Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la premiera spectacolului ROMEO ȘI JULIETA de William Shakespeare, traducere de Virgil Teodorescu și Șt. O. Iosif, adaptare de Tudor Lucanu, care va avea loc în Sala mare, sâmbătă, 25 iunie 2016, de la ora 19:00. Regia: Tudor Lucanu; scenografia: Alina Herescu; muzica: Șerban Ursachi; coregrafia: Vava Ștefănescu; asistent de scenografie: Anda Pop; maestru de lumini: Jenel Moldovan. Distribuţia: Sânziana Tarţa, Matei Rotaru, Anca Hanu, Cornel Răileanu, Sorin Leoveanu, Ionuţ Caras, Adrian Cucu, Radu Lărgeanu, Ovidiu Crişan, Angelica Nicoară, Irina Wintze, Cătălin Herlo, Cristian Rigman, Miron Maxim, Diana Buluga.

 

Romeo și Julieta este, poate, cea mai cunoscută piesă a lui Shakespeare, bucurându-se de o imensă popularitate de la apariția ei în 1597 și până în zilele noastre. Tema nefericiților îndrăgostiți, existentă la greci, este reluată în epoca medievală, de nuvelistul italian Matteo Bandello, de la care este preluată de Shakespeare. Iubirea și moartea se îmbină aici ca alternative fundamentale ale existenței. Cei doi îndrăgostiți sunt subjugați de puternicul sentiment al dragostei, din care își fac un simbol semnificativ, aceasta trecând peste toate și toți. Din fundal, întrețesută în povestea de dragoste, transpare atmosfera dominantă de ură și răzbunare a celor două familii, ceea ce conferă iubirii celor doi tineri și unirii lor în moarte o și mai mare pregnanță.

 

 


22.06.2016
Premiera spectacolului JOCURI DADA, destinat copiilor între 5 şi 12 ani

 Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la premiera spectacolului Jocuri DADA, scenariul și regia Vava Ștefănescu, atelier de creație ghidată, recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, care va avea loc în Studioul „Euphorion", joi, 23 iunie 2016, de la ora 11:00. Scenografia este semnată de Cristian Rusu, muzica: Mihnea Blidariu, maestru de lumini: Jenel Moldovan. Distribuţia: Cătălin Codreanu, Mihnea Blidariu, Patricia Brad, Angelica Nicoară.

 

În spațiul delimitat de cordoane roșii prinse pe stative aurii, somptuoase, ca de muzeu, actorii construiesc, jucându-se, o „operă de artă totală", cu ajutorul copiilor. Se vor crea poezii, picturi, costume și altele, totul inventându-se pe loc, opera aceasta vie fiind unică și irepetabilă. Cine intră în acest spațiu magic își dă implicit acordul să participe la jocul de-a creația, ghidat de actorii-artiști, ei înșiși pioni și zaruri în jocul copilăresc al literaturii și al artei avangardiste. Voluntarii din public vor fi aleși de către maestrul de jocuri prin mici poezii, menite să-i incite pe micii spectatori, și, de ce nu, și pe părinți sau bunici: „Din Oceanul Pacific / A ieșit un pește mic / Și pe coada lui scria / Intră-n cerc și dumneata!" Va fi nu doar un atelier de creație ghidată, ci și un prilej de bună-dispoziție și de joacă spontană, de care avem nevoie cu toții.  


08.06.2016
Spectacolul SÂNZIANA ŞI PEPELEA din data de 11 IUNIE 2016 este ANULAT

Stimați spectatori,

 

Dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că, din motive medicale, spectacolul SÂNZIANA ŞI PEPELEA din data de 11 IUNIE 2016 este ANULAT.


Contravaloarea BILETELOR cumpărate din Agenţia Teatrală poate fi ridicată de la Agenţie până în data de 30 IUNIE 2016.

 

Contravaloarea BILETELOR achiziţionate online, prin platforma biletmaster.ro, poate fi recuperată contactând reprezentanţii companiei, la adresa: info@biletmaster.ro, până în data de 30 IUNIE 2016.


Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate şi vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.Teatrul Național Cluj-Napoca completează și actualizează baza de date de actori și actrițe, în vederea unor posibile colaborări pentru stagiunile viitoare.

Perioada de înscrieri este 8 -26 iunie 2016.

Pentru înscriere sunt necesare următoarele:

• Să aveți diplomă de actor (sau adeverință pentru absolvenții anului 2016) și vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani;
• Să completați cererea de înscriere, pe care o puteţi descărca de AICI;

• Să trimiteți pe adresa de e-mail castingtncluj@gmail.com un CV, 5 fotografii (head shot și full shot), precum și alte materiale pe care le considerați relevante. Toate materialele trebuie comprimate. (Vă rugăm să folosiți WinRAR.)

 

Vă mulțumim și așteptăm email-urile dumneavoastră!