Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Au început repetițiile la OST (Organic Sound Twist) - spectacol gândit și realizat de Andrea Gavriliu -, care va avea premiera în Studioul „Euphorion“, joi 5 octombrie 2017, în cadrul Întîlnirilor Internaționale de la Cluj. Prilej cu care i-am adresat câteva întrebări.

 

Eugenia SarvariDin câte îmi amintesc, la început a fost actoria. Mă refer la participarea ta la Atelierul Teatral al lui Andrei Șerban de la Cluj, în 2005. Erai atunci studentă în anul întâi la actorie. Cum a răsărit dansul din această ecuație?

Andrea Gavriliu – Nu a apărut așa, de nicăieri. Am urmat niște cursuri de balet în copilărie. Asta a fost baza. Încă de pe atunci eram foarte pasionată de dans. Am și suferit foarte mult când a trebuit să întrerup.Teatrul Național Cluj-Napoca deschide stagiunea 2017-2018, marți 12 septembrie 2017, de la ora 19:00 cu spectacolul PROCESUL după Franz Kafka, în regia Mihaelei Panainte și scenografia lui Helmut Stürmer, cea mai recentă premieră din stagiunea trecută. Mult apreciat de critica de specialiate, PROCESUL a fost selectat, alături de spectacolul de studio PLAYLIST de C.C. Buricea-Mlinarcic, la cea de-a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura la București, în perioada 20-30 octombrie.Înainte de începerea unei noi stagiuni pentru teatrele din întreaga țară, încărcarea bateriilor artei scenice se face la malul Mării Negre, între Delta Dunării și Costinești. Două evenimente centrate pe arta actorului și pedagogie teatrală se desfășoară la începutul acestei toamne, implicând membri ai echipei artistice a Teatrului Național din Cluj-Napoca: Întâlnirile teatrale de la Sulina (31 august-4 septembrie) și Gala tânărului actor de la Costinești (4-7 septembrie).Ne pregătim pentru un mic maraton teatral în însorita Portugalie! 

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va participa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Almada, Portugalia, cu spectacolul RICHARD AL III-LEA SE INTERZICE! de Matei Vişniec, în regia lui Răzvan Mureşan. Spectacolul va avea cinci reprezentaţii în perioada 11-13 iulie 2017.

Teatrul Naţional Cluj-Napoca se află la a doua participare la Festivalul de Teatru de la Almada, după ediția din vara anului 2015, când a fost invitat să prezinte spectacolele LIVADA DE VIŞINI de A.P. Cehov, în regia lui Roberto Bacci şi SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE de Matei Vişniec, în regia lui Răzvan Mureşan.

Cu o selecţie variată numărând 26 de producţii din țări precum Portugalia, Franța, Israel, Argentina, Elveția, Spania și România, cea de-a 34-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Almada se desfăşoară în perioada 4-18 iulie 2017 și reprezintă cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia.

Selectarea spectacolului în festival ne onorează și aşteptăm cu nerăbdare reîntâlnirea cu publicul portughez.