spectacol concert de: Ada Milea
scenografia: Cristian Rusu
desene și umbre: Paul Mureșan
asistent de regie: Mihai Chirilă
asistent muzical: Anca Hanu
idei din umbre: Filip Odangiu
maestru de lumini: Jenel Moldovan
regia tehnică: Constantin Pojonie
sonorizare: Marius Rusu
APOLODOR este un fel de hartă muzicală a călătoriilor pinguinului lui Gellu Naum. În loc de fotografii, el are un ecran cu umbre mișcătoare. În acea zonă, orice om își poate schimba forma pentru a deveni personaj. Există și personaje (în special animale) care îndată ce ies din ecran pot părea oameni. Se interacționează mult cu publicul, iar echipa muzicală e mereu gata să pară transportată în altă parte a Globului. Memoria tuturor este ajutată de hârtiuțe lipite peste tot (inclusiv pe instrumente și personaje) și povestea se recompune cu ajutorul unui personaj care locuiește în frigiderul mobil al pinguinului. Cântecele sunt adaptări ale vechilor piese de pe albumul Apolodor. Pe acea înregistrare am cântat împreună cu Dorina Chiriac, Radu Bânzaru și Adrian Mihai, iar acum am reconstruit piesele folosind actori ai Naționalului clujean. Sper să transmitem măcar o fărâmă din frumusețea acestui text minunat.
Ada Milea
Prețul biletelor:
60 lei, 50 lei, 40 lei, 30 lei, 20 lei, 10 lei (în funcţie de locul din sala de spectacol);
10 lei (reducere pentru elevi și studenți); 20 lei, 15 lei (reducere pentru pensionari).
„Apolodor e un tonic estetic, un cocteil de forță imaginativă, emoție și energie. De calitate premium. Precum Cartea care l-a inspirat, spectacolul Naționalului clujean e, sub aparența jovialității ludice și a umorului suav, o modalitate de a privi atent lumea înconjurătoare, în încercarea de a o desluși cât mai bine. Deja „mi-e dor, mi-e dor, mi-e doooor" de show-ul cu Apolodor!“
Oltița Cîntec, Inventivitate ludică, în Suplimentul de Cultură.ro, nr.475, 16.03.2015
„În interpretarea lui Dragoş Pop, Apolodor este cu adevărat eroul principal al spectacolului, cel care controlează sala de la prima apariţie. Interacţiunea cu publicul este exemplară, secvenţe semnificative din spectacol derulând-se interactiv, sub bagheta magică a actorului. Practic, versurile lui Gellu Naum sunt doar pretextul pentru o grandioasă improvizaţie pe temă dată. Asistăm, de fapt, la un spectacol de stand-up comedy unde, sub masca seriozităţii şi a candorii, cu umor subtil şi glume de bună calitate, care nu alunecă nici un moment în vulgaritate, actorul construieşe un personaj fabulous.“
Radu Constantinescu, Gellu Naum - superstar, în ZF - Ziarul de Duminică, joi, 19 martie 2015