Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

08.12.2015
NOAPTEA PORŢILOR DESCHISE la Teatrul Naţional Cluj-Napoca

Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la cea de-a patra ediţie a evenimentului anual NOAPTEA PORŢILOR DESCHISE, care va avea loc în data de 17 decembrie, între orele 18:00 şi 01:00. Accesul publicului este gratuit. 

 

Programul conţine o serie de ateliere de dans, pantomimă şi clovnerie, decupaj şi desen, dar şi la proiecţia unui film care îi are ca protagonişti pe spectatorii teatrului nostru, filmaţi cu ocazia Zilei Porţilor Deschise. Şi de această dată, spectatorii vor avea ocazia să discute cu actori ai teatrului, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Scena mare va găzdui apoi un concert cu Grupul „Iza“ şi lansarea discului „Cântece de iarnă", urmat de un concert de prezentare a acestuia, cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristian Rigman. La finalul evenimentului, Dragoş Pop vă invită la un nou spectacol de stand-up comedy, „Îţi promit că...“

 

Evenimentul va include, de asemenea, un Theatre Trivia şi va găzdui un târg de Crăciun cu obiecte realizate de copii cu dizabilităţi, Decoraţiuni de Crăciun și bijuterii hand-made şi caricaturi la cerere realizate de „Caricaturi la Cornet“. Ca în fiecare an, Cafeneaua Doamna T va fi prezentă pe toată durata evenimentului.

 

Activităţile vor avea loc în scena mare şi în foaierele teatrului. Detalii despre programul evenimentului găsiţi pe pagina acestuia, aici

 

Pentru siguranţa spectatorilor şi a evenimentului, accesul se face numai în limita locurilor disponibile. Teatrul Naţional Cluj-Napoca îşi rezervă, astfel, dreptul, de a nu permite intrarea în sală a spectatorilor după ce numărul maxim de locuri disponibile a fost ocupat.


07.12.2015
Premiera spectacolului CLASA NOASTRĂ de Tadeusz Słobodzianek

Spectacolul Clasa noastră de Tadeusz Słobodzianek, traducere de Cristina Godun, va avea premiera vineri, 11 decembrie, de la ora 19:00, în sala mare a Teatrului Naţional Cluj-Napoca. Regia este semnată Bocsárdi László, decorul: Bartha József, costumele: Kiss Zsuzsanna, dramaturgia: Benedek Zsolt, muzica și corepetiția: Boros Csaba, imagini video: Cristian Pascariu, asistent de corepetiție: Adela Bihari, instructor de step: Adrian Strâmtu, asistent de regie: Eugenia Sarvari, maestru de lumini: Jenel Moldovan.Distribuţia: Sânziana Tarţa, Irina Wintze, Anca Hanu, Cristian Rigman, Radu Lărgeanu, Miron Maxim, Cătălin Herlo, Ovidiu Crişan, Matei Rotaru, Ionuţ Caras, Boros Csaba.

 

„Piesa este scrisă în XIV lecţii, cu trimitere la Calea Crucii, fiecare personaj parcurgând cele XIV etape ale Calvarului, interpretate prin istoria secolului XX. Ceea ce s-a întâmplat la Auschwitz are ceva sacru; istoria omenirii, după acel episod, nu mai este aceeaşi. Acolo au fost omorâţi milioane de inocenţi. Păcatul lumii poate fi răscumpărat doar prin moartea mielului. În piesă, cei care comit crima nu-şi dau seama de ceea ce fac, altfel ar fi răutate." (Bocsárdi László)


20.11.2015
AMERICAN DREAM în Germania

Spectacolul Teatrului Naţional Cluj-Napoca, American Dream de Nicoleta Esinencu, regia Leta Popescu, participă în aceste zile la Festivalul Fast Forward din Braunschweig, Germania.

 

Festivalul Fast Forward, Festival European pentru tineri regizori, se desfăşoară în perioada 19-22 noiembrie 2015 şi se află a la cincea ediţie, prezentând spectacole din şapte ţări europene selectate de curatorul Barbara Engelhardt. În ultima seară a festivalului, un juriu va premia unul dintre cele şapte spectacole, premiul constând în oportunitatea oferită realizatorilor câştigători de a realiza un spectacol în cadrul Staatstheater în următoarea stagiune. Mai multe informaţii despre festival găsiţi aici.

 

American Dream va avea două reprezentaţii în cadrul festivalului, pe 20 şi pe 21 noiembrie.  


19.11.2015
Spectacolul APOLODOR participă la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov


Spectacolul-concert APOLODOR, realizat de Ada Milea, după textul lui Gellu Naum, va participa la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Braşov. Reprezentaţia va avea loc în ultima zi a festivalului, luni, 23 noiembrie, de la ora 19:30, şi va fi o reprezentaţie de gală, care va urma Festivitatea de premiere.

Ediţia din acest an a festivalului se desfăşoară în perioada 16-23 noiembrie 2015. Programul intergral îl găsiţi aici