Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Interviu cu regizoarea spectacolului CINE SPALĂ OALA DE MĂMĂLIGĂ, care va avea premiera la Teatrul Național Cluj-Napoca miercuri, 22 noiembrie 2017, la ora 19:00, în Studio „Euphorion“.

 

Eugenia Sarvari: Cine ești, Camelia Hâncu?

 

Camelia Hâncu: Am absolvit regia la Cluj, în 1998, inițial la clasa Olimpia Arghir, ulterior fiind preluați de domnul Mihai Măniuțiu. În ultimul an de facultate am plecat la București să fac asistență de regie la un spectacol de Alexandru Dabija. Am stat la București trei ani, după care am plecat prin lume și am făcut mici experimente, ca cel de la Roma cu Looking  for Chaplin, eu fiind absolut îndrăgostită de acest personaj. Și am plecat în căutarea a ceea ce înseamnă publicul și cum a reușit Chaplin să fie iubit de toată lumea. Această „escapadă teatrală" a durat o lună de zile. Am fost ajutată de un coleg de facultate, în sensul că m-a găzduit la el. Totul s-a desfășurat în Piața Navona, unde am și avut șansa să intru într-o carte de onoare a acelui loc absolut fabulos, aceasta fiind una dintre puținele piețe ale orașului etern în care actorii sunt liberi să se manifeste.

 Cu ocazia formării unui parteneriat unic între mai multe instituții și organizații de artele spectacolului din Cluj, Reactor de creație și experiment, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Fabrica de Pensule, cu organizațiile din Studioul Fabricii, ColectivA și GroundFloor Group, ZUG.zone și Compania Váróterem Projekt, s-a lansat platforma www.teatruincluj.ro și cardul destinat publicului iubitor de teatru: INTERDEPENDENT.Spectacolul Amalia respiră adânc de Alina Nelega, în regia lui Tudor Lucanu și interpretarea Ancăi Hanu - care a primit pentru acest rol, la Galele UNITER din 2015 Premiul pentru cea mai Bună Actriță în rol Principal și cu un an înainte, Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea - va participa la Lyon, la Festivalul Internațional de Teatru Sens interdits, care va avea loc între 19-29 octombrie 2017. Amalia respiră adânc va avea trei reprezentații, pe 28 și 29 octombrie, la Théâtre de l'Élysée din Lyon.Echipa Teatrului Național Cluj-Napoca a pornit spre București, unde va participa la Festivalul Național de Teatru din București cu două spectacole: Procesul după Kafka, în regia Mihaelei Panainte și scenografia lui Helmut Stürmer, și Playlist de C.C. Buricea Mlinarcic, regia Tudor Lucanu. Procesul va putea fi văzut la Teatrul Odeon, Sala Majestic, în zilele de 21 octombrie de la ora 21:00 și în 22 octombrie de la ora 20:00, iar Playlist se va juca la Teatrul Național din București, Sala Mică, în 23 octombrie de la orele 18:00 și 21:00. 
X