Events

 Poster gallery

Photo gallery

Video gallery


Împreună... spre Înviere – o seară de muzică, credință și comuniune!

În Săptămâna Patimilor - marți, 15 aprilie 2025, de la ora 18:30 - vă invităm la Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca, pentru un concert extraordinar cu soliștii Eusebiu Huțan, Cristian Mogosan, Florin Estefan și Beniamin Pop, alături de Te Deum Adoramus Philharmonia, sub conducerea muzicală a pianistului Ovidiu Lup.

Ne vom bucura împreună de momente de muzică gospel, imnuri sacre, tradiționale și contemporane, acompaniate de violonceliștii Octavian Lup și Cornelius Zirbo.

Invitații speciali ai acestui eveniment - Părintele Constantin Necula și pastorul Beniamin Fărăgău - ne vor ghida în această seară de introspecție, unitate și rugăciune.

Vă așteptăm așadar marți, 15 aprilie 2025, la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, pentru a ne îndrepta pașii spre Înviere împreună, prin rugăciune și armonie!



În 27 martie, de Ziua Internațională a Teatrului, vă invităm la Ziua Porților Deschise - ediția a XV-a pentru a sărbători împreună lucrurile pe care le iubim la arta teatrului - povești, joacă, măiestrie, comunitate! Începând cu ora 11:00, deschidem clădirea Teatrului Național și o umplem cu evenimente și activități pentru cei mari și pentru cei mici: spectacole, ateliere, discuții, instalații!

Readucem popularele Vizite în culise (de data aceasta cu o surpriză interactivă), atelierele de teatru pentru adolescenți cu actrițele Diana Buluga și Elena Ivanca, atelierul de pictură al actriței Sânziana Tarța, și ne reîntâlnim cu prietenii de la Tărâmul Fericirii și Magic Puppet, înarmați, ca de obicei, cu activități distractive pentru copii.

În plus, vă așteptăm la instalația audio AUZIT. Teatru radiofonic, la spectacolul-lectură Multe nu s-au spus de Alexandru Ceban, o piesă despre confruntarea individului cu istoria, la spectacolul de teatru educațional Extinct și la discuția despre sustenabilitate de după, dar și la Tigrișori de Poveste - o producție AnimaArt pentru copii cu vârsta peste 3 ani. Dragoș Muscalu propune un atelier de improvizație pentru copii, urmat de o repetiție cu public a spectacolului Show IMPROgress al cărui concept îl semnează.
 

Continuăm colaborarea cu Facultatea de Teatru și Film și vă invităm să nu ratați La Famiglia, spectacolul de commedia dell'arte al studenților din anul II Actorie, care se va juca la Sala Radu Stanca de la Facultatea de Litere.

Nu în ultimul rând, ne bucurăm să avem alături de noi Editura Presa Universitară Clujeană, care vor aduce o selecție de cărți pentru pasionații de teatru.
 

Consultați programul complet mai jos și haideți să (ne) sărbătorim!

 
Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Accesul la evenimente (inclusiv la vizitele în culise) se va face pe principiul „primul venit, primul servit”.

 


03.23.2025
COLONIA PENITENCIARĂ
SPECTACOL GĂZDUIT


Adaptare după nuvela lui Franz Kafka, dramatizare: Ioan Șerban

Regia: Mihaela Panainte


Distribuție: Valentin Teodosiu, Claudiu Bleonț, Romeo Ioan, Gabriela Marin, Denisa Mikesz

Asistent regie: Gabriela Țoca

Sound design: Cosmo Stanciu

Video design: Sebastian Hamburger

Asistent video: Florin Kevorkian

Desene: István Orosz


Echipa tehnică: Alexandru Andrei & Dan Tian


O producție Uthopia Theater, în parteneriat cu Goethe Institut București


Colonia Penitenciară este un spectacol multimedia care explorează temele profunde și tulburătoare ale universului kafkian: justiția inumană și mecanizarea impersonală a sistemului birocratic. Sub regia Mihaelei Panainte, piesa pune în lumină conflictul dintre individ și societatea alienantă, evocând o lume absurdă și dezumanizantă, unde ființa umană devine o simplă componentă a unui mecanism impasibil al justiției automate.



Vă invităm pe data de 18 martie 2025, de la ora  19.30, la o seară de poveste, în care arta și viața se împletesc într-un spectacol-dialog unic!

Invitata actriței Narcisa Pintea este, de această dată, Ada Milea, o artistă complexă, aflată la intersecția dintre teatru și muzică, unind forța emoțională a sunetului cu expresivitatea scenică. Talentul său se manifestă nu doar prin interpretare, ci și prin capacitatea de a crea muzică originală, adaptată contextului teatral, îmbogățind astfel spectacolul cu dimensiunea sonoră unică.

În colaborările sale, Ada Milea este adesea apreciată ca un element-cheie în echipă. Regizorii se bazează pe instinctul ei artistic pentru a aduce un plus de autenticitate scenelor, iar colegii găsesc în ea o sursă de inspirație și creativitate. De multe ori, cântecele ei rămân în memoria spectatorilor mult după ce cortina a căzut, dovadă că arta sa nu se rezumă doar la momentul prezent, ci lasă o amprentă profundă.

Așadar cu ocazia începutului de primăvară vă oferim  oportunitate rară de a interacționa cu artista și de a descoperi povești din culisele scenei clujene!

 
 

Partener principal: Teatrul Național Cluj-Napoca
Sponsor principal: EnergoBit
Producător: Asociația Culturală Top Art N&A