Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

21.05.2018
Două spectacole ale TNC sunt invitate în festivaluri din țară, în luna iunie


Teatrul Național Cluj-Napoca va participa în luna iunie la două festivaluri internaționale de teatru din țară.

Spectacolul OST (Organic Sound Twist), realizat și interpretat de Andrea Gavriliu, a fost invitat la prestigiosul Festival Internațional de Teatru de Sibiu, unde va avea o reprezentație pe data de 15 iunie 2018, de la ora 22:00, la Teatrul Gong.

De asemenea, spectacolul ŠVEJK IN CONCERT, după Peripețiile bravului soldat švejk de Jaroslav Hašek, traducere de Jean Grosu, spectacol concert de Ada Milea, va fi prezent în cadrul celei de a III-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile cetății“ Constanța. Reprezentația va avea loc pe date de 25 iunie 2018, ora 21:30, pe scena din Piața Ovidiu din Constanța.

Vă așteptăm cu drag!

 


25.04.2018
ANUNȚ IMPORTANT: Spectacolul CRAII DE CURTEA-VECHE din data de 22 mai se reprogramează pentru 29 mai

Spectacolul CRAII DE CURTEA-VECHE din data de 22 mai se reprogramează pentru 29 mai.

 

Biletele achiziționate pentru data de 22 mai devin automat valabile pentru reprezentația din 29.

 

În cazul în care doriți să returnați biletele, o puteți face până la data de 29 mai  inclusiv, pentru biletele achiziționate din Agenția Teatrală.

 

În cazul în care ați achiziționat bilete on-line, vă rugăm să contactați reprezentanții biletmaster.ro - la adresa info@biletmaster.ro - până la data de 29 mai, în vederea rambursării.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm în continuare la spectacolele noastre!Pentru a intra în lumea crepusculară a Crailor de Curtea-Veche, spectacol care va avea premiera la Teatrul Național Cluj-Napoca pe 22 aprilie, la ora 19:00, le-am adresat câteva întrebări actorilor care îi întrupează.
 

Eugenia Sarvari: Domnule Cornel Răileanu, cum e să fii Pașadia? Ce anume din sensibilitatea, personalitatea dumneavoastră rezonează cu acest personaj?

Cornel Răileanu: Să fiu Pașadia? E foarte bine. Unul din apanajele actorului este să vină în întâmpinarea personajului. De fapt, este un drum dublu. Pe cât posibil, trebuie să aduci personajul spre tine. Dar cel mai bine este ca universul celor doi să se întrepătrundă. Porțiunea de drum mai lungă este a ta spre personaj. Oricum există o similitudine între actorul ca individ și personajul pe care-l interpretează. Nu există trăsături de caracter care să nu fie, cât de cât, comune. Totul este să le recunoști, să ți le asumi și să încerci să le și folosești. Să faci din ele un sprijin și nu un handicap. Terențiu spunea că „sunt om și, nimic din ce este omenesc nu mi-e străin". Teatrul Național „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca anunță premiera spectatolului CRAII DE CURTEA-VECHE după Mateiu Caragiale, care va avea loc în sala mare, duminică, 22 aprilie, de la ora 19:00. Regia: Răzvan Mureșan, decorul: Andreea Săndulescu, costume: Ilona Lőrincz, maestru de lumini: Jenel Moldovan. Distribuţia: Pașadia Măgureanu: Cornel Răileanu; Pantazi: Ionuț Caras; Matei Cara: Miron Maxim; Gore Pirgu: Matei Rotaru; Margot Muller: Irina Wintze; Rașela Nachmansohn: Sânziana Tarța; Maiorică Arnoteanu: Petre Băcioiu; Fetița: Ecaterina Pop-Curșeu; Pena Corcodușa: Adriana Băilescu; Mima Arnoteanu: Patricia Brad; Tita Arnoteanu: Diana Buluga; Ilinca Arnoteanu: Alexandra Tarce; roluri multiple: Cristian Grosu, Ruslan Bârlea, Radu Lărgeanu, Cosmin Stănilă, Radu Dogaru, Roman Malai, Robert Iosif, Ștefan Liță, Daniela Purcărea, Giorgiana Coman, Ioana Moldovan, Francesca Fülop.