Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

14.04.2016
Suplimentare de bilete pentru reprezentaţia spectacolului ATENŢIE, CAD ÎNGERI! din această lună

Stimați spectatori,
 

Datorită numărului mare de solicitări pentru reprezentația din data de 17 aprilie 2016 a spectacolului „Atenție, cad îngeri!“, one-woman show cu Elena Ivanca, Teatrul Naţional Cluj-Napoca a luat decizia de a suplimenta numărul de locuri. Astfel, încă 50 de spectatori se vor putea bucura de spectacol! În acest sens, subliniem faptul că reprezentaţia din data amintită va fi susţinută în Studioul „Euphorion, în loc de Studioul „Art Club.

 

Biletele achiziționate până în acest moment rămân valabile.  
 

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Piața Ștefan cel Mare nr. 14, sau online de pe platforma biletmaster.ro

 

Vă așteptăm cu drag la teatru!  

 

 


07.04.2016
Modificare în programul de spectacole

Stimați spectatori,
 

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că spectacolul 12 OAMENI FURIOȘI din data de 9 aprilie a.c. a fost amânat pentru data de 12 mai a.c. Menționăm că această modificare a programului se datorează unor probleme medicale.
 

Biletele achiziționate pentru această reprezentație rămân valabile pentru data de 12 mai, sau contravaloarea acestora poate fi ridicată de la Agenția Teatrală începând cu data de 8 aprilie, ora 11:00, până în data de 29 aprilie ora 17:00. Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, rămân valabile, sau pot fi returnate contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro până în data de 30 aprilie.
 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre. Mai avem nevoie de teatru?

Aceasta e o întrebare pe care și-o pot pune nu doar miile de profesioniști dezamăgiți de teatru, ci şi milioanele de spectatori pentru care teatrul nu mai aduce nimic nou.

 

Ce rost mai are teatrul?

În acești ani, când scena este atât de insignifiantă în comparaţie cu piețele oraşelor şi spațiile publice, unde se joacă tragedii autentice, în viața reală.

 

Ce mai înseamnă el pentru noi?

Galerii şi balcoane placate cu aur în sălile de teatru, fotolii de catifea, spațiul murdar din culise, vocile bine șlefuite ale actorilor, sau cealaltă realitate, ce ar putea părea destul de diferită la prima vedere: cutii negre, mânjite cu noroi şi sânge, sau priveliștea turbată a trupurilor goale dinlăuntrul lor.

 

Ce ne mai poate spune teatrul?

Totul!

 

Teatrul ne poate spune totul.

Cum zeii locuiesc în cer şi cum prizonierii se sting în peşterile uitate din subteran şi cum pasiunea ne poate înălța şi cum dragostea ne poate ruina şi cum nimeni nu mai are nevoie de persoane bune în această lume şi cum domneşte înşelăciunea şi cum trăiesc oamenii în apartamente, în timp ce copiii se ofilesc în taberele de refugiaţi şi cum toți vor trebui să se întoarcă în deşert și cum, zi de zi, trebuie să ne luăm rămas bun de la aceia pe care îi iubim - Teatrul ne poate spune totul.

 

Teatrul a existat dintotdeauna şi va exista pentru totdeauna.

Iar acum, în lumina ultimelor cinci sau şapte decenii, teatrul ne apare cu atât mai necesar. Pentru că dacă ne raportăm la toate artele publice, vom vedea imediat că teatrul e singura artă unde cuvântul poate trece de la o gură la alta, unde privirea circulă de la niște ochi la alții și unde gestul se transmite de la o mână la alta sau de la un trup la altul. Nu e nevoie de nici un intermediar pentru a uni fiinţele umane. Teatrul e partea cea mai transparentă a luminii. El nu aparţine de Sud, de Nord, de Est sau de Vest. O, nu, teatrul este esenţa însăși a luminii, radiind simultan din toate cele patru colţuri ale lumii. E uşor de recunoscut de orișicine, indiferent dacă suntem ostili sau favorabili la adresa sa.

 

Avem nevoie de un teatru care va rămâne întotdeauna diferit, avem nevoie de teatru de felurite tipuri.

Totuşi, consider că dintre toate posibilele forme ale teatrului, cele arhaice vor fi acum la mare căutare. Nu ar trebui să mai existe distincția artificială dintre formele rituale ale teatrului și teatrul națiunilor "civilizate". Cultura seculară e din ce în ce mai secătuită. Aşa-numita "informaţie culturală" înlocuiește treptat şi elimină simplele entităţi, făcându-ne să ne pierdem speranța de a le mai întâlni vreodată.

 

Viziunea mea e foarte clară acum: teatrul își va deschide larg porţile. Intrarea va fi liberă pentru toată lumea.

Aruncați gadget-urile și calculatoarele - mergeți la teatru, ocupați rânduri întregi în boxe şi în galerii, ascultați cuvântul şi priviți imaginile vii! Teatrul e aici, nu uitați de el şi nu rataţi şansa de a participa la manifestările sale - este probabil şansa cea mai preţioasă pe care o putem avea în vieţile noastre grăbite şi zadarnice.

 

Avem nevoie de teatru în toate formele sale.

Există doar un singur fel de teatru de care, cu siguranță, nu are nimeni nevoie - acel teatru al jocurilor politice, teatrul "capcanelor" politice, teatrul politicienilor, teatrul inutil al politicii. Cu siguranță nu avem nevoie de un teatru al terorii zilnice - al terorii individuale sau collective. Chiar nu avem nevoie de un teatru al cadavrelor şi al sângelui vărsat pe străzi şi în pieţele publice, în capitale sau în provincii, un fals teatru al ciocnirilor dintre grupurile etnice sau religioase...

Anatoli Vasiliev

traducere în limba română: Carmen Borbély Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă cea de-a şaptea ediţie a evenimentului ZIUA PORŢILOR DESCHISE, care va avea loc duminică, 27 martie 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Evenimentul se va desfăşura între orele 12:00 şi 19:00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Săptămâna aceasta, în mod excepţional, toate uşile se deschid spre Teatru! Dacă vă plimbaţi pe bulevardul Eroilor în perioada 21-27 martie 2016, veţi putea trece, la propriu, pragurile care aduc clujenii mai aproape de lumea teatrului. Căutaţi porţile fermecate, faceţi-vă un selfie în cadrul lor şi postaţi fotografiile (public) pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional cu #ZPD2016! Fiţi inventivi! Realizatorii celor mai votate fotografii vor fi recompensaţi cu invitaţii la spectacolele Teatrului!
 

Ca să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Naţional Cluj-Napoca aşteaptă cu PORȚILE DESCHISE clujenii de toate vârstele. Cei mici, dar şi cei mari sunt invitaţi la evenimente variate şi colorate în spaţiile teatrului, care să lege noi prietenii cu lumea fascinantă a culturii şi a artei scenice.