Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Național Cluj-Napoca deschide stagiunea 2017-2018, marți 12 septembrie 2017, de la ora 19:00 cu spectacolul PROCESUL după Franz Kafka, în regia Mihaelei Panainte și scenografia lui Helmut Stürmer, cea mai recentă premieră din stagiunea trecută. Mult apreciat de critica de specialiate, PROCESUL a fost selectat, alături de spectacolul de studio PLAYLIST de C.C. Buricea-Mlinarcic, la cea de-a 27-a ediție a Festivalului Național de Teatru, care se va desfășura la București, în perioada 20-30 octombrie.Înainte de începerea unei noi stagiuni pentru teatrele din întreaga țară, încărcarea bateriilor artei scenice se face la malul Mării Negre, între Delta Dunării și Costinești. Două evenimente centrate pe arta actorului și pedagogie teatrală se desfășoară la începutul acestei toamne, implicând membri ai echipei artistice a Teatrului Național din Cluj-Napoca: Întâlnirile teatrale de la Sulina (31 august-4 septembrie) și Gala tânărului actor de la Costinești (4-7 septembrie).Ne pregătim pentru un mic maraton teatral în însorita Portugalie! 

Teatrul Naţional Cluj-Napoca va participa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Almada, Portugalia, cu spectacolul RICHARD AL III-LEA SE INTERZICE! de Matei Vişniec, în regia lui Răzvan Mureşan. Spectacolul va avea cinci reprezentaţii în perioada 11-13 iulie 2017.

Teatrul Naţional Cluj-Napoca se află la a doua participare la Festivalul de Teatru de la Almada, după ediția din vara anului 2015, când a fost invitat să prezinte spectacolele LIVADA DE VIŞINI de A.P. Cehov, în regia lui Roberto Bacci şi SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE de Matei Vişniec, în regia lui Răzvan Mureşan.

Cu o selecţie variată numărând 26 de producţii din țări precum Portugalia, Franța, Israel, Argentina, Elveția, Spania și România, cea de-a 34-a ediţie a Festivalului Internaţional de la Almada se desfăşoară în perioada 4-18 iulie 2017 și reprezintă cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia.

Selectarea spectacolului în festival ne onorează și aşteptăm cu nerăbdare reîntâlnirea cu publicul portughez.Vă anunţăm cu bucurie că două dintre spectacolele Teatrului Naţional Cluj care au avut premiera în stagiunea 2016-2017 vor participa la Festivalul Naţional de Teatru: PLAYLIST de C.C. Buricea-Mlinarcic, în regia lui Tudor Lucanu, şi PROCESUL, după Franz Kafka, în regia Mihaelei Panainte.
Selecţia oficială a fost anunţată în data de 5 iulie de către directorul artistic şi selecţionerul unic al FNT 2017, criticul de teatru Marina Constantinescu.

Cea de-a 27-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru se va desfăşura la Bucureşti în perioada 20 – 30 octombrie 2017.
Sursa foto: www.fnt.ro