Colaborări

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


În a cincea zi (sâmbătă, 10 octombrie, ora 11:00) a festivalului nostru ÎNTÂLNIRILE INTERNAȚIONALE DE LA CLUJ, cu tema Europa Noastră, a avut loc un eveniment special găzduit la sediul sponsorului de încredere al Teatrului Național Cluj-Napoca: Liberty Technology Park Cluj. Este vorba despre masa rotundă consacrată temei Festivaluri de teatru în actualul context internațional. Discuția, extrem de interesantă și profesionistă, a fost moderată de Roberto Bacci, directorul artistic al Teatro Nazionale della Toscana, iar lui i s-au alăturat unii dintre cei mai importanți directori de festivaluri internaționale din Portugalia, Turcia, Serbia, Spania, Germania și, bineînțeles România.



Doamna Viorica Samson Manea este sora mult regretatului regizor Aureliu Manea, un vizionar al generaţiei sale, care şi-a înscris cu onoare numele ȋn analele teatrului Românesc. Teatrul Municipal din Turda îi poartă numele din anul 2014.

Doamna Viorica Samson Manea s-a implicat direct în proiecte caritabile legate de îmbunătățirea facilităților și a condițiilor de viață a persoanelor cu handicap. A realizat câteva proiecte remarcabile de terapie prin artă a persoanelor cu dizabilități. A inițiat și contribuit la realizarea de diverse proiecte artistice în domeniul filmului, teatrului și editării.



Premiile Teatrul Național, inițiate cu ocazia ediției din 2014 a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, sărbătoresc și susțin creația artiştilor scenei Teatrului nostru. Acestea au fost acordate celor mai buni actori şi celor mai bune actriţe în rol principal şi secundar, celor mai apreciaţi şi inventivi regizori, celor mai eficienţi tehnicieni de scenă şi spectacolului votat de public, din stagiunea 2014-2015. Premiile au fost și anul acesta oferite cu generozitate de personalităţi clujene, asociaţii şi companii iubitoare de valoare în arta teatrală, cărora le mulţumim din suflet pentru prietenia și implicarea lor.



Pentru începutul stagiunii 2015-2016, marele iubitor de teatru și prietenul nostru Feri Kóos a dat o nouă dovadă că pentru el încrederea în artiștii scenei naționale este nezdruncinată, contribuind la realizarea unei piese pus în scenă de un tânăr regizor. 

După ce anul trecut a creat condițiile optime unui experiment teatral de excepție în propria sa reședință, Demoni de Lars Noren în regia lui Răzvan Mureșan, reunind actori ai Teatrului Național Cluj-Napoca și ai Teatrului Maghiar de Stat, iată că în toamna aceasta, devine al doilea părinte al spectacolului Richard al III-lea se interzice, de Matei Vișniec, sprijinind o mare parte a producției de la Studioul „ArtClub“.