ÎN OGLINDĂ

de Radu F. Alexandru
Data premierei: vineri, 16 octombrie 2020 14+ 1h 30 min.
IA-ȚI BILET
 


Teatrul Național Cluj-Napoca prezintă în premieră un proiect teatral inedit, creat special și exclusiv pentru mediul online, spectacolul-video ÎN OGLINDĂ de Radu F. Alexandru, regia Andreea Iacob.


Filmările pentru acest spectacol-video au fost realizate în Studio-ul Euphorion al teatrului și în diferite spații exterioare. Montajul (video și audio) care a urmat filmărilor s-a constituit într-o meditație a echipei asupra întâlnirilor și a oglindirii cu sinele, o căutare a sensurilor printre realități și fantasme. 


Vă invităm să urmărim incursiunea lui Matei în amintire, închipuire și introspecție, într-o întâlnire alături de un interlocutor pe care îl vom descoperi împreună, în cele nouă capitole ale acestui proiect în premieră al Teatrului Național.

 

„Spectacolul-video ÎN OGLINDĂ este o meditație asupra întâlnirilor. Noi suntem suma relațiilor noastre, dar și relațiile noastre sunt oglinda sinelui nostru, întocmai cum interiorul și exteriorul se află într-o continuă competiție și provocare reciprocă, dar, exact în același timp, nădăjduiesc mereu spre o, măcar temporară, îmbrățișare. Toți devenim, toți trecem prin acest proces, chiar dacă în cele mai multe cazuri o facem inconștient. Personajul nostru face acel pas prin care devine propriul său observator, după un proces în care trecutul și prezentul, realitatea și imaginația, posibilul și imposibilul se întretaie mereu." (Andreea Iacob)


regia: Andreea Iacob
scenografia: Cristian Rusu
filmare și montaj video: Dragoș Popa
maestru de lumini: Jenel Moldovan

Distribuţia:
Matei: Dan Chiorean
Cu participarea actrițelor: Alexandra Tarce, Andreea Șovan, Adriana Băilescu, Elena Ivanca, Miriam Cuibus, Irina Wintze, Angelica Nicoară, Romina Merei, Diana Buluga