Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

10.05.2011
Modificare în programul lunii mai

Stimaţi spectatori,
Reprezentaţia spectacolului VISUL UNEI NOPŢI DE VARĂ de W. Shakespeare, în regia lui Sorin Militaru, din data de joi, 12 mai 2011, a fost suspendată.
Biletele pot fi retunate la agenţia teatrală, sau pot rămîne valabile, la cerere, pentru următoarea reprezentaţie a  spectacolului.
Vă mulţumim pentru înţelegere.Teatrul Naţional din Cluj prezintă duminică, 17 aprilie 2011, de la ora 19:00, în Sala Mare, premiera spectacolului LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI, după Emily Brontë. Scenariul şi regia: Ada Lupu. Adaptarea: Mariana Vartic, traducerea romanului: Henriette Yvonne Stahl. Muzica originală: Tibor Cári. Decorul: Cristian Rusu. Costumele: Cristian Rusu şi Smaranda Almăşan. Light design: Lucian Moga. Asistent decor: Arhidiade Mureşan. Distribuţia: Catherine Earnshaw - Ramona Dumitrean; Heathcliff – Cristian Grosu; Edgar Linton – Ionuţ Caras; Hindley Earnshaw – Cătălin Herlo; Nelly Dean – Irina Wintze; Isabella Linton – Angelica Nicoară; Hareton Earnshaw – Cristian Rigman; Catherine Linton – Romina Merei; Linton Heathcliff – Silvius Iorga; Lockwood – Adrian Cucu; Frances – Patricia Boaru; Joseph – Petre Băcioiu.Ziua Mondială a Teatrului a fost creată în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru. Este sărbătorită anual, la data de 27 martie, de Centrele ITI şi de comunitatea teatrală internaţională. Diverse evenimente teatrale naţionale şi internaţionale sunt organizate pentru a marca această sărbătoare. Unul dintre cele mai importante dintre acestea este transmiterea Mesajului Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului prin care, la invitaţia ITI, o personalitate de renume mondial împărtăşeşte reflecţiile sale asupra Teatrului şi asupra păcii între oameni.

Primul Mesaj Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului a fost scris de Jean Cocteau (Franţa), în 1962.Cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, în România evenimentul dedicat acestei zile este Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” organizată de UNITER, împreună cu teatrele din ţară cu scopul strângerii de fonduri pentru artiştii vârstnici cu probleme de sănătate.

UNITER organizează un spectacol de caritate, susţinut de mari artişti pentru mai vârstnicii colegi, iar teatrele programează un spectacol din repertoriu pentru a face cunoscută publicului această Campanie.