Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă cea de-a şaptea ediţie a evenimentului ZIUA PORŢILOR DESCHISE, care va avea loc duminică, 27 martie 2016, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Evenimentul se va desfăşura între orele 12:00 şi 19:00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Săptămâna aceasta, în mod excepţional, toate uşile se deschid spre Teatru! Dacă vă plimbaţi pe bulevardul Eroilor în perioada 21-27 martie 2016, veţi putea trece, la propriu, pragurile care aduc clujenii mai aproape de lumea teatrului. Căutaţi porţile fermecate, faceţi-vă un selfie în cadrul lor şi postaţi fotografiile (public) pe pagina de Facebook a Teatrului Naţional cu #ZPD2016! Fiţi inventivi! Realizatorii celor mai votate fotografii vor fi recompensaţi cu invitaţii la spectacolele Teatrului!
 

Ca să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Teatrului, Teatrul Naţional Cluj-Napoca aşteaptă cu PORȚILE DESCHISE clujenii de toate vârstele. Cei mici, dar şi cei mari sunt invitaţi la evenimente variate şi colorate în spaţiile teatrului, care să lege noi prietenii cu lumea fascinantă a culturii şi a artei scenice.
 

 


10.03.2016
Spectacolul EMIGRANȚII participă la Festivalul Internațional de Teatru „SLAVIJA 2016“, Belgrad


Teatrul Național Cluj-Napoca va participa, în perioada 12-15 martie a.c., la Festivalul Internațional de Teatru „SLAVIJA 2016“ de la Belgrad, cu spectacolul EMIGRANȚII de Sławomir Mrożek, regia Tudor Lucanu. Reprezentația spectacolului va avea loc pe 14 martie, ora 20:00, la Teatrul Slavija, Belgrad.

Teatrul Național Cluj-Napoca este singurul reprezentant al României, la acest festival, în care se vor mai prezenta spectacole din țări precum: Rusia, Lituania, Serbia, Egipt, Azerbaidjan, Grecia și Israel. Naționalul clujean se află la a treia participare la Festivalul „Slavija“, după edițiile din 2012 – cu spectacolul Zenobia după Gellu Naum, regia Mona Marian și 2013 – cu spectacolul Cealaltă moarte a Ioanei d’Arc de Stefan Tsanev, regia Nic Ularu, recompensat cu Marele Premiu al Festivalului.

Festivalul Internațional de Teatru „SLAVIJA“ se desfășoară în perioada 9-16 martie a.c., se află la cea de XV-a ediție și se bucură de recunoaștere internațională, fiind recent integrat în familia EFFE (Proiect pilot al Uniunii Europene pentru crearea unei Platforme Europeane a Festivalurilor în domeniul culturii, proiect inițiat de EFA – European Festivals Asociation).

„Lumea nu a stat niciodată pe loc. Ar fi o iluzie să credem că marile valuri migratoare țin doar de istoria străveche, iar că astăzi fluxul și refluxul continuu al emigrației și imigrației nu afectează profund psihicul omului contemporan. Dimpotrivă, în zilele noastre, mai mult poate ca niciodată, oamenii sunt împinși de sărăcie și de speranța unei vieți mai bune spre țări străine. Astăzi, după experiența cruntă a regimurilor totalitare, a emigra înseamnă și a-ți urma visurile, a-ți câștiga libertatea, a-ți lua revanșa. Dar visul occidental se transformă de multe ori în suferință, chiar și atunci când câștigul pare să fie mai mare decât pierderea. În ce monedă se plătește însă prețul dezrădăcinării? Mai este astăzi libertatea antonimul absolut al sclaviei? Profund umane, personajele lui Mrożek tulbură prin sinceritatea lor. Merită oare calea exilului?Cât timp riști să te regăseși pe tine însuți...“

Ștefana Pop-Curșeu

 


09.03.2016
Modificări ale programului în luna martie 2016

Stimați spectatori,

 

Dorim să vă aducem la cunoștință următoarele modificări ale programului de spectacole în luna martie:

 

  • Spectacolele MOARTE ȘI REÎNCARNARE ÎNTR-UN COWBOY de Rodrigo García, din data de 20 martie, și LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI de Emily Brönte, din data de 26 martie a.c., au fost anulate.

Contravaloarea biletelor poate fi ridicată de la Agenția Teatrală începând cu data de 9 martie, ora 11:00 până pe 31 martie ora 17:00.

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, pot fi preschimbate pentru  o altă reprezentație a Teatrului Național sau contravaloarea lor poate fi recuperată contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro

 

  • Spectacolul ULTIMA NOAPTE DE DRAGOSTE, ÎNTÂIA NOAPTE DE RĂZBOI după Camil Petrescu din data de 29 martie va fi înlocuit cu spectacolul MEIN KAMPF de George Tabori.

Biletele achiziționate rămân valabile pentru această reprezentație, pot fi preschimbate pentru o altă reprezentaţie sau contravaloarea lor poate fi recuperată de la Agenția Teatrală începând cu data de 9 martie, ora 11:00 până pe data de 30 martie ora 17:00.

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, rămân valabile sau pot fi returnate sau preschimbate, contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro.

 

Menționăm că aceste modificări ale programului se datorează unor probleme medicale.

 

De asemenea vă aducem la cunoștință suplimentarea programului lunar cu o reprezentație a spectacolului TZARA ARDE ȘI DADA SE PIAPTĂNĂ scenariu de Ion Pop, Ștefana și Ioan Pop-Curșeu, în data de 20 martie de la ora 19:00.

 

 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă participarea spectacolului ELLING de Axel Hellstenius şi Petter Naess, adaptare a romanului Fraţi de sânge de Ingvar Ambjørnsen, traducerea şi adaptarea: Petre Bokor, în cadrul campaniei „Artiștii pentru artiști", eveniment organizat de UNTER şi care împlinește anul acesta cincisprezece ediții de implicare activă în domeniul susținerii financiare a artiștilor cu probleme de sănătate și existență. Sumele provenite din vânzarea biletelor vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, devenind astfel, baza financiară pentru acordare de sprijin dedicat artiștilor aflați în dificultate. Spectacolul va avea loc în Sala Mare marți, 22 martie 2016, de la ora 19:00.  

 
X