Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Premios Goya, decernate de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania, recompensează cele mai bune pelicule spaniole din anul 2016, cineaștii care le-au realizat precum și actorii care au contribuit la succesul lor. Au fost luate în considerare o sută cincizeci și cinci de pelicule. Marele favorit al premiilor ce se vor decerna anul viitor este lungmetrajul La madre, nominalizat la cincisprezece categorii. Printre acestea, pentru „Cel mai bun actor într-un rol secundar", figurează și Ovidiu Crișan pentru rolul Bogdan, într-o companie distinsă, alături de actorii Liam Neeson, Rupert Everett, Julian Sands. Tot pentru această peliculă, regizorul Alberto Morais a fost nominalizat la categoria Golden Spike în cadrul Valladolid International Film Festival 2016. 


28.11.2016
Maia Morgenstern va juca pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca


Teatrul Național Cluj-Napoca are bucuria și onoarea de a o avea pe scenă pe actrița Maia Morgenstern, într-una dintre cele mai emoționante și puternice producții regizate de Mihai Măniuțiu. Spectacolul LA ORDIN, FÜHRER! de Brigitte Schwaiger, traducere de Dan Stoica se va juca la Cluj pe data 4 decembrie, la ora 19:00, pe scena mare. Coregrafia este semnată de Andrea Gavriliu, decorul: Adrian Damian, costume: Claudia Castrase, ilustraţia muzicală: Șerban Ursachi, lighting design: Lucian Moga, iar alături de Maia Morgenstern pe scenă vor evolua Alexandra Dușa, Valentin Oncu, Raluca Radu, Ștefania Misăilă, Nadina Cîmpianu, Bogdan Ujeniuc, Cătălin Mocan, Sînziana Pintean, Mihaela Ceaicovschi, Alexandra Cheroiu, Claudia Moroșanu, Cristina Bogza, Vlad Marin, Corinias Caraba, Iuliana Danciu, Andreea Jurj, Andrei Gîjulete, Bogdan Sălceanu, George Olar, Theodor Gabăr, Andrei Han și Alex Macavei.

 

Criticul de teatru Mircea Morariu vorbește despre Maia Morgenstern, pe care o numește „actriţa absolută", ca fiind, în această producție, „într-unul dintre cele mai mari, mai bune, mai copleşitoare roluri din această parte, de maturitate, a carierei sale".

 

Spectacolul a fost selectat și prezentat la Festivalul Național de Teatru din acest an de la București. Acum, vă invităm să ne bucurăm împreună de el, la Teatrul Național Cluj-Napoca.


25.11.2016
Premiu de regie pentru spectacolul SELFIE

Spectacolul SELFIE a obţinut Premiul pentru Regie la Bucureşti, unde a fost selectat şi prezentat miercuri, 23 noiembrie, în cadrul festivalului Multiart, la Teatrul Nottara. Spectacolul este regizat de Andreea Iacob, care semnează şi scenariul, şi are o distribuţie formată din persoane private de libertate. Producţia este realizată de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, Secţia exterioară Cluj-Napoca, teatrul nostru fiind primul din ţară care produce şi prezintă în repertoriul său un spectacol în care joacă persoane private de libertate.

 

Festivalul Multiart pentru deţinuţi este organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, s-a desfăşurat la Teatrul Nottara din Bucureşti în perioada 23-24 noiembrie, iar juriul a fost format din Mircea M. Ionescu, Andreea Bârsan, Pompilius Onofrei, Ioana Mihaela Morar și Andreea Neagoe.  Actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Anca Hanu şi Matei Rotaru, într-o conversaţie despre festivalurile la care au participat şi despre teatru.


Anca Hanu
: Dragă Matei, Doica te întreabă: al câtelea spectacol în care mori este acesta?

Matei Rotaru: După ultimele calcule... uite că am uitat să țin socoteala... În principiu, este ultimul spectacol, dintr-un șir de spectacole, în care eu, la sfârșit, mor.

A.H.: Te bucuri că încă ești viu?

M.R.: Da, pentru că numai după ce ai murit îți dai seama cât de frumos este atunci când ești viu... Și poți prețui asta.