NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

 

NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE - a unsprezecea ediție

NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE revine la Teatrul Național în 9 decembrie, pentru a XI-a ediție!

Începând cu ora 18:00 și până după miezul nopții, vă invităm să dansați tango pe scena mare, să participați la ateliere de teatru de umbre sau de improvizație, să ne luați la întrebări actorii și actrițele și să asistați la concerte și stand-up comedy! Ca în fiecare an, veți avea posibilitatea să descoperiți multe potențiale cadouri la Târgul de Crăciun, unde prietenii noștri vă vor tenta cu bijuterii, plante, dulciuri și tot felul de accesorii. În tot acest timp, puteți savura un suc, un ceai sau un vin fiert la Cafeneau Sisters, poate în timp ce vă bucurați cu prietenii de un joc de societate sau îi lăsați pe cei mici să se distreze creând felicitări de Crăciun.

Campania de donații din acest an este Teddy, spiridușul lui Moș Crăciun, realizată în parteneriat cu Organizația Studenților Mediciniști Cluj - o strângere de jucării pentru copiii din spitalele clujene.NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE - a zecea ediție

3000 de clujeni au umplut clădirea Teatrului Național, din foaier și garderobă, până la Sala Mare și Studio Euphorion, în cadrul primei ediții a NOPȚII PORȚILOR DESCHISE desfășurate fizic după o întrerupere de doi ani, care a avut loc în 17 decembrie.
Programul a readus evenimentele-hit ale edițiilor trecute, dar a propus și surprize și întâlniri noi: ateliere pentru copii, concerte, expoziții, un spectacol de improvizație, o sesiune de întrebări și răspunsuri cu actori, o instalație artistică participativă și nelipsitul târg de Crăciun.
Ca la fiecare ediție, NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE a inclus și o campanie de donații, de data aceasta pentru Biblioteca mobilă BookTruck, care împrumută gratuit cărți copiilor din mediul rural. Inițiativa aparține asociației culturale Cărțile pe Față și a pornit la drum în iulie 2021 cu o dubiță transformată în bibliotecă pe roți. Servește deja recurent mai multe de 30 de școli din satele din județul Cluj și cererea este tot mai mare așa că se pregătește și a doua bibliotecă mobilă. Aproximativ 200 de cărți și 1000 de lei au fost donați de participanții la Noaptea Porților Deschise, mulți alții promițând donații ulterioare. 
NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE - a noua ediție (online)

2020 a fost un an plin cu provocări neaşteptate, dar şi cu descoperiri de resurse şi puteri nebănuite. Aşadar, nu renunţăm: ca în fiecare an în luna decembrie, vă invităm la NOAPTEA PORŢILOR DESCHISE! Întâlnirea de anul acesta va fi una virtuală, dar încărcată cu aceeaşi bucurie şi emoţie.

 

NPD 2020, cea de-a noua ediţie a evenimentului, se va desfăşura online, pe pagina de Facebook a TN Cluj, https://www.facebook.com/TeatrulNationalClujNapoca, în ajun de Moş Nicolae, sâmbătă, 5 decembrie, începând cu ora 18:00.

 

Evenimentul va debuta cu o serie de ateliere de creaţie pentru cei mici, conduse de Dora Baba de la „Scenica, poarta spre arte” (Bistriţa), pe care mulţi dintre voi o veţi recunoaşte de la atelierul de pictat globuri, an de an unul dintre cele mai îndrăgite ateliere din cadrul Nopţii Porţilor Deschise. Împreună cu Dora, vom învăţa cum să creăm cele mai simpatice şi mai originale decoraţiuni de sărbători.

