Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional Cluj-Napoca organizează cea de-a cincea ediție a ZILEI PORŢILOR DESCHISE, pe data de 27 martie 2013, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului. Evenimentul se va desfășura între orele 11:00 şi 18:00, timp în care spectatorii vor putea participa la vizite în culisele teatrului, ghidate de actori, recitaluri instrumentale și vocale, vizionări de scurtmetraje cu actori ai teatrului în distribuție, vizionarea înregistrării spectacolului MEMO, în regia Monei Marian. Copiii vor putea vedea un spectacol de teatru interactiv, după care se vor putea amuza cu face painting și baloane modelabile. Pe durata întregului eveniment, vizitatorii teatrului vor putea viziona o selecție de fotografii din spectacolele curente ale teatrului precum, afișe din arhivă și un colaj din spectacole realizate de Mona Marian. De asemenea, spectatorii se vor putea bucura de delicatesele oferite de Cafeneaua Doamna T și vor putea achiziționa cărți de la librăria teatrului și Librăria Bookstory, toate prezente în clădirea Teatrului Național din Cluj.Teatrul Naţional din Cluj-Napoca va participa, pentru al doilea an consecutiv, la Festivalul Internaţional de Teatru „SLAVIJA 2013“, Belgrad, Serbia. Festivalul se va desfăşura în perioada 9-16 martie şi va găzdui opt spectacole din şapte ţări (S.U.A., Kazakstan, Bulgaria, Muntenegru, Maroc, România, Serbia). Teatrul Naţional din Cluj-Napoca va participa la festival în perioada 14-17 martie, cu spectacolul CEALALTĂ MOARTE A IOANEI D’ARC de Stefan Tsanev, regia Nic Ularu, costumele Călina Langa, cu Eva Crişan, Cornel Răileanu şi Emanuel Petran.

Festivalul Internaţional de Teatru SLAVIJA se află la cea de-a 12-a ediţie şi îşi propune să „încânte spectatorii, aducând pe scena Teatrului Slavija momente artistice de excepţie, pentru continuarea tradiţiei Festivalului, care depune eforturi an de an, pentru a aduce bucurie prin prezentarea de spectacole interesante şi bune“ (prof. dr Raško V. Jovanović, președintele juriului Festivalului).Teatrul Naţional din Cluj-Napoca vă invită sâmbătă, 9 martie 2013, ora 19:00, în Sala mare, la premiera spectacolului CEI DOI GENTLEMENI DIN VERONA de William Shakespeare, scenariu de Ada Lupu, după o traducere de Codruţa Popov şi Geanina Jinaru-Doboş.


Spectacolul propus de regizoarea Ada Lupu inspiră libertate şi modernitate. Acţiunea a fost transpusă în zilele noastre, decorul, construit de Adrian Damian, îmbină vechiul cu modernul, iar muzica lui Tibor Cári şi costumele create de Alina Lăţan vin să îmbrace aceste forme, susţinând interpretarea actorilor.Teatrul Naţional din Cluj a implementat un sistem electronic pentru vânzarea biletelor pentru toate spectacolele instituţiei.
Astfel, începând cu data de 11 februarie 2013, biletele pentru spectacolele Teatrului Naţional din Cluj pot fi achiziţionate și on-line, pe platforma www.biletmaster.ro. Biletele electronice pot fi imprimate în regim propriu sau transferate pe un smartphone, pentru a fi validate la intrarea în sala de spectacol.
Biletele pot fi în continuare achiziționate și prin Agenția Teatrală. Aceste bilete sunt personalizate cu un design propriu și conțin elemente de securitate suplimentare și sunt emise prin același sistem electronic integrat.