Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

25.09.2015
Conferință de presă - Întâlnirile Internaționale de la Cluj
6-11 octombrie 2015

Teatrul Național Cluj-Napoca organizează miercuri, 30 septembrie, ora 11:00, în foaierul de rang II, CONFERINȚA DE PRESĂ prilejuită de ediția a V-a a ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ / Europa noastră, care va avea loc în perioada 6-11 octombrie.

Întâlnirile Internaționale de la Cluj reprezintă un festival anual care face parte din Programul „Prioritate: România“ și are drept scop promovarea dialogului internațional prin teatru, inițierea şi realizarea de colaborări culturale în spațiul național și internațional.

La conferința de presă vor fi prezenți Mihai Măniuțiu – managerul Teatrului Național și Ștefana Pop-Curșeu – directorul artistic al Teatrului Național.


23.09.2015
EMIGRANȚII de Sławomir Mrożek - la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea
APOLODOR după Gellu Naum - la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași


Spectacolul EMIGRANȚII de Sławomir Mrożek, regia Tudor Lucanu va participa la ediția 2015 a Festivalului Internațional de Teatru de la Oradea, în Secțiunea concurs. FITO 2015 urmărește să acționeze ca o platformă pentru promovarea producțiilor teatrale autohtone și străine, a creațiilor dramatice românești, formând un mediu propice schimburilor de experiență și idei între artiștii români și străini, înlesnind crearea de parteneriate și să stimuleze consumul de artă teatrală în rândul publicului larg.
Lumea nu a stat niciodată pe loc. Ar fi o iluzie să credem că marile valuri migratoare țin doar de istoria străveche, iar că astăzi fluxul și refluxul continuu al emigrației și imigrației nu afectează profund psihicul omului contemporan. Dimpotrivă, în zilele noastre, mai mult poate ca oricând, oamenii sunt împinși de sărăcie și de speranța unei vieți mai bune spre țări străine. Astăzi, după experiența cruntă a regimurilor totalitare, a emigra înseamnă și a-ți urma visurile, a-ți câștiga libertatea, a-ți lua revanșa. Dar visul occidental se transformă de multe ori în suferință, chiar și atunci când câștigul pare să fie mai mare decât pierderea. În ce monedă se plătește însă prețul dezrădăcinării? Mai este astăzi libertatea antonimul absolut al sclaviei? Profund umane, personajele lui Mrożek tulbură prin sinceritatea lor. Merită oare calea exilului? Cât timp riști să te regăseși pe tine însuți... (Ștefana Pop-Curșeu)
Reprezentația spectacolului EMIGRANȚII de Sławomir Mrożek va avea loc în data de 24 septembrie, ora 20:00, la Sala Arcadia din Oradea.

Spectacolul APOLODOR după Gellu Naum, spectacol-concert de Ada Milea, va fi prezentat ca prolog al Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr de la Iași. FITPT este singurul festival din România cu această identitate și calitatea estetică probată încă de la prima ediție i-au adus prestigioasa recunoaștere de „festival european“, atribuită de Asociația Europeană a Festivalurilor. FITPT este membru al platformei EFFE, o rețea a festivalurilor de top, cu reprezentanți din 31 de țări europene.
Apolodor e un tonic estetic, un cocteil de forță imaginativă, emoție și energie. De calitate premium. Precum Cartea care l-a inspirat, spectacolul Naționalului clujean e, sub aparența jovialității ludice și a umorului suav, o modalitate de a privi atent lumea înconjurătoare, în încercarea de a o desluși cât mai bine. Deja „mi-e dor, mi-e dor, mi-e doooor" de show-ul cu Apolodor! (Oltița Cîntec)
Reprezentația spectacolului APOLODOR va avea loc în data de 25 septembrie, ora 19:00, la Teatrul „Luceafărul“ din Iași.


21.09.2015
Modificare în programul de spectacole al lunii septembrie


Stimați spectatori,

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că spectacolul RICHARD AL III-LEA SE INTERZICE din data de 23 septembrie a.c. a fost anulat.

Menționăm că această modificare a programului se datorează unor probleme medicale.


Contravaloarea biletelor poate fi ridicată de la Agenția Teatrală începând cu data de 22 septembrie, ora 11:00 până pe 23 septembrie ora 21:00.

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, pot fi returnate contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro


Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.Teatrul Național Cluj-Napoca organizează cea de-a V-a ediție a festivalului anual ÎNTÂLNIRILE INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, al cărui scop este promovarea dialogului internațional prin teatru, inițierea şi realizarea de colaborări culturale în spațiul național și internațional. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 6-11 octombrie 2015.

 

Numeroși directori de festivaluri internaționale de teatru și-au anunțat prezența, din țări precum  Italia, Portugalia, Spania, Israel, Germania și Turcia. Alături de aceștia, importanți oameni de cultură din țară vor participa la spectacolele și dezbaterile propuse în această ediție a festivalului.

 

Publicul va putea urmări spectacole produse de Teatrului Național Cluj-Napoca, Teatrul Național „Radu Stanca" Sibiu, Teatrul Maghiar de Stat Cluj și Teatrul „Aureliu Manea" Turda.

 

Cea de-a cincea ediție a ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, intitulată Europa Noastră, deschide teatrul clujean înspre marile întrebări care străbat moștenirea socio-culturală comună țărilor europene de astăzi, prin prisma confruntărilor constructive ale tinerelor generații de regizori și actori cu generația experimentată a artiștilor teatrului românesc. Încercând constant să se redefindească în decursul secolelor XX și XXI, arta teatrală a oglindit mereu problemele identitare europene, precum și răspunsurile latente ale multiculturalității cotidiene.

 

Întâlnirile din acest an vă invită, așadar, la celebrarea spiritului tânăr și la descoperirea diversității artistice teatrale sub semnul Europei noastre comune. 
X