Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional Cluj-Napoca reia, într-o nouă versiune scenică, spectacolul Florenţa sunt eu de Gellu Naum şi Jules Perahim, joi, 10 iulie 2014, ora 19:00. Regia este semnată de Alexandru Dabija, scenografia: Dragoş Buhagiar, muzica: Ada Milea, mişcarea scenică: Florin Fieroiu, asistenţi de regie: Andrei Majeri, Marciana Negrea.

 

Distribuţia: Irina Wintze, Ramona Dumitrean, Romina Merei, Anca Hanu, Angelica Nicoară, Patricia Brad, Ionuţ Caras, Cătălin Herlo, Adrian Cucu, Cristian Grosu, Radu Lărgeanu, Cristian Rigman, Cătălin Codreanu, Silvius Iorga, Miron Maxim, Matei Rotaru.

 

Scrisă la „patru mâini" de Gellu Naum şi Jules Perahim, între 1956-1958, această piesă suprarealistă este construită pe permanentul joc dintre realitate şi ficţiune, dintre prezent şi trecutul care-l invadează cu fantasme. Umorul, ironia şi deriziunea sunt prezente la fiecare pas: personajele îşi schimbă mereu numele, se dedublează, se transformă, se joacă cu graniţele dintre viaţă şi moarte, cu obiectele şi identităţile. „Probabil că totul e o nebunie“, spunea Gellu Naum. „Crezi ce vrei. E şi ăsta un mod de a trăi.“ Spectatorii se vor bucura de fascinante jocuri de cuvinte, în vârtejuri scenice şi muzicale.

 

Spectacolul este realizat în cadrul Programului „Prioritate: România“.Teatrul Naţional Cluj-Napoca participă la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu cu spectacolul Sânziana şi Pepelea de Vasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija. Reprezentaţia va avea loc duminică, 15 iunie, ora 21:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

 

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se află la cea de-a 21-a ediţie şi se desfăşoară între 6 şi 15 iunie 2014. Mai multe detalii găsiţi aici.

 

Spectacolul Sânziana şi Pepelea a fost laureat la Festivalul Comediei Româneşti de la Bucureşti din acest an cu Premiul special pentru muzică, pentru Ada Milea şi Anca Hanu, şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru Ionuţ Caras, pentru rolurile „Zmeul“ şi „Baba Anica“. Teatrul Naţional Cluj-Napoca a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul Comediei Româneşti de la Bucureşti pentru spectacolul Ce nemaipomenită aiureală! de Eugène Ionesco, regia Silviu Purcărete. De asemenea, pentru spectacolul Sânziana şi Pepelea de Vasile Alecsandri, regia Alexandru Dabija, juriul Festivalului a acordat Premiul special pentru muzică, pentru Ada Milea şi Anca Hanu, şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru Ionuţ Caras, pentru rolurile „Zmeul“ şi „Baba Anica“.

 

Spectacolul Ce nemaipomenită aiureală! a fost prezentat în cadrul Festivalului Comediei Româneşti, la Opera Națională București, pe data de 30 mai 2014, iar spectacolul Sânziana şi Pepelea a fost vizionat de juriul Festivalului pe data de 15 mai 2014, în cadrul Festivalului European al Spectacolului Timişoara - Festival al Dramaturgiei Româneşti. Stimaţi spectatori,

 

Din motive medicale, programul Teatrul Naţional Cluj-Napoca din luna iunie a.c. a suferit o serie de modificări.

 

Spectacolul Sânziana și Pepelea, programat pentru data de 5 iunie, este anulat. Contravaloarea biletelor poate fi recuperată de la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 14 până pe data de 5 iunie. Contravaloarea biletelor achiziţionate online poate fi recuperată contactând reprezentanţii www.biletmaster.ro la adresa info@biletmaster.ro

 

Pe data de 6 iunie, spectacolul Amalia respiră adânc a fost anulat şi a fost înlocuit cu spectacolul Cutia Pandorei, care se va juca în Studio "Euphorion" de la ora 19:00. Biletele rămân valabile pentru această reprezentaţie sau contravaloarea lor poate fi recuperată de la Agenţia Teatrală din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 14 până pe data de 6 iunie. Contravaloarea biletelor achiziţionate online poate fi recuperată contactând reprezentanţii www.biletmaster.ro la adresa info@biletmaster.ro

 

Pe data de 12 iunie a fost programat spectacolul Cântăreața cheală, la sala mare, iar biletele au fost puse în vânzare.

 

Programul actualizat al lunii iunie îl găsiţi pe web site-ul Teatrului, aici.

 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.