Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Festivalul Naţional de Teatru lansează, în premieră absolută în România, transmisii directe în ţară şi în străinătate ale unora dintre cele mai râvnite spectacole înscrise în programul Festivalului: MEIN KAMPF de George Tabori, producţie a Teatrului Naţional Cluj-Napoca (spectacolul de deschidere a Festivalului), STEAUA FĂRĂ NUME, producţie a Centrului Cultural European pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu" din Bucureşti, precum şi spectacolul BIZONI. FABULA URBANĂ #2, producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca" din Sibiu. Transmisiunile în direct vor putea fi urmărite în cinci mari oraşe ale ţării (Bucureşti, Braşov, Constanţa, Piteşti, Timişoara), dar şi în străinătate, printr-un parteneriat în premieră absolută cu Institutul Cultural Român, care va facilita vizionarea acestor transmisii în spaţiile ICR Viena, ICR Londra şi ale Teatrului Naţional „Mihai Eminescu“ din Chişinău.Teatrul Național Cluj-Napoca organizează cea de-a V-a ediție a festivalului anual ÎNTÂLNIRILE INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, al cărui scop este promovarea dialogului internațional prin teatru, inițierea şi realizarea de colaborări culturale în spațiul național și internațional. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 6-11 octombrie 2015.

 

Numeroși directori de festivaluri internaționale de teatru și-au anunțat prezența, din țări precum  Italia, Portugalia, Spania, Israel, Germania și Turcia. Alături de aceștia, importanți oameni de cultură din țară vor participa la spectacolele și dezbaterile propuse în această ediție a festivalului.

 

Publicul va putea urmări spectacole produse de Teatrului Național Cluj-Napoca, Teatrul Național „Radu Stanca" Sibiu, Teatrul Maghiar de Stat Cluj și Teatrul „Aureliu Manea" Turda.Cea de-a cincea ediție a ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, intitulată Europa Noastră, deschide teatrul clujean înspre marile întrebări care străbat moștenirea socio-culturală comună țărilor europene de astăzi, prin prisma confruntărilor constructive ale tinerelor generații de regizori și actori cu generația experimentată a artiștilor teatrului românesc. Încercând constant să se redefindească în decursul secolelor XX și XXI, arta teatrală a oglindit mereu problemele identitare europene, precum și răspunsurile latente ale multiculturalității cotidiene.

Întâlnirile din acest an vă invită, așadar, la celebrarea spiritului tânăr și la descoperirea diversității artistice teatrale sub semnul Europei noastre comune.Matei Rotaru a fost premiat cu Premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din spectacolul EMIGRANŢII de Slawomir Mrožek, iar Tudor Lucanu a primit Premiul pentru cel mai bun regizor, pentru aceeaşi montare, producţie a Teatrul Naţional Cluj-Napoca, dar şi pentru spectacolul EŞTI UN ANIMAL, VISKOVITZ! de la Teatrul „Anton Pann" din Rîmnicu Vâlcea.  


25.09.2015
Conferință de presă - Întâlnirile Internaționale de la Cluj
6-11 octombrie 2015

Teatrul Național Cluj-Napoca organizează miercuri, 30 septembrie, ora 11:00, în foaierul de rang II, CONFERINȚA DE PRESĂ prilejuită de ediția a V-a a ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ / Europa noastră, care va avea loc în perioada 6-11 octombrie.

Întâlnirile Internaționale de la Cluj reprezintă un festival anual care face parte din Programul „Prioritate: România“ și are drept scop promovarea dialogului internațional prin teatru, inițierea şi realizarea de colaborări culturale în spațiul național și internațional.

La conferința de presă vor fi prezenți Mihai Măniuțiu – managerul Teatrului Național și Ștefana Pop-Curșeu – directorul artistic al Teatrului Național.

X