Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

15.05.2019
Turneu al Teatrului Național Cluj-Napoca în trei orașe din România

Trei spectacole ale Teatrului Național Cluj-Napoca vor ajunge în această săptămână în trei orașe din România: Caracal, Arad și Alba Iulia.

 

Spectacolul CHIRITZA ÎN CONCERT de Ada Milea, după Vasile Alecsandri și Matei Millo, participă la Festivalul de Teatru „Ștefan Iordache" din Caracal, undeva putea fi văzut la Teatrul Municipal Caracal pe data de 16 mai, de la ora 19:00.

 

Aradul va fi vizitate de spectacolul O.S.T. (ORGANIC SOUND TWIST) de Andrea Gavriliu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou. Reprezentația va avea loc pe 17 mai, de la ora 20:30, la Teatrul Clasic "Ioan Slavici".

 

Pe 19 mai, de la ora 19:00, Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia va găzdui reprezentația spectacolului ȚIGANIADA după Ion Budai-Deleanu, regia Alexandru Dabija, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru "Povești".

 

Vă așteptăm!Gala Premiilor UNITER străbate anul acesta 444 km și ajunge la Cluj-Napoca. Un oraș tânăr în spirit, dar totodată, un important loc al istoriei treatrale, în care am ales să prezentăm teatrul românesc de azi. Acum, în 2019, anul în care oamenii de teatru din România sărbătoresc un moment istoric și cultural deosebit – 100 de ani de la nașterea Teatrului Național Cluj-Napoca, 100 de ani de la inaugurarea celei mai importante instituții teatrale din Transilvania. 

 

Spectacolul Galei are loc în data de 13 mai, cu începere de la ora 22.00 în Sala Mare a Teatrului Național Cluj-Napoca şi va fi transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural, prin livestreaming pe www.uniter.ro și www.tvr.ro, şi va fi preluat de pagina de facebook UNITER.

 

Până atunci, vă invităm să-i cunoaşteţi pe artiştii nominalizaţi! Începând de mâine, 26 aprilie, pe www.uniter.ro şi pe pagina de Facebook, vă vom ţine la curent zi de zi cu informații noi, ştiri, interviuri, testimoniale video, mesaje de susținere pentru nominalizați, votul publicului.

 

Mâine, 26 aprilie, lansăm campania de promovare video a Galei Premiilor UNITER şi vă prezentăm artiştii aflaţi în competiţie pentru cele 11 categorii de premii ale acestei ediţii.


06.05.2019
Modificare în programul de spectacole al lunii MAI 2019

Stimați spectatori,

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că, din motive independente de voința noastră, spectacolul SÂNZIANA ȘI PEPELEA din data de 7 MAI va fi reprogramat pentru data de 20 IUNIE 2019.

Menționăm că această modificare a programului se datorează unor probleme medicale.

BILETELE rămân valabile pentru reprezentația din 20 IUNIE sau, la cerere, contravaloarea acestora poate fi ridicată de la Agenția de bilete până în data de 20 IUNIE.

Contravaloarea BILETELOR achiziţionate online, prin platforma biletmaster.ro, poate fi recuperată contactând reprezentanţii companiei, la adresa: info@biletmaster.ro, până în data de 20 IUNIE 2019.

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.

Teatrul Național Cluj-NapocaTeatrul Național „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca lansează un CONCURS DE CONCEPT GRAFIC.
 

Invităm studenții și absolvenții Universităților de Arte să participe la crearea identității vizuale a ediției a IX-a a Festivalului Întâlnirile Internaționale de la Cluj, cu tema Împreună, din perioada 8-13 octombrie 2019.
 

Conceptul vizual al fiecărui afiș de până acum a avut ca direcție ilustrarea temei din anul respectiv. Puteți consulta site-ul instituției pentru a vedea și înțelege conceputul folosit până acum, dar și pentru a vă familiariza cu scopul și obiectivele proiectului nostru aici: http://www.teatrulnationalcluj.ro/pagina-39/intalnirile-internationale-de-la-cluj/.

Ca direcție de creare a afișului de anul acesta, dorim ca identitatea vizuală să fie una care să pună în valoare atât tema ediției, cât și elementul de sărbătoare. Deoarece Teatrul Național din Cluj-Napoca sărbătorește o sută de ani de existență ca instituție de cultură emblematică a țării, Festivalul își propune să sărbătorească, ÎMPREUNĂ cu toți cei care împărtășesc dragostea pentru teatru și credința în puterea artei de a înnobila lumea contemporană prin arta spectacolului.

Căutăm o imagine vie, care să transmită energia și transformarea permanentă a scenei teatrului. Folosirea elementelor teatrale este recomandată doar în măsura în care creatorul le consideră necesare, însă reprezentate într-un mod cât mai original și de impact.
 

Acest concurs își propune să deschidă calea unor noi și promițătoare colaborări cu tineri graphic-designeri profesioniști, pentru proiectele Teatrului Național din stagiunile viitoare.
 

Cerințe: fiecare participant poate propune un număr maxim de 2 afișe (tehnică la alegere, mărime afiș 60/90 cm, în format JPG), o scurtă descriere a viziunii sale și un CV. Elementele folosite în realizarea afișului nu trebuie să fie purtătoare de drepturi de autor, iar creatorul trebuie să prezinte doar propuneri originale, în nume propriu sau colectiv.
Afișul trebuie să conțină ca elemente obligatorii:
 

logo-ul Teatrului Naționaldescarcă aici
logo-ul Festivaluluidescarcă aici
titlulÎNTÂLNIRILE INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ
subtitlulÎMPREUNĂ
perioada de desfășurare8 - 13 octombrie 2019

 

 

Perioada de desfășurare a concursului:  25 aprilie – 30 mai 2019.

Câștigătorul va fi anunțat public în data de 7 iunie 2019.

 

Juriul va fi format din Mihai Măniuțiu (managerul Teatrul Național), Ștefana Pop-Curșeu (director artistic), Horea Avram (critic de artă, lector universitar) și echipa de Marketing, Comunicare & PR a Teatrului Național.

 

Varianta câștigătoare va fi remunerată.

 

Toate materialele vor fi trimise la adresa de e-mail: delia.oancea@teatrulnationalcluj.ro, cu subiectul CALL for GRAPHIC DESIGNERS.

Pentru orice detalii vă rugăm să o contactați pe Delia Oancea, la adresa de e-mail: delia.oancea@teatrulnationalcluj.ro.