Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

Teatrul Național Sibiu - Solitaritate

 

SOLITARITATE

un spectacol de Gianina Cărbunariu

 

 

decor, video şi light design: Andu Dumitrescu

costume: Andrei Dinu

muzica: Bogdan Burlăcianu

coregrafia: Florin Fieroiu


Distribuţia:

Personaj 1,  Primar, Tehnician, Matei, Sotul Corinei + Marius Turdeanu

Personaj 4, Preotul, Cristi, Agent recuperator - Ciprian Scurtea

Personaj 5, Reprezentantul comunitatii rrome, Fiul, Cosmin, Fratele Sotiei Taximetristului - Florin Coşuleţ

Personaj 7, Consilier 2, A doua actrita, Andreea, Sotia Fratelui - Diana Fufezan

Personaj 2, Consilier 3, Bona filipineza, Critic de teatru, Corina, Sora Taximetristului - Ofelia Popii

Personaj 3, Consilier 1 , Eugenia Ionescu, Mama Taximetristului si a Corinei - Mariana Mihu

Personaj 6, El, Tovarasul Marian - Adrian Matioc

Personaj 8, Ea, Prima actrita - Cristina Ragos

Personaj 9, Tanarul, Taximetristul Adi - Ali Deac

 

 

„Fiecare dintre cele cinci scene ale spectacolului este o ficțiune inspirată dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent în societatea românească actuală: de la zidul construit în Baia Mare pentru a separa comunitatea rromă de șoseaua principală a orașului și până la marcarea din ce in ce mai radicală a diferențelor între categorii sociale, etnii, generații. Sub pretextul respectării unor convenții sociale și al salvarii cetățeanului, sunt inventate de fapt reguli noi menite să stigmatizeze diferența și să estompeze tot ceea ce ar putea să ne apropie. Mai grav decât radicalizarea discursului politic despre sărăcie - vazută ca o vină a celui incapabil să fie eficient - este faptul că acesta a contaminat spațiul public și riscă să devină o perspectivă normală, justă, perfect îndreptățită.“  (Gianina Cărbunariu)


O coproducţie Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu și Théâtre National de la Communauté Française de Belgique, în colaborare cu Le Festival d'Avignon 2014.
O producție originală pentru ORAȘE PE SCENĂ - CITIES ON STAGE, proiect finanțat cu sprijin din partea Comisiei Europene.
Un spectacol finanțat cu sprijin din partea Ministerului Culturii din România.Cu suportul Programului pentru Cultură al Uniunii Europene în cadrul proiectului Oraşe pe scenă/ Villes en scène/Cities on stage. Acest proiect este finanţat cu ajutorul Comisiei Europene. Acestă publicaţie [comunicare] reprezintă viziunea proprie a autorului, iar Comisia Europeană nu este răspunzător pentru modul în care această informaţie este folosită.