 

Un moment însemnat al Nopţii va fi lansarea în premieră a turului virtual al teatrului. De-acum, ori de câte ori vi se face dor, veţi avea posibilitatea de a ne trece pragul în mod virtual, de a colinda în voie foaierele şi de a explora în tihnă minunea arhitecturală care este clădirea Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

 

Noaptea va fi bogată în momente frumoase: ea va continua în compania invitatului nostru special, actorul Marcel Iureş. Marcel Iureş, magicul nostru Prospero din Furtuna pusă în scenă la TN Cluj de Gábor Tompa în noiembrie 2019, va dialoga cu Mihai Măniuţiu, prieten vechi, reputat regizor de teatru şi managerul Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

 

NPD 2020 se va încheia pe tonuri vesele, oportun şi relevant, cu difuzarea înregistrării spectacolului-concert Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile de Ada Milea, avându-i în distribuţie pe Ada Milea, Cristian Rigman, Anca Hanu, Romina Merei şi Miron Maxim.

Spectacolul va fi disponibil spre vizionare până duminică, 6 decembrie, ora 18:00.
 


NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2019 - a opta ediție


Noaptea Porților Deschise revine și în acest an aniversar, pe data de 7 decembrie 2019, și va închide evenimentul 100 de ani de teatru în limba română pe scena Teatrului Național. 

Găsiți programul evenimentului aiciNOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2018 - a șaptea ediție


Noaptea Porților Deschise din 2018 a fost o ediție specială, din cel puțin două motive. Pe de o parte, evenimentul a marcat Centenarul Marii Uniri, prin momente unice, realizate special pentru această ocazie: 100 DE TEATRU ROMÂNESC, un spectacol-colaj care a cuprins fragmente din 35 de piese de teatru din 1918 până în prezent, 100 DE ANI DE POEZIE ROMÂNEASCĂ, un proiect prin care spectatorii au putut viziona, pe ecrane aflate în clădirea teatrului, înregistrări cu toți actorii teatrului recitând poezii românești selectate din ultimul secol sau 100 DE ANI DE MUZICĂ TRADIȚIONALĂ ROMÂNEASCĂ, un spectacol prezentat de Ioan Bocșa și Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane“, care au revizitat muzica și tradițiile din ultimii 100 de ani din Ținutul Pădurenilor. Pe de altă parte, prin multitudinea de evenimente pe care le-a inclus, această ediție a fost cea mai de succes din punctul de vedere al aspectului caritabil pe care l-a avut dintotdeauna. În acest an, sub egida 100 DE ZILE PENTRU ANDREEA, echipa Teatrului nostru și-a propus să strângă 10.000 de lei pentru Andreea, o tânără care se află în stare vegetativă în urma unui accident de circulație și care are nevoie de 3.000 de lei lunar pentru a fi ținută în viață la o clinică de specialitate. În timpul evenimentului, am reușit să strîngem nu mai puțin de 9.000 de lei! Le mulțumim, și pe această cale, tuturor celor care au donat!

Programul evenimentului îl găsiți aici


NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2017 - a șasea ediție

Ediția din 2017 a evenimentului Noaptea Porților Deschise s-a bucurat în acest an de prezența a peste 3.000 de vizitatori! De-a lungul celor 7 ore cât a durat evenimentul, echipa teatrului i-a invitat pe spectator la numeroase evenimente, unele de tradiție, altele noi, iar intrarea a fost liberă.

 

În acest an, gândurile și susținerea noastră s-au îndreptat către Fundația Estuar. Fondată în 1993, este prima organizaţie din România care a creat pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală o reţea de servicii de îngrijiri comunitare de zi şi locative acreditate şi recunoscute la nivel local, naţional şi internaţional. Fundatia Estuar este activă în patru orașe din țară, București, Ploiești, Giurgiu și Cluj și deservește anual peste 2000 de beneficiari.

Detalii despre eveniment găsiți aici.
 NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2016 - a cincea ediție

NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE din acest an a fost una dintre cele mai frumoase ediții! Vă mulțumim tuturor că ați fost alături de noi! Spectatorii care au participat la ateliere au învățat să facă pași de tango și de step, au aflat și au experimentat secretele clownilor, au pictat globuri și au făcut măști și au desenat ilustrații. Ne-am bucurat, împreună, de filmul CABINA DE FILM, realizat pe baza interviurilor realizate cu spectatori ai ZILEI PORȚILOR DESCHISE din primăvara acestui an (filmul este disponibil aici, începând de astăzi), iar apoi spectatorii au avut ocazia să le adreseze întrebări actorilor teatrului nostru, Adriana Băilescu, Sânziana Tarța, Adrian Cucu, Miron Maxim. MUZICA FILMELOR a umplut atât sala, cât și scena mare a teatrului: aproximativ 40 de tineri instrumentiști au susținut un emoționant și energetic concert simfonic, interpretând coloane sonore ale unor filme celebre, sub bagheta dirijoarei Dalma Kovacs. Muzica a continuat pe scena noastră într-un concert susținut de Ada Milea, care a cântat alături de colegii noștri, actorii Anca Hanu,  Sânziana Tarța, Cristian Rigman și Miron Maxim. Evenimentul s-a terminat cu un spectacol de stand-up comedy susținut de Dragoș Pop. Cafeneaua Doamna T, care ni s-a alăturat și în acest an, a fost gazda lansării romanului de ficțiune  Jurnalul primei mele morți de Ioana Duda (Editura Herg Benet, București), carte care a fost prezentată de Dragoș Filioreanu și Iulia Iacob.

Detalii despre eveniment găsiți aici
 NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2015 - a patra ediție

Aproximativ 4.500 de spectatori au participat la cea de-a patra ediţie a evenimentului anual NOAPTEA PORŢILOR DESCHISE, care a avut loc în data de 17 decembrie, între orele 18:00 şi 01:00, cu acces gratuit.
 

Programul evenimentului a conţinut o serie de ateliere de dans, pantomimă şi clovnerie, decupaj şi desen, dar şi proiecţia unui film care îi are ca protagonişti pe spectatorii teatrului nostru, filmaţi cu ocazia Zilei Porţilor Deschise din 27 martie 2015 (filmul poate fi vizionat acum acum online, aici). Spectatorii au avut ocazia să discute cu actori ai teatrului, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri. Scena mare a mai găzduit  un concert cu Grupul „Iza" şi lansarea discului „Cântece de iarnă", urmat de un concert de prezentare a acestuia, cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Anca Hanu şi Cristian Rigman. La finalul evenimentului, Dragoş Pop a susţinut spectacolul de stand-up comedy, „Îţi promit că..."


Detalii despre eveniment găsiți aici
 NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2014 - a treia ediție

Teatrul Naţional Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, 13 decembrie 2014, între orele 18:00 şi 01:00, cea de-a treia ediţie a Nopţii Porţilor Deschise. Evenimentul a fost unul extrem de gustat de public, bucurându-se de o participare-record, de aproape 5.000 de spectatori. 

Detalii despre eveniment găsiți aici
 NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2013 - a doua ediție
 

Teatrul Naţional Cluj-Napoca a organizat sâmbătă, 14 decembrie, între orele 19:00 – 01:00, cea de-a doua ediţie a Nopţii Porţilor Deschise. Acest eveniment este dedicat comunităţii clujene şi nu numai, iar intrarea a fost liberă.
 
Noaptea Porţilor Deschise a oferit publicului spectacole, concerte, recitaluri, un workshop de machiaj teatral cu actriţa Melania Ursu, o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actori ai Teatrului Naţional (Miriam Cuibus, Elena Ivanca, Ionuţ Caras şi Cristian Grosu) precum şi o expoziţie cu lucrări ale studenţilor şi absolvenţilor Universităţii de Artă şi Design din Cluj. Pe întreaga durată a evenimentului, alături de noi au fost cafeneaua Doamna T, caricaturişti care au realizat caricaturi la cerere, Libraria Humanitas şi Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca.

Detalii despre eveniment găsiți aici
 


NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE 2012 - prima ediție

Teatrul Naţional Cluj a organizat NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE, un eveniment dedicat clujenilor şi, prin ei, colegei noastre, regizoarea Mona Marian (Chirilă). Intrarea a fost liberă, dar au fost încurajate donaţiile, în cuantumul pe care l-au decis spectatorii. Banii au fost redirecţionaţi pentru sprijinirea colegei noastre.

Detalii despre eveniment găsiți aici