Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

ÎN OGLINDĂ

 

de Radu F. Alexandru


regia: Andreea Iacob
scenografia: Cristian Rusu
filmare și montaj video: Dragoș Popa
maestru de lumini: Jenel Moldovan


Distribuţia:
Matei: Dan Chiorean
Cu participarea actrițelor: Alexandra Tarce, Andreea Șovan, Adriana Băilescu, Elena Ivanca, Miriam Cuibus, Irina Wintze, Angelica Nicoară, Romina Merei, Diana Buluga


regia tehnică: Mădălina Mânzat
operator sunet: Vlad NegreaÎN OGLINDĂ
, pentru că „niciodată nu poți să afli despre ceva ce nu este ascuns în tine".
ÎN OGLINDĂ, pentru că „întâlnirea noastră este extrem de importantă pentru amândoi".
ÎN OGLINDĂ, pentru că „tu nu visezi decât noaptea?"


În premieră la Teatrul Național Cluj-Napoca, anunțăm lansarea unui proiect teatral-video inedit, creat special și exclusiv pentru mediul online: ÎN OGLINDĂ de Radu F. Alexandru, regia Andeea Iacob.

Încercând să găsească noi metode de creație și exprimare artistică, Teatrul Național și artiștii săi doresc să continue întâlnirea cu publicul și în aceste vremuri dificile.
 

Filmările pentru acest spectacol-video au fost realizate în Studio-ul Euphorion al teatrului și în diferite spații exterioare. Montajul (video și audio) care a urmat filmărilor s-a constituit într-o meditație a echipei asupra întâlnirilor și a oglindirii cu sinele, o căutare a sensurilor printre realități și fantasme. 


Vă invităm să urmărim incursiunea lui Matei în amintire, închipuire și introspecție, într-o întâlnire alături de un interlocutor pe care îl vom descoperi împreună, în cele nouă capitole ale acestui proiect în premieră al Teatrului Național.Veți putea urmări spectacolul de acasă, pe dispozitivul pe care îl alegeți dvs. Pentru aceasta, spectatorii trebuie să achiziționeze un bilet, disponibil pe platforma Eventim, de pe website-ul teatrului (www.teatrulnationalcluj.ro) sau de pe pagina de Facebook. La cumpărarea unui bilet, veți primi un link (odată cu indicațiile de utilizare), care vă va da posibilitatea de a viziona spectacolul, o singură dată, de pe un singur dispozitiv.
 

Primul calup de zile în care spectacolul va putea fi vizionat, pe baza unui bilet achiziționat online, este 16, 17, 18 octombrie 2020. Spectacolul va fi disponibil și în zilele de 23, 24, 25 octombrie 2020. După achiziționarea biletului, veți putea accesa link-ul pentru vizionarea spectacolului la orice oră din aceste zile.
 „Spectacolul-video ÎN OGLINDĂ este o meditație asupra întâlnirilor. În spectacolul nostru, căutăm o anumită întâlnire și urmărim drumul personajului, Matei, spre această întâlnire, cu toate ocolișurile pe care el le încearcă pe acest traseu. 

De asemenea, este o investigație a temporalității, a prezentului (și a prezenței). Avem un personaj pe care l-am invitat să se privească, în trecutul și prezentul său, trecut și prezent care se întrepătrund mereu, mâzgălindu-se și clarificându-se reciproc.


Este o căutare, una care începe cu exteriorul și care, încetul cu încetul, lasă loc interiorului. Este o negociere între relația cu «celălalt» și relația cu sinele și echilibrul dintre ele. Noi suntem suma relațiilor noastre, dar și relațiile noastre sunt oglinda sinelui nostru, întocmai cum interiorul și exteriorul se află într-o continuă competiție și provocare reciprocă, dar, exact în același timp, nădăjduiesc mereu spre o, măcar temporară, îmbrățișare.
 

Este o devenire. Toți devenim, toți trecem prin acest proces, chiar dacă în cele mai multe cazuri o facem inconștient. Personajul nostru face acel pas prin care devine propriul său observator, după un proces în care trecutul și prezentul, realitatea și imaginația, posibilul și imposibilul se întretaie mereu.“

Andreea Iacob


Data premierei: vineri, 16 octombrie 2020

Online
14+
1h 30 min.