Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Național reia la început de stagiune monodrama Amalia respiră adânc de Alina Nelega, în regia lui Tudor Lucanu și interpretarea Ancăi Hanu, care a primit pentru acest rol, la Galele UNITER din 2015 Premiul pentru cea mai Bună Actriță în rol Principal și cu un an înainte, Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea.

La sfârșitul lunii octombrie, spectacolul este invitat la Festivalul Internațional de Teatru Sens interdits, care va avea loc la Lyon între 19-29 octombrie 2017. Inițiat de Théâtre des Célestins, festivalul invită producții care se folosesc de teatru ca de o armă, fiind vorba de un teatru profund politic. Festivalul se află acum la a V-a ediție. Amalia respiră adânc va avea trei reprezentații în ultimele două zile de festival, la Théâtre de l'Élysée din Lyon.

Am vorbit cu Anca Hanu despre această reluare, despre cum a fost primit spectacolul la I.C.R. Berlin și la Universitatea din Arizona, dar și despre invitația de la Lyon.Între 4 și 7 septembrie s-a desfășurat la Costinești a XX-a ediție a Galei HOP a tânărului actor la care Mihai Florian Nițu, actor al scenei clujene, a obținut două premii: Premiul pentru cel mai bun actor, secțiunea individual și Premiul pentru prestanță și rostire scenică. În legătură cu acest eveniment, Mihai Florian Nițu ne-a răspuns la câteva întrebări.Au început repetițiile la OST (Organic Sound Twist) - spectacol gândit și realizat de Andrea Gavriliu -, care va avea premiera în Studioul „Euphorion“, joi 5 octombrie 2017, în cadrul Întîlnirilor Internaționale de la Cluj. Prilej cu care i-am adresat câteva întrebări.

 

Eugenia SarvariDin câte îmi amintesc, la început a fost actoria. Mă refer la participarea ta la Atelierul Teatral al lui Andrei Șerban de la Cluj, în 2005. Erai atunci studentă în anul întâi la actorie. Cum a răsărit dansul din această ecuație?

Andrea Gavriliu – Nu a apărut așa, de nicăieri. Am urmat niște cursuri de balet în copilărie. Asta a fost baza. Încă de pe atunci eram foarte pasionată de dans. Am și suferit foarte mult când a trebuit să întrerup.Teatrul Național Cluj-Napoca deschide stagiunea 2017-2018, marți 12 septembrie 2017, de la ora 19:00 cu spectacolul PROCESUL după Franz Kafka, în regia Mihaelei Panainte și scenografia lui Helmut Stürmer, cea mai recentă premieră din stagiunea trecută. Mult apreciat de critica de specialiate, PROCESUL a fost selectat, alături de spectacolul de studio PLAYLIST de C.C. Buricea-Mlinarcic, la cea de-a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura la București, în perioada 20-30 octombrie.