Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

21.07.2023
CONCERT BEST OF BALANESCU QUARTET


De la înființarea sa în 1987, Cvartetul Bălănescu a dobândit reputația de a fi unul dintre cele mai importante grupuri de muzică contemporană din lume. Forța sa călăuzitoare a fost violonistul și compozitorul de origine română Alexander Bălănescu, care a condus Cvartetul dincolo de frontierele muzicale, în teritorii neexplorate. Această căutare de a împinge limitele cvartetului de coarde a scos la iveală un ansamblu cu o sensibilitate mai apropiată de cea a unei trupe decât de cea a unui grup clasic și reflectă credința pasionată a lui Bălănescu în intercomunicarea și fluiditatea dintre diferite domenii muzicale. După ce a colaborat cu compozitori precum Michael Nyman și Gavin Bryars, "Lounge Lizard" John Lurie, Jack de Johnette, Ornette Coleman, David Byrne, Pet Shop Boys și a dezvoltat proiecte inspirate de muzica tradițională românească, precum și de Kraftwerk, Cvartetul Bălănescu și-a conturat un stil de compoziție și de interpretare care îl diferențiază de orice alt cvartet de coarde.
 
Spectacolele lor live se remarcă prin energie și dinamism și au cântat în locații atât de contrastante precum Knitting Factory din New York și Roundhouse din Londra, până la Lincoln Centre și Wembley Arena. Ei caută în mod constant modalități de a-și prezenta muzica într-un context nou.
 
Printre înregistrările de muzică originală ale cvartetului se numără albumele Possessed, Luminitza (inspirat de schimbările din Europa de Est după 1989), Angels and Insects (coloana sonoră a filmului din 1995), Maria T (un omagiu adus marii cântărețe române Maria Tănase) și This is the Balanescu Quartet (MUTE Records), East meets East (Consipio Records), Il Partigiano Johnny (coloana sonoră a filmului, Virgin Extra Labels), The Island (Saphrane), precum și numeroase colaborări. Cvartetul a fost semnat recent cu UNIVERSAL Records, care a reeditat Possessed, Luminitza, Angels and Insects și Maria T, precum și a comandat un nou album.


13.06.2023
IN BETWEEN HOMES - spectacol de teatru imersiv de tip promenadă
în cadrul proiectului european ULYSSES: EUROPEAN ODYSSEY (2022-2024)


text colectiv de spectacol
scenariu, concept și regie: Andreea Iacob
asistență de regie: Varga Hunor-József
asistență de regie (secund): Mihai Gligan
scenografie: Gábor Zsófia
compoziție muzicală: József Iszlai
creație video: Ioana Ofelia, Octavian Șaramet
videomapping: Diana Drăgan-Chirilă
design grafic: Cristian Luchian
realizare mulaj: Tudor Lucanu
regie tehnică: Florin Suciu
consultanță în migrație: Viorela Telegdi-Csetri
documentare migrație: Ioana Toloargă
coordonare PR și voluntari: Raluca Bugnar, Teodora Minea
coordonare artistică: Diana Buluga
coordonare proiect: Diana Moga

Cu: Diana Buluga, Maialgesa Dat, Călin Deneș, Sorana Eșanu, József Iszlai, Raluca Lupan, Ana Maria Marin, Octavian Mic, Victor Muntean, Emőke Pál, Marcel Ionel Paranici, Ionela Pop, Ioana-Maria Repciuc, Clara Roman, Oana Rotaru, Salomeea Rusu, George Sfetcu
Apariții video: Andrei Bar, Dominic Big, Amalia Susana Bîrză Lupaș, Anuța Lăpuște, Lia-Lucia Retianu, Cornelia Mureșanadaptare de Mihai-Florian Nițu după Pauline Daumale
traducere de Olga Mărculescu

O producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca

regia și concept scenografic: Mihai-Florian Nițu
Costume “Atelier Atipic”
Distribuția spectacolului: Ileana Negru, Narcisa Pintea
Partener Media: Radio Transilvania Cluj

Spectacolul de teatru Intervenții Pichard, după Pauline Daumale, este o piesă de succes, o comedie cu note melancolice, o poveste reală sau închipuită, despre dorințe, conflicte, pierderi și noi renașteri. Este povestea a două femei singure care trăiesc noaptea dintre ani într-o continua dedublare a ființei lor.


30.06.2023
JUST PUSH PLAY
ediție aniversară


Ediție aniversară, la împlinirea a 15 ani de la înființarea trupei.

Totul se construiește pe loc, fără regizor, fără scenariu. Telecomanda e în mâna publicului. So… JUST PUSH PLAY!

Improvizează :
Dragoș Muscalu
Rob Pavicsits
Bogdan Bob Rădulescu
Matei Rotaru 

La clape: Paul Tonca