achiziţionate pot fi valabile, la cerere, pentru reprezentaţia acestui spectacol sau pot fi returnate la agenţia de bilete a Teatrului Naţional.
Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate şi vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.