Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

29.11.2016
Vă invităm la NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE!


Echipa Teatrului Național Cluj-Napoca vă invită cu bucurie la o nouă ediție a evenimentului anual, NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE, care va avea loc în data de 10 decembrie 2016. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

Alături de multe alte evenimente care vor avea loc între orele 18:00 și 01:00, ediția din acest an vă așteaptă cu multe ateliere.

 

Astfel, puteți participa, direct pe scena mare a teatrului, la un curs de inițiere în TANGO ARGENTINIAN, susținut de Ștefan Perșe și Roxana Iovănesc, între orele 18:00 și 19:40. Tot la ora 18:00, vor începe și Atelierul de măști, susținut de regizorul Tudor Lucanu și scenograful Cristian Rusu, Atelierul de pictură pe globuri, coordonat de Ilinca și Dora Baba și Atelierul de ilustrații, susținut de Maria Surducan.

 

De asemenea, vă invităm să vă înscrieți și să participați la alte două ateliere, la care veți lucra în regim de repetiție, urmând ca, în cadrul evenimentului, să aveți ocazia să urcați pe scenă și, alături de coordonatorii dumneavoastră, să faceți o demonstrație a ceea ce ați învățat. Astfel, Atelierul de STEP susținut de Adrian Strâmtu, va avea o demonstrație pe scena mare, între orele 19:50 și 20:10, iar Atelierul I-CLOWN va avea o demonstrație în Studioul „Euphorion", între orele 19:00 și 19:30. Pentru aceste două ateliere, participarea se face în limita locurilor disponibile și prin înscriere prealabilă la adresa: atelier@teatrulnationalcluj.ro, până la data de 5 decembrie, inclusiv, și sunt deschise persoanelor peste 18 ani. 

 

Mai multe detalii despre eveniment, precum și programul detaliat al acestuia îl găsiți aiciPremios Goya, decernate de Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania, recompensează cele mai bune pelicule spaniole din anul 2016, cineaștii care le-au realizat precum și actorii care au contribuit la succesul lor. Au fost luate în considerare o sută cincizeci și cinci de pelicule. Marele favorit al premiilor ce se vor decerna anul viitor este lungmetrajul La madre, nominalizat la cincisprezece categorii. Printre acestea, pentru „Cel mai bun actor într-un rol secundar", figurează și Ovidiu Crișan pentru rolul Bogdan, într-o companie distinsă, alături de actorii Liam Neeson, Rupert Everett, Julian Sands. Tot pentru această peliculă, regizorul Alberto Morais a fost nominalizat la categoria Golden Spike în cadrul Valladolid International Film Festival 2016. 


28.11.2016
Maia Morgenstern va juca pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca


Teatrul Național Cluj-Napoca are bucuria și onoarea de a o avea pe scenă pe actrița Maia Morgenstern, într-una dintre cele mai emoționante și puternice producții regizate de Mihai Măniuțiu. Spectacolul LA ORDIN, FÜHRER! de Brigitte Schwaiger, traducere de Dan Stoica se va juca la Cluj pe data 4 decembrie, la ora 19:00, pe scena mare. Coregrafia este semnată de Andrea Gavriliu, decorul: Adrian Damian, costume: Claudia Castrase, ilustraţia muzicală: Șerban Ursachi, lighting design: Lucian Moga, iar alături de Maia Morgenstern pe scenă vor evolua Alexandra Dușa, Valentin Oncu, Raluca Radu, Ștefania Misăilă, Nadina Cîmpianu, Bogdan Ujeniuc, Cătălin Mocan, Sînziana Pintean, Mihaela Ceaicovschi, Alexandra Cheroiu, Claudia Moroșanu, Cristina Bogza, Vlad Marin, Corinias Caraba, Iuliana Danciu, Andreea Jurj, Andrei Gîjulete, Bogdan Sălceanu, George Olar, Theodor Gabăr, Andrei Han și Alex Macavei.

 

Criticul de teatru Mircea Morariu vorbește despre Maia Morgenstern, pe care o numește „actriţa absolută", ca fiind, în această producție, „într-unul dintre cele mai mari, mai bune, mai copleşitoare roluri din această parte, de maturitate, a carierei sale".

 

Spectacolul a fost selectat și prezentat la Festivalul Național de Teatru din acest an de la București. Acum, vă invităm să ne bucurăm împreună de el, la Teatrul Național Cluj-Napoca.


25.11.2016
Premiu de regie pentru spectacolul SELFIE

Spectacolul SELFIE a obţinut Premiul pentru Regie la Bucureşti, unde a fost selectat şi prezentat miercuri, 23 noiembrie, în cadrul festivalului Multiart, la Teatrul Nottara. Spectacolul este regizat de Andreea Iacob, care semnează şi scenariul, şi are o distribuţie formată din persoane private de libertate. Producţia este realizată de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, Secţia exterioară Cluj-Napoca, teatrul nostru fiind primul din ţară care produce şi prezintă în repertoriul său un spectacol în care joacă persoane private de libertate.

 

Festivalul Multiart pentru deţinuţi este organizat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, s-a desfăşurat la Teatrul Nottara din Bucureşti în perioada 23-24 noiembrie, iar juriul a fost format din Mircea M. Ionescu, Andreea Bârsan, Pompilius Onofrei, Ioana Mihaela Morar și Andreea Neagoe.