Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

05.12.2016
Sâmbătă vă așteptăm cu PORȚILE DESCHISE!


Teatrul Național Cluj-Napoca vă așteaptă, ca la fiecare sfârșit de an, la NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE. Ediția din acest an va fi sâmbătă, 10 decembrie, între orele 18:00 și 01:00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pe lângă numeroasele ateliere pe care le-am pregătit pentru voi, evenimentul va oferi numeroase momente actractive de care vă invităm să ne bucurăm împreună! Astfel, pe scena mare, vom putea vedea CABINA DE FILM, unui film realizat pe baza interviurilor luate spectatorilor prezenți la ediția din acest an a ZILEI PORȚILOR DESCHISE, din 27 martie, veți putea intra în discuții cu patru actori ai teatrului nostru la SESIUNEA DE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI, după care vor urma două momente muzicale: MUZICA FILMELOR, un concert simfonic susținut de ORCHESTRA AGILE, dirijor Dalma Kovács, și CONCERT 'N 5 - 1 cu Ada Milea, Anca Hanu, Cristian Rigman [+] Sânziana Tarța [-] Bobo Burlăcianu. NOAPTEA se va încheia cu un spectacol de stand-up comedy cu Dragoş Pop, CEVA NU-I OK! Programul este disponibil aici.

 

De asemenea, pe toată durata evenimentului, teatrul va găzdui un TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii cu dizabilități, în cadrul Atelierelor de terapie prin artă organizate de Asociația Derzelas; ABILITĂȚI DINCOLO DE DIZABILITĂȚI, expoziție cu produse confecționate de elevii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca; THE MISTIQUE MOTH, bijuterii din hârtie realizate de Carmen Orășanu; RONNA ART, expoziție cu obiecte decorative din lână, realizate de Geanina Silaghi; PEYO, figurine din plante, fructe și semințe uscate, realizate de către Ioana Perșa; EXPOZIȚIE DE ICOANE PE STICLĂ, realizată de Bodgan Bretoiu. Marcând aniversarea a 100 de ani de dadaism, ZONA DADA va conține REDADA, Expoziție de pictură și sculptură, realizată de Rareș Stoica, și CINEMA DADA, o serie de proiecție de filme de arhivă. Prietenii noștri de la „Caricaturi la Cornet" vor realiza CARICATURI LA CERERE, iar LIBRĂRIA Teatrului Național Cluj-Napoca și CAFENEAUA Doamna T, care va fi și în acest an alături de noi, în clădirea teatrului, vă așteaptă să vă delectați cu cărți și cu bunătăți calde! 


29.11.2016
Vă invităm la NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE!


Echipa Teatrului Național Cluj-Napoca vă invită cu bucurie la o nouă ediție a evenimentului anual, NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE, care va avea loc în data de 10 decembrie 2016. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Alături de multe alte evenimente care vor avea loc între orele 18:00 și 01:00, ediția din acest an vă așteaptă cu multe ateliere.

 

Astfel, puteți participa, direct pe scena mare a teatrului, la un curs de inițiere în TANGO ARGENTINIAN, susținut de Ștefan Perșe și Roxana Iovănesc, între orele 18:00 și 19:40. Tot la ora 18:00, vor începe și Atelierul de măști, susținut de regizorul Tudor Lucanu și scenograful Cristian Rusu, Atelierul de pictură pe globuri, coordonat de Ilinca și Dora Baba și Atelierul de ilustrații, susținut de Maria Surducan.

 

De asemenea, vă invităm să vă înscrieți și să participați la alte două ateliere, la care veți lucra în regim de repetiție, urmând ca, în cadrul evenimentului, să aveți ocazia să urcați pe scenă și, alături de coordonatorii dumneavoastră, să faceți o demonstrație a ceea ce ați învățat. Astfel, Atelierul de STEP susținut de Adrian Strâmtu, va avea o demonstrație pe scena mare, între orele 19:50 și 20:10, iar Atelierul I-CLOWN va avea o demonstrație în Studioul „Euphorion", între orele 19:00 și 19:30. Pentru aceste două ateliere, participarea se face în limita locurilor disponibile și prin înscriere prealabilă la adresa: atelier@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 5 decembrie, inclusiv, și sunt deschise persoanelor peste 18 ani. 

 

Mai multe detalii despre eveniment, precum și programul detaliat al acestuia îl găsiți aiciPremios Goya, decernate de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania, recompensează cele mai bune pelicule spaniole din anul 2016, cineaștii care le-au realizat precum și actorii care au contribuit la succesul lor. Au fost luate în considerare o sută cincizeci și cinci de pelicule. Marele favorit al premiilor ce se vor decerna anul viitor este lungmetrajul La madre, nominalizat la cincisprezece categorii. Printre acestea, pentru „Cel mai bun actor într-un rol secundar", figurează și Ovidiu Crișan pentru rolul Bogdan, într-o companie distinsă, alături de actorii Liam Neeson, Rupert Everett, Julian Sands. Tot pentru această peliculă, regizorul Alberto Morais a fost nominalizat la categoria Golden Spike în cadrul Valladolid International Film Festival 2016. 


28.11.2016
Maia Morgenstern va juca pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca


Teatrul Național Cluj-Napoca are bucuria și onoarea de a o avea pe scenă pe actrița Maia Morgenstern, într-una dintre cele mai emoționante și puternice producții regizate de Mihai Măniuțiu. Spectacolul LA ORDIN, FÜHRER! de Brigitte Schwaiger, traducere de Dan Stoica se va juca la Cluj pe data 4 decembrie, la ora 19:00, pe scena mare. Coregrafia este semnată de Andrea Gavriliu, decorul: Adrian Damian, costume: Claudia Castrase, ilustraţia muzicală: Șerban Ursachi, lighting design: Lucian Moga, iar alături de Maia Morgenstern pe scenă vor evolua Alexandra Dușa, Valentin Oncu, Raluca Radu, Ștefania Misăilă, Nadina Cîmpianu, Bogdan Ujeniuc, Cătălin Mocan, Sînziana Pintean, Mihaela Ceaicovschi, Alexandra Cheroiu, Claudia Moroșanu, Cristina Bogza, Vlad Marin, Corinias Caraba, Iuliana Danciu, Andreea Jurj, Andrei Gîjulete, Bogdan Sălceanu, George Olar, Theodor Gabăr, Andrei Han și Alex Macavei.

 

Criticul de teatru Mircea Morariu vorbește despre Maia Morgenstern, pe care o numește „actriţa absolută", ca fiind, în această producție, „într-unul dintre cele mai mari, mai bune, mai copleşitoare roluri din această parte, de maturitate, a carierei sale".

 

Spectacolul a fost selectat și prezentat la Festivalul Național de Teatru din acest an de la București. Acum, vă invităm să ne bucurăm împreună de el, la Teatrul Național Cluj-Napoca.