A LOST LETTER IN CONCERT

based on ”A Lost Letter” by I.L. Caragiale

/ concert-performance by: Ada Milea

TU
06
JUNE
19:00
MAIN STAGE

THE BLACK MIRROR

based on Luigi Pirandello’s short stories La Carriola (The Wheelbarrow) and Soffio (A Breath) Luigi Pirandello / director: Roberto Bacci

WE
07
JUNE
19:00
"EUPHORION" STUDIO

A STORMY NIGHT

by I.L. Caragiale / director and music selection: Dragoș Pop

TH
08
JUNE
19:00
MAIN STAGE

THE STAGEHANDS

by George Lungoci / director: Dragoș Pop

FR
09
JUNE
19:00
"EUPHORION" STUDIO

METAMORFOZE

spectacol concert pus la cale de Fără Zahăr / regia muzicală: Bobo Burlăcianu

SA
10
JUNE
19:00

AMPHITRYON

by Molière / director: Silviu Purcărete

TU
13
JUNE
19:00
MAIN STAGE

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery


Dragi spectatori,


Vă informăm că Agenția de Bilete a Teatrului va fi închisă în perioada 1-5 iunie.

În această perioadă, biletele la spectacole vor putea fi achiziționate exclusiv online, prin intermediul platformei www.bilete.ro.

Începând cu data de 6 iunie, Agenția de Bilete va funcționa conform programului obișnuit.Aderarea a avut loc la Opole, în Polonia, între 10-14 mai, în cadrul Conferinței Teatrale Europene a CTE. Tot acum, membrii CTE au participat la Forumul de Teatru European 2023, un important eveniment al Comisiei Europene, precum și la un Simpozion pe tema practicilor digitale în teatru.

Înființată în 1988, Convenția Teatrală Europeană (ETC – European Theatre Convention) este cea mai mare rețea de teatre publice din Europa. În acest moment, CTE are 61 de membri din 30 de țări și este finanțată prin Programul Creative Europe al Uniunii Europene.

CTE este o organizație artistică ce promovează teatrul european ca platformă vitală pentru dialog, democrație și interacțiune care răspunde, reflectă și angrenează diversele publicuri și societățile în schimbare actuale. Programul de finanțări și evenimente a CTE susține networkingul, dezvoltarea profesională și colaborarea artistică pentru angajații teatrelor din Europa – promovând teatrul ca formă de artă de bază a secolului al XXI-lea.

Alături de Teatrul Național din Cluj-Napoca, s-au mai alăturat Convenției Teatrale Europene și Malmö Stadsteater (Malmö/Suedia), Tiroler Landestheater (Innsbruck/Austria), precum și PAV (Roma/Italia) – ca membru asociat.

Mai multe detalii pe site-ul Convenției: www.europeantheatre.eu.Suntem extrem de fericiți să anunțăm că Ionuț Caras, cunoscutul actor al Teatrului Național din Cluj-Napoca, a câștigat Trofeul festivalului Bacău Fest Monodrame 2023, aflat la cea de-a XXIX-a ediție, pentru rolul din spectacolul Oglinda neagră, în regia lui Roberto Bacci.

 

One-man-show-ul bazat pe nuvelele Roaba și Suflul de Luigi Pirandello, în traducerea Mariei Rotar, este o demonstrație de forță și suplețe actoricească, Ionuț Caras reușind să surprindă toate nuanțele care jalonează drumul dintre tragic și comic. Alături de Roberto Bacci, acesta a creat un spectacol care sondează profunzimile omului, ca individ și ca ființă socială, încurajând interogația și autoreflexivitatea, într-un studiu dramatic asupra naturii umane.     

 

Anul acesta, în concurs au intrat nu mai puțin de 11 actori, de la teatre de stat, trupe independente sau cu producții proprii. Desfășurat în perioada 5-10 mai, festivalul s-a încheiat cu o festivitate de premiere, organizată în sala mare a Teatrului Municipal. Juriul a fost format din criticul de teatru Maria Zărnescu, regizoarea Sânziana Stoican și actorul George Ivașcu, decan al Facultății de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale".

 

Ne bucurăm pentru reușita echipei noastre și îi felicităm pe toți cei care au participat la realizarea acestui spectacol. Le mulțumim organizatorilor pentru invitație și le dorim cât mai multe ediții de succes! Încă o dată, felicitări, Ionuț Caras!Read also: