Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

22.06.2016
Premiera spectacolului JOCURI DADA, destinat copiilor între 5 şi 12 ani

 Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la premiera spectacolului Jocuri DADA, scenariul și regia Vava Ștefănescu, atelier de creație ghidată, recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, care va avea loc în Studioul „Euphorion", joi, 23 iunie 2016, de la ora 11:00. Scenografia este semnată de Cristian Rusu, muzica: Mihnea Blidariu, maestru de lumini: Jenel Moldovan. Distribuţia: Cătălin Codreanu, Mihnea Blidariu, Patricia Brad, Angelica Nicoară.

 

În spațiul delimitat de cordoane roșii prinse pe stative aurii, somptuoase, ca de muzeu, actorii construiesc, jucându-se, o „operă de artă totală", cu ajutorul copiilor. Se vor crea poezii, picturi, costume și altele, totul inventându-se pe loc, opera aceasta vie fiind unică și irepetabilă. Cine intră în acest spațiu magic își dă implicit acordul să participe la jocul de-a creația, ghidat de actorii-artiști, ei înșiși pioni și zaruri în jocul copilăresc al literaturii și al artei avangardiste. Voluntarii din public vor fi aleși de către maestrul de jocuri prin mici poezii, menite să-i incite pe micii spectatori, și, de ce nu, și pe părinți sau bunici: „Din Oceanul Pacific / A ieșit un pește mic / Și pe coada lui scria / Intră-n cerc și dumneata!" Va fi nu doar un atelier de creație ghidată, ci și un prilej de bună-dispoziție și de joacă spontană, de care avem nevoie cu toții.  


08.06.2016
Spectacolul SÂNZIANA ŞI PEPELEA din data de 11 IUNIE 2016 este ANULAT

Stimați spectatori,

 

Dorim să vă aducem la cunoştinţă faptul că, din motive medicale, spectacolul SÂNZIANA ŞI PEPELEA din data de 11 IUNIE 2016 este ANULAT.


Contravaloarea BILETELOR cumpărate din Agenţia Teatrală poate fi ridicată de la Agenţie până în data de 30 IUNIE 2016.

 

Contravaloarea BILETELOR achiziţionate online, prin platforma biletmaster.ro, poate fi recuperată contactând reprezentanţii companiei, la adresa: info@biletmaster.ro, până în data de 30 IUNIE 2016.


Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate şi vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.Teatrul Național Cluj-Napoca completează și actualizează baza de date de actori și actrițe, în vederea unor posibile colaborări pentru stagiunile viitoare.

Perioada de înscrieri este 8 -26 iunie 2016.

Pentru înscriere sunt necesare următoarele:

• Să aveți diplomă de actor (sau adeverință pentru absolvenții anului 2016) și vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani;
• Să completați cererea de înscriere, pe care o puteţi descărca de AICI;

• Să trimiteți pe adresa de e-mail castingtncluj@gmail.com un CV, 5 fotografii (head shot și full shot), precum și alte materiale pe care le considerați relevante. Toate materialele trebuie comprimate. (Vă rugăm să folosiți WinRAR.)

 

Vă mulțumim și așteptăm email-urile dumneavoastră!


25.05.2016
Trei deplasări cu trei spectacole ale Teatrului Naţional Cluj-Napoca, în această perioadă


Teatrul Naţional Cluj-Napoca va avea deplasări cu trei dintre spectacolele sale în perioada 26 mai - 2 iunie 2016.

 

Astfel, spectacolul APOLODOR după Gellu Naum, spectacol-concert de Ada Milea, va fi prezentat în cadrul Festivalului Comediei Româneşti de la Bucureşti. Reprezentaţia va avea loc joi, 26 mai 2016, de la ora 20.00, la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan. Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003 la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă. festCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească. Cele 10 ediţii desfăşurate până acum au reunit trupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat cât şi companii independente. Începând cu 2006 festivalul a devenit competitiv, fiind acordate premii celor mai bune spectacole şi celor mai buni artişti la finalul fiecărei ediţii în cadrul Galei Comediei Româneşti. Ediţia din acest an, festivalul se desfăşoară în perioada 21-29 mai 2016. Mai multe detalii despre festival găsiţi aici.  

Spectacolul CERERE ÎN CĂSĂTORIE de A.P. Cehov, regia Sorin Misirianţu, va fi prezentat la Bruxelles în cadrul programului Galelele Teatrului Românesc, iniţiate de European Artists Management. Reprezentaţia va avea loc pe data de 30 mai, de la ora 20:00, în Sala M la  Palais des Beaux-Arts (BOZAR), cel mai prestigios complexul cultural din Belgia.  Acest tip de activităţi are deja o tradiţie, Galele Teatrului Românesc fiind un proiect iniţiat de European Artists Management din ianuarie 2012.

 

SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE de Matei Vişniec, regia Răzvan Mureşan, a fost invitat la DRAMATIKER*INNENFESTIVAL din Graz, Austria, festival care se desfăşoară în perioada 2-5 iunie 2016. Reprezentaţia spectacolului Teatrului Naţional Cluj-Napoca va avea loc pe 2 iunie 2016, la Schauspielhaus Graz. Mai multe detalii despre festival găsiţi aici.