News

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery


Le mulțumim tuturor celor care, prin implicarea lor în susținerea reabilitării spațiului Art Club, ne-au adus mai aproape de concretizarea visului nostru de a reda acest spațiu comunității clujene. În urma strângerii de fonduri realizate în cadrul Galei Niște Oameni: 10 ani MIT-uri împreună, în data de 5 iunie, Teatrul Național „Lucian Blaga", cu sprijinul și prin intermedierea Asociației Niște Oameni, a strâns aproape în integralitate suma de 30 000 de euro, necesară continuării lucrărilor de renovare - pe care le-am putut demara tot cu ajutorul unor sponsori generoși.

 

Le suntem recunoscători celor care au participat la Gală și la concertul Origins: A Story of Rhythm, nu doar pentru că, achiziționând un bilet, au contribuit efectiv la realizarea obiectivului nostru, ci mai ales pentru că, prin prezența lor, ne-au redat încrederea în puterea solidarității comunitare. De asemenea, le mulțumim în mod special celor care au răspuns apelului la donații și care au ales să susțină direct un proiect cultural, demonstrând că arta poate încă să mobilizeze, să motiveze și să convingă publicul de necesitatea ei. Nu în ultimul rând, apreciem gestul muzicienilor Matei Ioachimescu,  Irina Rădulescu, Răzvan Florescu, Arthur Balogh și Philip Goron de a dona cauzei fondurile obținute din vânzarea biletelor, dar și sprijinul neprețuit pe care ni l-au oferit prietenii de la Asociația Niște Oameni.

 

Ne apucăm, așadar, de lucru și vă promitem multe surprize în noua noastră sală!



Teatrul Național „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca anunță premiera spectacolului Ghilgameș, în regia lui Ҫağlar Yiğitoğulları. Aceasta va avea loc miercuri, 11 iunie, de la ora 19:00, în Studioul Euphorion.

 

Vă invităm la un spectacol tulburător, care îmbină performanța fizică cu cea vocală, textul, expresia corporală și muzica, completând trilogia concepută de artistul turc Ҫağlar Yiğitoğulları: Cântece șamanice / The Quest, Slujitorii frumuseții, Ghilgameș.

 

Inspirându-se din străvechea epopee mesopotamiană, un punct de referință al literaturii și sacralității orientale, omul de teatru Ҫağlar Yiğitoğulları traduce legendara călătorie inițiatică în cheia revelării mitico-filosofice a sensului vieții. Alături de actorii Teatrului Național, el creează o spațialitate aparent simplă, dar care se încarcă intens cu elemente simbolice, astfel transpunând vizual lumea interioară a eroului. Proiecțiile realizate de Radu Daniel, costumele Sânzianei Tarța și muzica live compusă de Mihnea Blidariu amplifică dimensiunea ritualică a spectacolului, într-o meditație cu accente lirice asupra condiției umane, în toată paradoxala manifestare a fragilitatății și forței acesteia.


05.26.2025
CÂNTECE DE SPERIAT FRICA - Premiul UNITER pentru Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută


Îi felicităm din toată inima pe Ada Milea și întreaga echipă a spectacolului-concert Cântece de speriat frica pentru câștigarea Premiului UNITER la categoria Cel mai bun text dramatic românesc montat în premieră absolută.
 

Inspirându-se din textele autobiografice ale scriitoarei și laureatei Nobel Herta Müller, Ada Milea a creat un univers muzical profund empatic, în care umorul – adesea ironic, uneori amar – se împletește cu nostalgia luptei pentru libertate. Încă de la premiera sa din 2024, spectacolul Teatrului Național Cluj-Napoca pledează, cu fiecare nouă reprezentație, pentru acel tip de speranță care, adesea, nu se poate exprima decât prin cântec, în spiritul unei solidarități capabile să transforme istoria.
 

Ne bucurăm că inspirația și creativitatea Adei au primit această recunoaștere binemeritată!



Teatrul Național "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca organizează concurs pentru ocuparea, pe perioadă nedeterminată, a următorului post contractual de execuție vacant:

 

MASISC (CROITOR) - în cadrul  Secției producție - 1 post

 

       Pentru a ocupa un post vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile generale, prevăzute la art. 15 în Hotărârea 1336/2022 - pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea şi dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice:

    a) are cetăţenia română sau cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene, a unui stat parte la Acordul privind Spaţiul Economic European (SEE) sau cetăţenia Confederaţiei Elveţiene;

    b) cunoaşte limba română, scris şi vorbit;

    c) are capacitate de muncă în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

    d) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate;

    e) îndeplineşte condiţiile de studii, de vechime în specialitate şi, după caz, alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs;

    f) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra securităţii naţionale, contra autorităţii, contra umanităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni de fals ori contra înfăptuirii justiţiei, infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face o persoană candidată la post incompatibilă cu exercitarea funcţiei contractuale pentru care candidează, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;

    g) nu execută o pedeapsă complementară prin care i-a fost interzisă exercitarea dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii sau faţă de aceasta nu s-a luat măsura de siguranţă a interzicerii ocupării unei funcţii sau a exercitării unei profesii;

    h) nu a comis infracţiunile prevăzute la art. 1 alin. (2) din Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, cu modificările ulterioare, pentru domeniile prevăzute la art. 35 alin. (1) lit. h).