Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la premiera Despre senzația de elasticitate când pășim peste cadavre de Matei Vișniec, care va avea loc în Studioul „Euphorion", duminică, 10 iunie 2018, de la ora 19:00. Regia şi decorul: Răzvan Mureșan, costume: Ilona Lörincz, asistent de regie: Radu Lărgeanu, maestru de lumini: Jenel Moldovan.

Piesa Despre senzaţia de elasticitate când păşim peste cadavre a fost scrisă de Matei Vișniec la ȋnceputul anului 2009, ȋn Franţa, la cererea actorului și regizorului Mustapha Aouar, director al companiei Gare Au Théâtre din Ivry-sur-Seine, cu ocazia centenarului naşterii lui Eugène Ionesco. Îi oferă astfel dramaturgului ocazia de a-l omagia pe marele său predecesor, aducând în fața publicului celebrul personaj absent al literaturii absurdului, Cântăreaţa cheală. 


21.05.2018
Două spectacole ale TNC sunt invitate în festivaluri din țară, în luna iunie


Teatrul Național Cluj-Napoca va participa în luna iunie la două festivaluri internaționale de teatru din țară.

Spectacolul OST (Organic Sound Twist), realizat și interpretat de Andrea Gavriliu, a fost invitat la prestigiosul Festival Internațional de Teatru de Sibiu, unde va avea o reprezentație pe data de 15 iunie 2018, de la ora 22:00, la Teatrul Gong.

De asemenea, spectacolul ŠVEJK IN CONCERT, după Peripețiile bravului soldat švejk de Jaroslav Hašek, traducere de Jean Grosu, spectacol concert de Ada Milea, va fi prezent în cadrul celei de a III-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile cetății“ Constanța. Reprezentația va avea loc pe date de 25 iunie 2018, ora 21:30, pe scena din Piața Ovidiu din Constanța.

Vă așteptăm cu drag!

 


25.04.2018
ANUNȚ IMPORTANT: Spectacolul CRAII DE CURTEA-VECHE din data de 22 mai se reprogramează pentru 29 mai

Spectacolul CRAII DE CURTEA-VECHE din data de 22 mai se reprogramează pentru 29 mai.

 

Biletele achiziționate pentru data de 22 mai devin automat valabile pentru reprezentația din 29.

 

În cazul în care doriți să returnați biletele, o puteți face până la data de 29 mai  inclusiv, pentru biletele achiziționate din Agenția Teatrală.

 

În cazul în care ați achiziționat bilete on-line, vă rugăm să contactați reprezentanții biletmaster.ro - la adresa info@biletmaster.ro - până la data de 29 mai, în vederea rambursării.

 

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm în continuare la spectacolele noastre!Pentru a intra în lumea crepusculară a Crailor de Curtea-Veche, spectacol care va avea premiera la Teatrul Național Cluj-Napoca pe 22 aprilie, la ora 19:00, le-am adresat câteva întrebări actorilor care îi întrupează.
 

Eugenia Sarvari: Domnule Cornel Răileanu, cum e să fii Pașadia? Ce anume din sensibilitatea, personalitatea dumneavoastră rezonează cu acest personaj?

Cornel Răileanu: Să fiu Pașadia? E foarte bine. Unul din apanajele actorului este să vină în întâmpinarea personajului. De fapt, este un drum dublu. Pe cât posibil, trebuie să aduci personajul spre tine. Dar cel mai bine este ca universul celor doi să se întrepătrundă. Porțiunea de drum mai lungă este a ta spre personaj. Oricum există o similitudine între actorul ca individ și personajul pe care-l interpretează. Nu există trăsături de caracter care să nu fie, cât de cât, comune. Totul este să le recunoști, să ți le asumi și să încerci să le și folosești. Să faci din ele un sprijin și nu un handicap. Terențiu spunea că „sunt om și, nimic din ce este omenesc nu mi-e străin".