Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Sunteți invitați la spectacolul imersiv de tip promenadă IN BETWEEN HOMES, spectacol coprodus în cadrul proiectului european Ulysses: European Odyssey (UEO) de Create.Act.Enjoy, împreună cu Teatrul Național „Lucian Blaga" Cluj-Napoca și Facultatea de Teatru și Film Cluj-Napoca. Cele șase reprezentații ale spectacolului sunt programate în 7, 9, 13, 14, 15 și 16 iulie la Fabrica Clujana. Intrarea este liberă, în baza unei rezervări de bilet cu valoare 0. (*Link spre bilete: https://www.bilete.ro/in-between-homes/)

IN BETWEEN HOMES propune o experiență unică pentru peisajul teatral clujean: nouă spații diferite pe care fiecare spectator le va parcurge pentru a urmări și a medita asupra migrației românilor și a efectelor pe care aceasta le are asupra celor rămași în țară.
 

Spectacolul vorbește despre felul în care familiile transnaționale identifică noi modele de co-prezență și de păstrare a spațiului de siguranță, suport și intimitate, în ciuda faptului că trăiesc în mai multe lumi. Exercițiul empatiei devine vital într-o astfel de despărțire, atât de comună și de apropiată pentru mulți dintre noi.

Experiența teatrală labirintică invită la reflecție asupra modurilor în care gestionăm și negociem relațiile cu ceilalți și cu noi înșine, distanțele și obstacolele pe care le întâlnim, cum ne raportăm la promisiuni, speranțe și, în general, la o posibilă lume mai bună.



Duminică, 25 iunie, de la ora 19:00, sărbătorim exact 10 ani de la avanpremiera unuia dintre cele mai îndrăgite spectacole ale Teatrului Național din Cluj-Napoca - SÂNZIANA ȘI PEPELEA de Vasile Alecsandri, în regia lui Alexandru Dabija.

Reprezentația aniversară va fi una cu surprize, o versiune inedită a spectacolului, care va aduce pe scenă o distribuție extinsă.

Începând cu avanpremiera din 25 iunie 2013, spectacolul a avut 77 de reprezentații, reunind 56.534 spectatori, și a fost prezentat în 9 festivaluri.


12.06.2023
Spectacolele Teatrului Național din Cluj-Napoca, nominalizate și premiate la Festivalul Internațional de Teatru de la Oradea

Spectacolul Teatrului Național Cluj-Napoca, O SCRISOARE PIERDUTĂ ÎN CONCERT, de Ada Milea, a primit Premiul special al juriului la secțiunea Concurs - Festivalul de Teatru Scurt din cadrul celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Oradea.

 

Realizată în stilul inconfundabil al Adei Milea, montarea oferă o perspectivă contemporană asupra umorului caragialian. Verva satirică a compozitoarei se dezlănțuie aici într-o veritabilă demonstrație muzicală a relevanței marelui dramaturg, construind un spectacol-concert ce deconspiră fără menajamente angrenajul corupt care activează politica autohtonă, în actualitatea noastră și în cea a lui Caragiale deopotrivă.
 

Competiția Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea, eveniment desfășurat sub umbrela Festivalului Internațional de Teatru cu o amplă tradiție în peisajul performativ românesc și ajuns la ediția cu numărul XXVI, a reunit anul acesta 17 spectacole din instituții de stat sau independente, din țară și din străinătate.
 

Nominalizați la categoria „Cel mai bun actor" în cadrul aceleiași secțiuni au fost actorii: Ionuț Caras – pentru rolul său din OGLINDA NEAGRĂ (care i-a adus, recent, trofeul Bacău Fest Monodrame) și Cornel Răileanu – pentru rolul Zaharia Trahanache din spectacolul O SCRISOARE PIERDUTĂ ÎN CONCERT de I.L.Caragiale, spectacol concert de Ada Milea.

 

Juriul a fost format din Doru Mareș, Elisabeta Pop și Mircea Morariu.
 

Le transmitem sincere felicitări colegilor noștri, atât pentru premiu, cât și pentru nominalizări!



Teatrul Național Cluj-Napoca va fi prezent la Oradea, în data de 10 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru, cu două dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul actual: Oglinda neagră, monodramă regizată de Roberto Bacci și interpretată de Ionuț Caras (proaspăt premiat cu Trofeul Bacău Fest Monodrame 2023), și O scrisoare pierdută în concert, spectacol-concert realizat de Ada Milea după cunoscuta comedie a lui I.L. Caragiale. Diferite ca gen și ca mize estetice, ambele montări s-au bucurat, încă de la premieră, de aprecierea publicului și a criticii de specialitate, oferind perspective dramatice noi asupra unor teme care își reafirmă, scenic, actualitatea.

 

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, festivalul orădean include trei secțiuni: Festivalul de teatru scurt - Concurs, Off-Concurs și Outdoor, cele două spectacole ale Teatrului Național Cluj-Napoca fiind reprezentate în cadrul primeia. Le dorim, așadar, mult succes colegilor noștri!