Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

03.11.2018
Tatăl meu, preotul


TATĂL MEU, PREOTUL

de Gabriel Sandu

 

regia: Leta Popescu

 

scenografia: Tiberiu Toitan

asistent costume: Evelyn Iorga

muyica originală: Magor Bocsárdi

 

Distribuția:

Andrei - Vlad Bîrzanu

Tatăl - Dan Rădulescu

Mama - Monica Ristea

Bostan - Alexandru-Andrei Chiran

Un individ la costum / Voluntar / Reporter / Poliţist - Cristian Iorga

 

O familie obişnuită, formată dintr-o mamă, un tată şi un fiu de 25 de ani, trece printr-o schimbare esenţială. Tatăl preot şi mama preoteasă au strâns semnături pentru modificarea Constituţiei împotriva căsătoriei dintre două persoane de acelaşi sex. Familia obişnuită se transformă în familia tradiţională pentru care se militează în prezent. Dar mai pot fi ei încadraţi în acest tipar dacă fiul, creştin-ortodox la rândul lui, şi-ar mărturisi homosexualitatea? Tatăl meu, preotul e un spectacol ce lansează întrebări despre credinţă şi dogme, despre sentimente reale şi conflicte dramatice în familii obişnuite

 

O producție a Teatrului Național Târgu-Mureș, Compania Liviu Rebreanu30.11.2018
Solitaritate


SOLITARITATE

un spectacol de Gianina Cărbunariu

 

 

decor, video şi light design: Andu Dumitrescu

costume: Andrei Dinu

muzica: Bogdan Burlăcianu

coregrafia: Florin Fieroiu


Distribuţia:

Personaj 1,  Primar, Tehnician, Matei, Sotul Corinei + Marius Turdeanu

Personaj 4, Preotul, Cristi, Agent recuperator - Ciprian Scurtea

Personaj 5, Reprezentantul comunitatii rrome, Fiul, Cosmin, Fratele Sotiei Taximetristului - Florin Coşuleţ

Personaj 7, Consilier 2, A doua actrita, Andreea, Sotia Fratelui - Diana Fufezan

Personaj 2, Consilier 3, Bona filipineza, Critic de teatru, Corina, Sora Taximetristului - Ofelia Popii

Personaj 3, Consilier 1 , Eugenia Ionescu, Mama Taximetristului si a Corinei - Mariana Mihu

Personaj 6, El, Tovarasul Marian - Adrian Matioc

Personaj 8, Ea, Prima actrita - Cristina Ragos

Personaj 9, Tanarul, Taximetristul Adi - Ali Deac

 

 

„Fiecare dintre cele cinci scene ale spectacolului este o ficțiune inspirată dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent în societatea românească actuală: de la zidul construit în Baia Mare pentru a separa comunitatea rromă de șoseaua principală a orașului și până la marcarea din ce in ce mai radicală a diferențelor între categorii sociale, etnii, generații. Sub pretextul respectării unor convenții sociale și al salvarii cetățeanului, sunt inventate de fapt reguli noi menite să stigmatizeze diferența și să estompeze tot ceea ce ar putea să ne apropie. Mai grav decât radicalizarea discursului politic despre sărăcie - vazută ca o vină a celui incapabil să fie eficient - este faptul că acesta a contaminat spațiul public și riscă să devină o perspectivă normală, justă, perfect îndreptățită.“  (Gianina Cărbunariu)


O coproducţie Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu și Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, în colaborare cu Le Festival d'Avignon 2014.
O producție originală pentru ORAȘE PE SCENĂ - CITIES ON STAGE, proiect finanțat cu sprijin din partea Comisiei Europene.
Un spectacol finanțat cu sprijin din partea Ministerului Culturii din România.Cu suportul Programului pentru Cultură al Uniunii Europene în cadrul proiectului Oraşe pe scenă/ Villes en scène/Cities on stage. Acest proiect este finanţat cu ajutorul Comisiei Europene. Acestă publicaţie [comunicare] reprezintă viziunea proprie a autorului, iar Comisia Europeană nu este răspunzător pentru modul în care această informaţie este folosită.29.11.2018
Gaițele


Gaițele
de Al. Kirițescu

regia: Alexandru Boureanu
scenograf decor: Andreea Simona Negrilă

Scenograf costume: Alexandra Constantin

asistent regie: Mirela Cioabă

versiunea scenică: Carmen Stanciu

ilustrația muzicală: Eugen Sandu

Distribuția:

Aneta Duduleanu - Tamara Popescu

Wanda Serafim - Costinela Ungureanu

Margareta Aldea - Petronela Zurba

Colette Duduleanu - Alina Mangra
Fräulein - Romaniţa Ionescu

Lena - Geni Macsim

Zoia - Raluca Păun

Zamfira - Ioana Andone

Mircea Aldea - Cătălin Vieru

Georges Duduleanu - Alex Calangiu

Ianache Duduleanu - Nicolae Vicol

Un tânăr - Cătălin Miculeasa

Fetiţele Duduleanu - Ioana Vicol şi Romana Vicol

„Funerarul și viața în tonuri senzațional-comice, iată rețeta «oltenească» pe care Alexandru Kirițescu (1888-1951) a reușit să ne-o livreze impecabil în cea mai populară piesă a sa, Gaițele, una dintre cele mai îndrăgite de generații succesive de spectatori. Deși a scris peste o duzină, Kirițescu pare autorul unei singure piese, atât de populară a devenit Gaițele, cu toate că la premieră (1930, Teatrul Regina Maria) critica l-a făcut «praf»! Camil Petrescu a receptat-o cu indulgență, dar îi reproșa autorului că folosește expresii franțuzite (cuib de viespi,  nu «viespar», cum zicem noi, românii...). Cele trei oltence, Aneta, Zoia și Lena, îndrăgostite de spectacolul morții celorlalți, sunt aidoma celor trei Erinii din mitologia greacă (la noi ar fi numite mai simplu, cobe), doar că în cheie minoră, bavardă, profețind neantul prin ton vesel-apocaliptic, dedulcit la țâfnă și sarcasm, așa cum alții sunt la coliva parastaselor: cea mai bună din lume, se știe. Kirițescu e senzațional și azi pentru că, în bună parte, nici noi nu ne-am schimbat: ne place să ne dăm în spectacol și reușim de minune.“ (Nicolae Coande)

 

O producție a Teatrului Național „Marin Sorescu“ Craiova