Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Național „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca anunță premiera spectatolului CRAII DE CURTEA-VECHE după Mateiu Caragiale, care va avea loc în sala mare, duminică, 22 aprilie, de la ora 19:00. Regia: Răzvan Mureșan, decorul: Andreea Săndulescu, costume: Ilona Lőrincz, maestru de lumini: Jenel Moldovan. Distribuţia: Pașadia Măgureanu: Cornel Răileanu; Pantazi: Ionuț Caras; Matei Cara: Miron Maxim; Gore Pirgu: Matei Rotaru; Margot Muller: Irina Wintze; Rașela Nachmansohn: Sânziana Tarța; Maiorică Arnoteanu: Petre Băcioiu; Fetița: Ecaterina Pop-Curșeu; Pena Corcodușa: Adriana Băilescu; Mima Arnoteanu: Patricia Brad; Tita Arnoteanu: Diana Buluga; Ilinca Arnoteanu: Alexandra Tarce; roluri multiple: Cristian Grosu, Ruslan Bârlea, Radu Lărgeanu, Cosmin Stănilă, Radu Dogaru, Roman Malai, Robert Iosif, Ștefan Liță, Daniela Purcărea, Giorgiana Coman, Ioana Moldovan, Francesca Fülop.



Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la premiera Angajare de clovn de Matei Vișniec, care va avea loc în Studioul „Euphorion“, vineri, 20 aprilie, de la ora 19:00. Regia și scenografia sunt semnate de Sorin Misirianțu, care interpretează și unul dintre cele trei roluri de clovn, alături de Ovidiu Crișan și Ioan Isaiu. Cele trei personaje, Niccolo, Filippo și Peppino, create cu finețe și umor de mult îndrăgitul nostru autor dramatic Matei Vișniec, trezesc în spectator cele mai diverse și profunde sentimente. Partituri scenice grele, aceste roluri sunt o provocare pentru orice actor ajuns la maturitate. Ca să pregătim intrarea spectatorului în lumea celor trei personaje le-am adresat câteva întrebări atât regizorului, cât și celorlalți doi „clovni profesioniști“.



Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului, o zi aniversară, care nu sărbătorește nașterea teatrului, dat fiind că aceasta se pierde în timpuri străvechi, ci renașterea continuă a acestei arte care, prin însăși existența ei, celebrează ființa umană: Omul etern, dintotdeauna egal cu sine însuși, dar, în acealași timp, și omul în permanenta lui schimbare istorică; omul ca întreg, indivizibil, dar și omul dedublat, multiplu, pluriform; omul unic, irepetabil în complexitatea identității sale, dar și omul histrionic, care se joacă cu identitățile, pentru a le cunoaște mai bine, pentru a se cunoaște mai bine. Arta teatrului celebrează omul care gândește lumea și se gândește pe sine în lume.