Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

14.03.2017
Sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului la ZIUA PORȚILOR DESCHISE!

Teatrul Național Cluj-Napoca vă invită, cu mic, cu mare, la o nouă ediție a evenimentului anual ZIUA PORȚILOR DESCHISE, pe 27 martie, când sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului. Evenimentul va avea loc între orele 12:00 și 19:00, în sălile și foaierele teatrului, și este dedicat atât copiilor, cât și adulților.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

În acest an, vă așteptăm cu concerte, spectacole, o repetiție deschisă, ateliere și zone de creație pentru copii și adolescenți. De asemenea, veți avea ocazia să intrați în contact direct cu lumea teatrului și artiști: ca în fiecare an, programul nostru conține o dezbatere publică, o repetiție deschisă și vizite în culise și pe scenă, ghidate de actori ai teatrului.

Evenimentul se va încheia cu o întâlnire cu actrița Oana Pellea, într-o discuție cu regizorul Mihai Măniuțiu, în cadrul căreia puteți să îi adresați întrebări. Întâlnirea va fi urmată de o sesiune de autografe, iar librăria noastră invitată, Bookstory, va fi prezentă în holul teatrului și va avea spre vânzare volumul semnat de Oana Pellea, Jurnal 2003-2009

În foaierele teatrului vă veți putea întâlni cu invitații noștri: cafeneaua „Doamna T“ se mută în această zi în clădirea noastră, Asociația Derzelas vine cu obiecte realizate de copii cu dizabilități, iar colegii noștri independenți de la Colectiv A, Create.Act.Enjoy, REACTOR de creație și experiment, ZUG.zone își vor prezenta companiile și activitățile într-o zonă special amenajată. 

Detalii despre programul evenimentului găsiți
aici


13.03.2017
Încep înscrierile pentru ATELIERUL DE FILM care va avea loc în cadrul ZILEI PORȚILOR

Începând de astăzi, tinerii cu vârsta între 12 și 18 ani se pot înscrie la atelierul de film care va avea loc luni, 27 martie 2017, între orele 11:00 și 14:00, la Teatrul Național Cluj-Napoca.

 

Atelierul de film este adresat tinerilor interesați de arta cinematografică. În cadrul atelierului, regizorul Cristian Pascariu va familiariza participanții cu modul de lucru al studiourilor hollywoodiene și al celor europene. Tinerii vor putea afla mai multe despre parcursul unui film, de la idee la producție, vor înțelege şi vor putea detecta trucuri, precum și moduri de filmare sau de transmitere a filmului către spectatori.

 

Atelierul de film este un curs practic care îi va provoca pe participanți să fie regizori de ocazie sau poate chiar să-şi înceapă parcursul într-o viitoare carieră cinematografică. Cursul va implica și o parte practică în care participanții vor filma părți din evenimentele organizate în cadrul ZILEI PORȚILOR DESCHISE, iar între orele 15:00 și 16:00 filmele realizate de participanți vor fi proiectate în foaierul teatrului.

 

Atelierul de film este susținut de Cristian Pascariu (regizor de film, participant la Cannes Film Festival, Abu Dhabi Film Festival, TIFF etc.).

 

Necesar tehnic: participanții trebuie să aibă o cameră video HD sau un telefon mobil care are posibilitatea să filmeze HD.

 

Participarea este gratuită, în limta locurilor disponibile (15 persoane), iar ocuparea locurilor se face în ordinea înscrierii.

 

Înscrierile se pot face la adresa: atelier@teatrulnationalcluj.ro


13.03.2017
Anunț concurs

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 286/2011, la sediul Teatrului Național „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca, se organizează în data de 04.04.2017 concurs pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale vacante de execuție:

 

-       1 post economist IA, în cadrul Compartimentului Achiziții Publice;
 

-       1 post economist I, în cadrul Serviciului Financiar Contabil, Casieria Centrală.

 


13.03.2017
Modificare în programul lunii martie

Stimați spectatori,
 

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că, din motive independente de voința noastră, spectacolul ARTĂ din 19 martie va fi înlocuit cu spectacolul CERERE ÎN CĂSĂTORIE.

Biletele achiziționate rămân valabile pentru spectacolul din 19 martie.

Biletele achiziționate de la Agenția de Bilete pot fi preschimbate sau returnate, la cerere, în Agenția de Bilete, până în 19 martie inclusiv.

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, pot fi returnate contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro, până în data de 19 martie.
 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.