Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Melania Ursu, actriţa Teatrului Naţional Cluj, va primi Premiul pentru întreaga activitate în cadrul Galei Uniter 2012.
Gala va avea loc luni, 23 aprilie 2012, la Sala Majestic a Teatrului Odeon din Bucureşti.

Găsiţi aici lista tuturor premiilor şi nominalizărilor pentru Premiile Galei UNITER 2012.9 martie 1948 — 26 februarie 2012

A plecat în lumea umbrelor, mult prea curând, actorul PAUL BASARAB.
Absolvent al IATC Bucureşti, promoţia 1974, a slujit cu devoţiune de la terminarea studiilor până la neaşteptatul sfârşit, vreme de peste treizeci de ani, scena Naţionalului clujean.
Actor dăruit cu vigoare dramatică, prestanţă scenică şi cu o voce cu un timbru special, Paul Basarab a jucat în peste patruzeci de spectacole în regia lui Aureliu Manea, Mihai Măniuţiu, Mircea Marin. Ultimele două apariţii au fost în spectacolele CÂND NOI, MORȚI, ÎNVIEM de Henrik Ibsen, regia Cătălina Buzoianu şi CÂNTĂREAȚA CHEALĂ de Eugène Ionesco, regia Gábor Tompa.
De neuitat rămân spectacolele de poezie pe care le-a interpretat şi regizat:
TERRA INCOGNITA, în memoria actorului-poet Emil Botta, pentru care a fost recompesat cu premiul III de interpretare pe ţară; EU NU STRIVESC COROLA DE MINUNI A LUMII de Lucian Blaga, GRAIUL NEAMULUI de George Coşbuc, Radu Stanca-recital.
Glasul său se confunda cu glasul poeziei. S-a remarcat în special în spectacolele Blaga, fiind premiat în repetate rânduri: Premiul I la Festivalul Naţional de Teatru Bucureşti, 1995 (LITURGHIA MARELUI ANONIM, regia Mircea Marin), Marele premiu la Festivalul Internaţional Lucian Blaga, Sebeş-Alba, 1997, Premiul I la Festivalul Internaţional Lucian Blaga, Sebeş-Alba, 2000.
Paul Basarab făcea parte dintr-o categorie anume de actori cerebrali şi de nobleţe scenică din ce în ce mai rari pe scenele noastre.
Memoria lui va dăinui în amintirea colegilor şi a celor care l-au admirat şi aplaudat.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Teatrul Național ClujStimați spectatori,

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că, din motive independente de voința noastră, programul Teatrului Național din luna FEBRUARIE va suferi următoarele modificări:

Menționăm că aceste modificari ale programului se datorează unor probleme medicale.
BILETELE pot fi schimbate pentru o altă reprezentație a teatrului din luna februarie, sau, la cerere, contravaloarea lor poate fi ridicată de la Agenția de bilete începând cu ziua de SÂMBĂTĂ, 11 februarie, ora 11:00.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.

Teatrul Național Cluj NapocaTeatrul Naţional din Cluj prezintă sâmbătă, 4 februarie 2012, de la ora 19:00, în Sala Mare, premiera spectacolului D’ALE CARNAVALULUI de I.L. Caragiale.

„Lumea pe care o restituie fiecărei generaţii de spectatori teatrul lui Caragiale este inevitabil recunoscută de fiecare dată, în primul rând datorită disperantei sale actualităţi. Orice context istoric, cultural sau social românesc, repune obstinat în scena cotidianului nostru personajele cărora Caragiale pare să le fi surprins prototipurile cu o inegalabilă genialitate de creator, de sociolog şi analist politic. Cum ar putea, deci, un regizor, oricare i-ar fi preferinţele sau sensibilităţile, să nu cadă şi să nu tot recadă, ca într-un spaţiu iniţiatic prescriptiv, în capcanele pe care dramaturgul, iată, ni le-a întins peste secole?“, spune regizoarea Mona Marian despre spectacol.

Regia: Mona Marian; Scenografia: Eugenia Tărășescu-Jianu; Muzica: Corina Sîrbu.

Distribuţia: Nae Girimea, frizer şi subchirurg – CRISTIAN GROSU; Iancu Pampon – OVIDIU CRIŞAN; Mache Razachescu, ce-i mai zice şi „Crăcănel“ – ADRIAN CUCU; Un Catindat de la Percepţie – CRISTIAN RIGMAN; Iordache, calfă la Girimea – RADU LĂRGEANU; Didina Mazu – ROMINA MEREI; Miţa Baston – ELENA IVANCA / RAMONA DUMITREAN; Cetăţenii care se mută – SILVIUS IORGA, MIRON MAXIM, PATRICIA BOARU, ADRIANA BĂILESCU, CĂTĂLIN CODREANU, ANCA HANU.