Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Echipa Teatrului Național Cluj-Napoca va participa la festivalul FESTin pe Bulevard, organizat de Teatrul Nottara, cu spectacolul Moarte și reîncarnare într-un cowboy de Rodrigo García, în regia lui Andrei Măjeri. Reprezentația va avea loc în data de 16 octombrie la ora 21, în sala George Constantin a Teatrului Nottara. 

 

Ediția a IV-a  Festivalului Internaţional de Teatru - FESTin pe Bulevard se desfășoară anul acesta în două etape, între 10 și 22 octombrie, respectiv, în 23 şi 24 noiembrie (Secţiunea Multi Art EXIT). Ediția 2016 este dedicată  celor care au ajutat Teatrul Nottara să își recupereze „casa" de pe  Bulevardul Magheru 20. Festivalul are în program 31 de reprezentații (din București: Bulandra, Metropolis, Nottara, Odeon, Teatrul de Artă, Țăndărică, din țară: Arad, Brașov, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara, Târgoviște, din străinătate: Bulgaria, Cehia, Croația, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Slovenia) în 13 zile de festival! De asemenea, festivalul a pregătit un eveniment stradal, o expoziție de fotografie de teatru, 3 spectacole-lectură, 4 lansări de carte si 3 colocvii, care vor întregi programul ediției din acest an.

 

Programul complet al festivalului îl găsiți aici.


 


14.10.2016
ANUNȚ CONCURS

Teatrul Național „Lucian Blaga“ Cluj-Napoca organizează în data de 08.11.2016, ora 10.00 la sediul său din Cluj-Napoca, Piața Ștefan cel Mare nr.2-4, în conformitate cu prevederile HG. nr. 286/2011, pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice, concurs pentru ocuparea  următorului post de execuție vacant:

 

1. MUNCITOR MÂNUITOR MONTATOR DECOR  II - 1 post perioadă nedeterminată Condiții specifice pentru ocuparea postului:

- Studii de specialitate: studii medii, calificare tehnică de bază( reptrezintă avantaj)

- Vechimea în muncă : minim 3 ani

- Disponibilitate pentru lucru în program prelungit în anumite condiţii;


02.10.2016
Spectacolul AGAMEMNON de Rodrigo Garcia premiat la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea


Spectacolul Teatrului Naţional Cluj-Napoca, AGAMEMNON de Rodrigo Garcia, regia Andrei Măjeri, Teatrul Naţional „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, a primit Premiul special al juriului pentru creativitate la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea. Premiul a fost acordat acestui spectacol ex aequo cu spectacolul ÎN INIMA NOPȚII – EPISODUL LEAR, scenariul de Gavriil Pinte, cu inserții de George Banu și Monique Borie, regia Gavriil Pinte, realizat la Teatrul Regina Maria, Oradea.

 

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea s-a desfăşurat în perioada 25 septembrie – 1 octombrie, iar juriul Festivalului din acest an a fost format din Mircea Morariu – critic de teatru – președintele juriului, Ion Parhon – critic de teatru și Alexa Visarion – regizor și scenarist.

 

Detalii despre nominalizări şi premianţi găsiţi aici.Cea de-a VI-a ediție a ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, organizată de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, se va desfăşura, anul acesta, în perioada 3-9 octombrie.


Evenimentul, care propune spectatorilor o călătorie teatrală cu tema
În căutarea Autorului, se doreşte a fi un spaţiu de întâlnire și dialog între autori contemporani de succes - precum Robert Cohen, Rodrigo García și Matei Vișniec -, care ne vor onora cu prezența la Cluj în aceste zile și ale căror piese se regăsesc în repertoriul teatrului nostru, tineri dramaturgi cu idei avangardiste, actori carismatici, adevărați artiști ai scenei românești și pubicul nostru iubitor de teatru. Totodată, dat fiind că anul 2016 marchează centenarul nașterii mișcării Dada, care a transformat radical normele și valorile tradiționale ale artei în secolul XX, vom sărbători și creativitatea spiritului teatral al autorilor avangardiști, printr-o serie de creații colective la Teatrul Național Cluj-Napoca. 
 

Această ediţie va reuni numeroase spectacole de teatru, atât producţii ale Teatrul Naţional Cluj-Napoca, cât şi producţii invitate, precum şi o serie de evenimente speciale: întâlniri cu autorii, o conferinţă, lansări de carte, o expoziţie de pictură și sculptură prin care Rareș Stoica revizitează dadaismul şi Gala anuală prin care teatrul nostru, împreună cu partenerii și sponsorii săi, premiază cele mai bune performanţe ale trupei clujene, din stagiunea 2015-2016. Evenimentul se va bucura de prezenţa la Cluj a peste 100 de invitaţi din ţară şi din străinătate, regizori, critici de teatru, programatori de festivaluri și personalități culturale.