Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Național Cluj-Napoca va participa cu patru spectacole la Festivalul  Național de Teatru de la București, ediția 2015: Apolodor după Gellu Naum, spectacol-concert de Ada Milea; Emigranţii de Sławomir Mrożek, regia Tudor Lucanu; Mein Kampf de George Tabori, regia Alexandru Dabija; UbuZdup!, adaptare de Gábor Tompa după „Ubu înlănţuit" şi alte texte de Alfred Jarry, regia Gábor Tompa.


Selecția oficială a spectacolelor a fost anunțată astăzi de către criticul Marina Constantinescu, directorul artistic şi selecţionerul festivalului.


Festivalului Naţional de Teatru se află la cea de-a 25-a ediţie și se va desfăşura între 23 octombrie şi 1 noiembrie 2015, la Bucureşti. Evenimentul este organizat de UNITER, Ministerul Culturii, Primăria municipiului Bucureşti şi ARCUB.


Lista completă a spectacolelor selectate o puteți găsi aici.Teatrul Naţional Cluj-Napoca îşi va închide stagiunea 2014/2015 după prezentarea spectacolelor Livada de vişini şi Spectatorul condamnat la moarte în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Almada, Portugalia, care va avea loc în perioada 4-18 iulie 2015.
 

În această stagiune, teatrul a avut 12 premiere, trei evenimente speciale majore anuale (Ziua Porţilor Deschise, Întâlnirile Internaţionale de la Cluj şi Noaptea Porţilor Deschise), a prezentat 166 de reprezentaţii şi a avut un număr de 65.037 de spectatori.  
 

Numărul deplasărilor a crescut în această stagiune, iar spectacolele noastre au fost prezentate în cadrul unor importante festivaluri de teatru din țară și stăinătate: Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, la Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad, Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Brasov, Institutul Cultural Român din Berlin, FEST-FDR 2015 Timişoara, Festivalul de Teatru Caracal, Festivalul Internațional de Teatru Sibiu, Festivalul Comediei Româneşti - festCo  2015 şi CLUJ NEVER SLEEPS, program strategic  al Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeană a Tineretului. 
 

Stagiunea 2014/2015 a adus naționalului clujean un număr impresionant de premii și distincții. Suntem onorați de primirea Decorației Regale „Nihil Sine Deo", oferită de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, și a CERTIFICATULUI DE EXCELENȚĂ oferit de cel mai important site de recomandări turistice, TRIPADVISOR. Acestă stagiune i-a aduc actriței Anca Hanu două premii importante pentru rolul Amalia din spectacolul Amalia respiră adânc de Alina Nelega (Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal oferit de UNITER și Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea.


Menţionăm faptul că în perioada 1 iulie - 25 august 2015, Agenția Teatrală va fi închisă.
 

Vă mulțumim că aţi fost alături de noi, vă dorim o vară luminoasă şi vă aşteptăm alături de noi în toamnă, la deschiderea stagiunii 2015/2016, care va avea loc pe 30 august.Teatrul Naţional Cluj-Napoca a fost invitat să participe cu două spectacole la Festivalul Internaţional de Teatru de la Almada, organizat de Teatrul Municipal „Joaquim Benite“ din Almada, Portugalia. Spectacolele naţionalului care vor fi prezentate sunt Livada de vişini de A. P. Cehov, regia Roberto Bacci, şi Spectatorul condamnat la moarte de Matei Vişniec, regia Răzvan Mureşan.

 

Festivalul va avea loc în perioada 4-18 iulie 2015 şi se află la cea de 32-a ediţie. În acest an, selecţia festivalului cuprinde spectacole din numeroase ţări precum Elveţia, Spania, Germania, Mexic, Italia, Franţa, Brazilia, fiind o oportunitate de a vedea producţii dintre cele mai reuşite produse în Portugalia şi în lume. Lista de regizori care au montat aceste spectacole este, la rândul ei spectaculoasă, cuprinzând nume precum Christoph Marthaler, Peter Stein, Luis Miguel Cintra, Katie Mitchell sau Matthias Langhoff. Festivalul se desfăşoară atât la Almada cât şi la Lisabona, şi are în program, pe lângă spectacole, dezbateri, expoziţii, concerte, spectacole de stradă şi numeroase alte activităţi. Mai multe detalii despre festival şi despre spectacolele prezentate găsiţi aici.

 

Spectacolul Livada de vişini se va juca în data de 12 iulie, ora 18:00. la Teatrul da Trindade din Lisabona, iar Spectatorul condamnat la moarte se va juca în zilele de 13 (ora 21:30), 14 (ora 16:00) şi 15 (ora 21:30) iulie la Teatrul Municipal „Joaquim Benite“ din Almada, Sala Experimentală.

 

Participarea Teatrului Naţional Cluj-Napoca la Festivalul de la Almada se bucură de sprijinul Institutului Cultural Român din Lisabona.  Teatrul Național Cluj-Napoca este onorat să primească CERTIFICATUL DE EXCELENȚĂ pe anul 2015 din partea TRIPADVISOR, pe baza voturilor și recenziilor primite de teatru din partea utilizatorilor site-ului TripAdvisor.
 

TripAdvisor oferă aceste Certificate de excelență de cinci ani, la nivel mondial, pentru instituțiile sau locurile cele mai bine cotate de către vizitatori. În procesul de selecție a câștigătorilor acestor Certificate, TripAdvisor folosește un algoritm care evaluează calitatea, cantitatea și caracterul recenziilor și opiniilor vizitatorilor site-ului pe o perioadă de 12 luni. Pentru a se califica, un posibil cîștigător al acestui Certificat trebuie să mențină un rating de minim 4 puncte din 5, să aibă un număr minim de recenyii și să fie prezent pe site-ul TripAdvisor de cel puțin 12 luni.
 

TripAdvisor (www.tripadvisor.com), cel mai mare site de turism din lume, le oferă celor care îl accesează posibilitatea de a-și plănui călătoriile, prin sfaturi din partea vizitatorilor, și de a-și face rezervările necesare, prin link-uri spre alte site-uri, cu cele mai bune oferte de preț.