Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Spectacolul este o împletitură de scene inspirate din scrierile a opt autori cu stiluri diferite: Dino Buzzati, Curzio Malaparte, J.D. Salinger, F.M. Dostoievski, A.P. Cehov, N.V. Gogol și Sławomir Mrożek. Chiar dacă poveștile se petrec pe continente diferite, ele se află sub semnul banalului neliniștitor. Oameni simpli aruncați în situații neobișnuite, reacționează surprinzător, conferind poveștilor aparent banale un aer straniu și inedit. Atmosfera spectacolului atinge praguri misterioase încărcate de sensuri ascunse.

De multe ori suntem tentați să spunem că viața cotidiană e plictisitoare și searbădă. Și totuși...poate că nu e chiar așa. Poate că în spatele situațiilor derizorii se află înțelesuri mai profunde decât am crede.

Te așteptăm la spectacolul nostru, să afli că viața ta este într-adevăr o poveste de cinema care merită cel puțin o nuvelă.

 A doua întâlnire din seria conferințelor lunare dedicate Centenarului Teatrului Național din Cluj-Napoca, va avea loc marți, 23 aprilie, la ora 18.00, în Studioul „Euphorion“. Ștefana Pop-Curșeu, director artistic, și Roxana Croitoru, consultant artistic al Naționalului clujean, vor povesti istoria acestei instituții de cultură care a trecut prin multe transformări datorate atât contextului istoric, socio-politic, cât și factorului uman și artistic din ultimul veac. Clădirea și instituțiile pe care le găzduiește, Teatrul și Opera, au fost martore ale Marii Uniri de la 1918, destrămării Imperiului Austro-Ungar, celor două Războaie Mondiale, schimbărilor de regim din secolul XX, regimului comunist, revoluției de la 1989 și noilor tendințe ale artei teatrale contemporane.

Beneficiind de un suport iconografic bogat, prezentarea își propune să familiarizeze spectatorii clujeni cu parcursul artistic și administrativ al Teatrului Național, de la înființarea sa și până în zilele noastre.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.ZIUA PORȚILOR DESCHISE  # 10

27 martie 2019

între orele 10:00 - 20:00


 

  

În anul în care Teatrul Național Cluj-Napoca împlinește 100 de ani de existență, Ziua Porților Deschise se află la cea de-a 10-a ediție!

 

Organizat, ca în fiecare an, pe data de 27 martie, când sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului, evenimentul din acest an s-a adresat atât copiilor, cât și adulților! Au fost organizate două expoziții, ambele dedicate aniversării de 100 de ani de teatru național român la Cluj. Pe de o parte, copiii au fost invitați să ne trimită desene inspirate pe această temă, iar cele mai reușite lucrări au fost expuse în holul teatrului și premiate. De asemenea, evenimentul a prezentat expoziția „Începuturile Teatrului Național Cluj-Napoca", în cadrul căreia au fost expuse primele fotografii, afișe și documente din arhiva teatrului.

 

Alături de spectacole, lecturi și ateliere pentru copii, evenimentul a prezentat filme, fragmente de commedia dell'arte și o primă conferință din ciclul conferințelor lunare pe care teatrul le va organiza cu ocazia centenarului. Evenimentul s-a încheiat cu o spumoasă repetiție deschisă a spectacolului realizat de Ada Milea, CHIRIȚA ÎN CONCERT, urmată de o întâlnire cu invitatul special al zilei, actorul George Mihăiță. 

 


11.04.2019
JULIET'S LOVE