THE MOST BELOVED OF EARTHLINGS

script by Tudor Lucanu, after the novel by Marin Preda / director: Tudor Lucanu

TU
18
JUNE
19:00
MAIN STAGE

IL NULLAFACENTE. I CHOOSE TO DO NOTHING

by Michele Santeramo / director: Roberto Bacci

WE
19
JUNE
19:00
"EUPHORION" STUDIO

SÂNZIANA AND PEPELEA

by Vasile Alecsandri / director: Alexandru Dabija

TH
20
JUNE
19:00
MAIN STAGE

LOVE STORIES AT FIRST SIGHT

based on texts by Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana / director: Tudor Lucanu

FR
21
JUNE
19:00
"EUPHORION" STUDIO

LOVE STORIES AT FIRST SIGHT

based on texts by Gabriel Liiceanu, Adriana Bittel, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Ana Blandiana / director: Tudor Lucanu

SU
23
JUNE
19:00
"EUPHORION" STUDIO

THE MOST BELOVED OF EARTHLINGS

script by Tudor Lucanu, after the novel by Marin Preda / director: Tudor Lucanu

TU
25
JUNE
19:00
MAIN STAGE

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery

Postat pe 06.07.2019
REZULTAT - CONCURS CONCEPT GRAFIC PENTRU AFIȘUL ÎNTÂLNIRILOR INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, 2019

Dragi concurenţi, vă mulţumim pentru participare! Desenele dumneavoastră au fost analizate de către juriu şi decizia unanimă este următoarea: concursul nu are niciun câştigător, desenele primite îndeplinind parţial tema dată.

Vă mulţumim încă o dată pentru implicare şi participare!Actorul Ionuț Caras este, împreună cu colegul său Matei Rotaru, inițiatorul unui proiect cu titlul Texte bune în locuri nebune, finanțat în cadrul Sferei Donatorilor din Transilvania, susținut de asociaţia Niște Oameni și de Teatrul Național Cluj-Napoca. În cadrul acestui proiect cultural au avut deja loc cinci spectacole: Scrisoare către tata, de Franz Kafka (la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu"), NICHITANAUM, duel poetic - în ring de box (la Fabrica de Sport), Cacealma cu Surbelea (la Atelierul de Pictură al Teatrului și Operei din Cluj), Scrisori de pe front (la Căminul Militar de Garnizoană nr.1 din Cluj și la Teatrul Național) și Basme vechi și basne noi (în podul Muzeului de Istorie al Transilvaniei din Cluj).


Acum Ionuț Caras coordonează un proiect de altă factură: Procese la teatru. Un gen de spectacole-confruntare, dueluri verbale, care cunosc un mare succes în Statele Unite, dar care sunt aproape necunoscute la noi. Primul episod anunțat este Procesul lui Hamlet, care va avea loc pe scena mare, marți, 11 iunie 2019, de la ora 19:00. Pentru a înțelege mai bine demersul actorilor, l-am invitat pe Ionuț Caras să ne vorbească despre evenimentul de marți.

 

Ionuț, ce e cu acest Proces al lui Hamlet? De unde ți-a venit ideea?

 

Ionuț Caras: De la domnul Mihai Măniuțiu, care m-a întrebat dacă nu aș vrea să mă gândesc la un proiect de acest gen. Și asta, după ce a observat că sunt preocupat de zonele mai puțin bătătorite, că sunt în căutarea unei alternative teatrale, a ceea ce este dincolo de clasic, de normal în teatru. Cum e acel proiect cu Texte bune în locuri nebune.

Eli Simon (profesor de Arta actorului la Universitatea Irvine din California și regizor a două spectacole la Naționalul clujean, Războiul clovnilor și Clovni extratereștri) a fost cel care i-a povestit despre acest gen de spectacol, pe care el îl face cu mare succes la universitatea lui din America. M-am uitat la ce au făcut ei, numai că acolo era vorba despre un lung debate, nu jucau scena, așa cum facem noi. Era doar o seară deschisă la care invitaseră profesioniști în domeniu - procurori și avocați. În SUA este un interes foarte mare pentru acest tip de spectacole-dezbatere, pentru că, din acest punct de vedere, au altă educație, fiind mult mai familiarizați cu legile, cu sistemul penal, putând fi implicați ca jurați. Cu alte cuvinte, implicarea cetățeanului de rând în toată această poveste este mult mai puternică. Am prins ideea din zbor și am pornit la drum.Teatrul Naţional Cluj-Napoca vă invită la premiera spectacolului-dezbatere PROCESE LA TEATRU. EPISODUL I: HAMLET, care va avea loc la sala mare, marți, 11 iunie 2019, la ora 19:00. Regiaeste semnată de Ionuț Caras, video-design: Lucian Matei. Distribuția este formată din actorii Cosmin Stănilă (în rolul lui Hamlet), Irina Wintze (Gertrude), alături de invitații speciali ai teatrului: Cristian Grindean (Polonius), Roxana Mândruțiu (Procurorul), Gabriela Groza (Avocatul apărării). Maestru de ceremonii va fi Ionuț Caras.
 

Ionuț Caras, actor al Teatrului Național Cluj-Napoca și lector universitar al Facultății de Teatru și Film, UBB, a realizat numeroase proiecte teatrale, atât în calitate de actor, cât și în calitate de regizor. Ideile sale regizorale sunt inedite, căutând mereu alternative la teatrul clasic. În zona căutărilor experimentale, se situează și cel mai recent proiect teatral TEXTE BUNE ÎN LOCURI NEBUNE.Read also: