Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Stimaţi spectatori,

Din motive independente de voinţa noastră, spectacolul IDIOTUL din data de 17 APRILIE va fi reprogramat pentru data de 6 MAI.

BILETELE rămân valabile pentru reprezentaţia din 6 MAI sau, la cerere, contravaloarea acestora poate fi recuperată de la Agenţia de bilete până în data de 6 MAI.

De asemenea, BILETELE achiziţionate online, prin platforma BILETMASTER.RO rămân valabile pentru reprezentaţia din 6 mai sau pot fi returnate contactând reprezentanţii companiei la adresa: info@biletmaster.ro

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate şi vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.Premiera spectacolului ATENTATUL de Bogdan Costin va avea loc vineri, 11 aprilie 2014, de la ora 19:00, în Studioul „Euphorion" al Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Regia şi scenografia sunt semnate de Timur Felix Mihancea. Distribuţia: Cristian Rigman (Mario), Diana Buluga (Roxana), Silvius Iorga (Victor), Emanuel Petran (Domnul Pop).

 

Piesa Atentatul, a tânărului dramaturg Bogdan Costin, a câştigat concursul „Dramaturgi clujeni 2013", care vizează descoperirea şi promovarea de noi talente clujene şi punerea în scenă a unor piese încă nemontate până în prezent. Competiția a fost lansată în iunie 2013 de Asociaţia JAD, în parteneriat cu Teatrul Naţional Cluj-Npoca şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

 

Piesa aduce în faţa spectatorilor un subiect de actualitate, extrem de delicat şi problematic. Un tânăr fotograf, dependent de jocuri video, măcinat de sentimentul ratării şi prins în vârtejul dement al dorinţei de răzbunare, transformă răzvrătirea şi dezgustul faţă de realitatea în care trăieşte într-o oribilă crimă cu premeditare. „Arma" atentatului politic pus la cale este însă chiar persoana cea mai dragă lui, fosta iubită, infectată cu HIV. Victimă şi călău, ea va transmite boala mortală fiului unui politician veros. Autodistrugerea, ura mocnită şi nevroza pasională se concretizează scenic într-un permanent joc de dialoguri, proiecţii video şi muzică din lumile virtuale.

 

Regizorul spectacolului, Timur Felix Mihancea, este absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune (secţiile regie şi teatrologie) şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, şi al unui masterat în dramaturgie. A scris o serie de texte dramatice, dintre care două au fost prezentate sub formă de spectacol-lectură. Este preşedinte fondator şi regizor al Asociaţiei Culturale „Teatroem", organizatoare a programului Exerciţii de Receptare, care promovează tânăra poezie românească, prin teatru. A montat, alături de Mircea Laszlo, în cadrul acestui program, spectacolul Când lumina se stinge se aprind şoaptele în 2012. În anul 2011 a montat la Teatrul 74 din Târgu-Mureş spectacolul Joc fără manual de întrebuinţare de Roxana Magdalena Pântice.Teatrul Naţional Cluj-Napoca s-a alăturat campaniei „Artiştii pentru artişti“, iniţiată de UNITER (Uniunea Teatrală din România). Campania invită anual teatrele din ţară să prezinte un spectacol din repertoriul propriu, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului din 27 martie, şi să doneze o parte din încasări artiştilor retraşi din activitate.Cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului, Teatrul Naţional Cluj-Napoca organizează cea de-a şasea ediţie a evenimentului de tradiţie, ZIUA PORŢILOR DESCHISE. Evenimentul va avea loc joi, 27 martie 2014, între orele 10:00-18:00.