Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Miercuri, 22 februarie 2017, de la ora 20:00, la Cinema „Victoria" va avea loc proiecția filmului La madre în regia lui Alberto Morais, din distribuție făcând parte și actorul Teatrului Național Cluj-Napoca, Ovidiu Crișan. Filmul a fost nominalizat la Premios Goya - decernate de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania - la cincisprezece categorii, printre care a figurat și Ovidiu Crișan la categoria „Cel mai bun actor într-un rol secundar" pentru rolul Bogdan, într-o companie distinsă, alături de actorii Liam Neeson, Rupert Everett, Julian Sands.
 
Am profitat de proiecția de mâine a filmului și i-am pus câteva întrebări lui Ovidiu Crișan.În programul de reluare a unor spectacole de mare succes, derulat lunile acestea la Teatrul Național, intră și Cutia Pandorei de Katalin Thuróczy, în regia lui Andrei Măjeri și scenografia lui Cristian Rusu, spectacol la care vă invităm duminică, 19 februarie, de la ora 19:00 în Studioul „Euphorion".
 

​I-am provocat pe actorii Miriam Cuibus și Cătălin Codreanu, protagoniștii acestui spectacol de un comic nebun, cu câteva întrebări:

 

Miriam, ai reușit să arzi în același creuzet fragilitatea tușii Hilda cu impetuozitatea și tumultul ei. Cum s-a putut întâmpla asta?

 

Contrastul amintit, fragilitate - tenacitate, face parte dintr-o serie de astfel de opoziţii pe care le regăsim contopite în caracterul Hildei, ceea ce face partitura valoroasă şi foarte atractivă pentru o actriţă. Această bătrână încăpăţânată, ascunde sub aspectul neputinţei şi slăbiciunii fireşti datorate vârstei, o surprinzătoare versatilitate. Hilda este teribil de histrionică în strategiile de suparvieţuire şi în tacticile de a obţine ceea ce doreşte. Joacă neputinţa, slăbiciunea, boala pentru a obţine o poziţie mai bună în relaţia cu nepotul ei sau pentru a răsturna situaţia în favoarea ei. În mod paradoxal şi în ciuda vârstei este foarte vitală. Vitalitatea ei este susţinută de un amestec de vise şi proiecţii pentru viitor, de călătorii luxoase, departe de tocăniţa de cartofi şi de precaritatea vieţii oferite de o biată pensie. Pare adormită, dar e foarte atentă, în alertă, ca o felină în arrêt, asemănătoare pisicii sălbatice împăiate care îi ţine companie. Hilda e mereu în starea de vânător vânat. Pe de altă parte, e nostalgică şi de o senzualitate ridicolă în momentele când trecutul irumpe în prezent. Nedesminţindu-şi originea de fiică de măcelar, Hilda devoră şi savurează cu voluptate propriile evocări ale episoadelor amoroase ale tinereţii ei. Hilda e imprevizibilă, fragilă, tenace, nostalgică, teribilă, ridicolă, senzuală, histrionică, smiorcăită, cinică, afabilă, maliţioasă, bovarică... Iar finalul nu îl ştim... 

Când ai în faţă o asemenea partitură, i te dăruieşti cu totul.  Teatrul Național Cluj-Napoca continuă tradiția de a le da studenților Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj ocazia de a juca pe o scenă profesionistă, în fața publicului teatrului. De data aceasta, este vorba despre un spectacol jucat, dar și pregătit, de studenți la actorie, cu ocazia cursului anual dedicat vieții și operei lui I.L. Caragiale, susținut de prof.dr. Ion Vartic, asistat la seminarii de lect. dr. Anca Hațiegan. Prezentarea acestui moment „practic" Caragiale este unul dintre cele mai așteptate momente de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj. Cum, de această dată, studenții au reușit să creeze un moment-spectacol extrem de reușit, le-a fost pus la dispoziție Studio-ul „Euphorion". Teatrul Național vă dă și dumneavoastră ocazia să fiți părtași la un moment important din studenția viitorilor actori profesioniști.

 

Mai multe detalii despre acest spectacol ne-a oferit lect. dr. Anca Hațiegan: „A devenit deja o tradiție, instituită de dl. prof. Ion Vartic, ca, pentru examenul la Istoria teatrului românesc (cursul special I.L. Caragiale) din anul II, pe lângă proba teoretică, studenții de la Actorie ai Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj să pregătească și niște scene, liber alese, din opera lui Nenea Iancu. 


25.01.2017
Spectacolul CERERE ÎN CĂSĂTORIE din această seară se anulează

Stimați spectatori,
 

Vă aducem la cunoștință faptul că spectacolul CERERE ÎN CĂSĂTORIE din data de 25 ianuarie a.c. se anulează datorită unor probleme medicale.
 

Contravaloarea biletelor poate fi ridicată de la Agenția Teatrală începând din acest moment și până pe data de 31 ianuarie a.c., inclusiv. 

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, pot fi returnate contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro.
 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.