Colaborări

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


A șasea ediție a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, dedicată Căutării autorului, a adus împreună, sub același cort literar al Festivalul Internațional de Carte Transilvania, autori, traducători și editori pentru care dramaturgia, poezia și privirea critică se învârt pe orbita unei pasiuni commune pentru Arta teatrului. Anca și Mihai Măniuțiu, Ion Pop, Ștefana și Ioan Pop-Curșeu au deschis astfel un fin dialog evocator cu scriitori importanți precum Robert Cohen sau Tristan Tzara, dar s-au întors și înspre propriile creații, regăsindu-se, ca autori, în lecturile subtile ale celor care știu și astăzi să se bucure de plăcerea cărții.

 

Au fost lansate volumele:

- Bzzap!, de Robert Cohen, în traducerea lui Eugen Wohl, Cluj-Napoca, Casa Cărții de Știință, 2016;
- Șapte manifeste Dada, Lampisterii, Omul Aproximativ, de Tristan Tzara, în traducerea lui Ion Pop, Iași, Polirom, 2016;
- Poetici Regizorale, de Anca Măniuțiu, Cluj-Napoca, Casa Cărții de Știință, 2016;
- Tu, de Mihai Măniuțiu, București, Editura Tracus Arte, 2016;
- Studia UBB Dramatica, „Dada>100, Art/Life/Museum, Dadaism and Performing Arts“, 1/2016, volum omagial Centenar Dada, Presa Universitară Clujeană, 2016.

Mulțumim partenerilor Teatrului Național pentru această frumoasă colaborare și felicităm premianții celei de-a patra ediții a Festivalul Internațional de Carte Transilvania:

Alessandro Baricco (Italia) – Marele Premiu al FICT 2016 pentru opera sa de rang mondial.

Mircea Cărtărescu (România) – Premiul „Cartea anului – Romanul românesc în mileniul trei“ pentru romanul Solenoid

Andrei Codrescu (SUA) – Premiul „Viața ca un poem pentru întreaga activitate poetică

Franco Moretti (Italia) – premiul „Mundus Comparationis, pentru opera sa de comparatist și teoretician literar de anvergură mondială.

Ana Blandiana (România) – Premiul „Mari scriitori ai Transilvaniei

Adam Puslojić (Serbia) – Premiul „Cetăţean de onoare al literaturii române pentru traducerile sale în sârbă şi croată. Premiu acordat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga Cluj

Mario Bojórquez (Mexic)  – Premiul „Literatura fără frontiere pentru opera sa poetică şi eseistică.

Alí Calderón (Mexic) – Premiul „Literatura fără frontiere pentru opera sa poetică şi eseistică.

Mite Stefoski (Macedonia) – Premiul „Literatura fără frontiere pentru opera sa poetică şi eseistică.

Josef Straka (Cehia) – Premiul „Literatura fără frontiere pentru opera sa poetică şi eseistică.

Étienne Verhasselt (Belgia) – Premiul „Magia literaturii pentru volumul Pașii pierduți

Gabriela Lungu (România) – Premiul „Proba limbii române pentru traducerile din Alessandro Baricco

Adrian Popescu (România) – Premiul „Proba limbii române pentru traducerile din Alessandro Baricco

Doru Radosav (România) – Premiul „Biblioteci deschise pentru activitatea sa în slujba Cărţii.

Mircia Dumitrescu (România) - Premiul „Alexandru Căprariu – oameni în slujba cărţii pentru contribuţia originală în grafica de carte românească

Ruxandra Cesereanu (România) – Premiul de Excelență pentru susținerea constantă a Festivalului

Asociația Cluj-Napoca 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Echipa Executivă: Florin Moroşanu (Președinte), Rariţa Zbranca, István Szakáts, Tudor Giurgiu, Ştefania Robu, Miana Domide, Andi Daiszler, Ştefan Teișanu (Director Executiv) – Premiul „Clujul cultural de mâine





„O comunitate puternică este o comunitate cu oameni valoroși” este deviza Galei Excelenței la Feminin, organizată în luna mai a acestui an la Cluj-Napoca de către Asociaţia Femeilor de Afaceri din Cluj (AFA). În cadrul evenimentului, aftat la cea de-a 4-a ediție, au fost premiate, pentru excelență în domeniile în care activează, opt doamne ale Clujului, care se disting prin înaltă performanță și prin pasiunea cu care își întreprind proiectele, devenind astfel o sursă de inspirație pentru noi toți.

Primul premiu oferit în cadrul galei, aduce Teatrului Naţional Cluj-Napoca o onoare deosebită fiindu-i înmânat Ștefanei Pop-Curșeu, directorul nostru artistic, pentru rezultatele remarcabile obţinute ca manager cultural.


28.06.2016
O nouă ediție „Atipic Beauty“

Atipic Beauty“, un eveniment emoționant din lumea modei, aflat la a 9-a ediție, a revenit în acest an la Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc în data de 21 iunie, la Centrul de Cultură Urbană Casino, din Parcul Central „Simion Bărnuțiu“.

12 fete imobilizate în scaun cu rotile, alături de personalități marcante ale orașului nostru au fost prezente la acest eveniment, care își propune sensibilizarea publicului cu privire la persoanele cu dizabilități, precum și înlăturarea barierelor dintre societate și aceste persoane.

Acest eveniment a avut ca scop strângerea de fonduri pentru achiziționarea a 12 scaune cu rotile pentru participantele seriilor precedente.

Atipic Beauty“ a fost inițiat de Magda Coman, președinta Asociației Open Your Heart, care a avut o carieră de fotomodel profesionist, iar in prezent este imobilizată în scaunul rulant, în urma unui accident.

Evenimentul a fost organizat de către Asociația Open your heart alături de partenerii noștri de nădejde Wens Travel. Teatrul Național Cluj-Napoca s-a alăturat evenimentului prin prezența activă a directoarei artistice Stefana Pop-Curșeu, care a însoțit, în acest an, una din frumoasele fete cu handicap participantă la defilarea de modă.

Felicităm organizatorii pentru acest eveniment de suflet!



Începând cu anul acesta, Întâlnirile Internaționale de la Cluj au un nou partener tradițional gata de călătorii teatrale de lungă durată. Este vorba despre agenția de turism WENS Travel și de directoarea acesteia, doamna Mihaela Călușer.

Este deja cunoscută în rândurile clujenilor implicarea doamnei Mihaela Călușer, membră a Asociației Femeilor de Afaceri Cluj, în proiecte mereu inovatoare din punct de vedere uman și social, cu o atenție deosebită pentru nevoile celor din jur, pentru ideile creative și rezultatele de înaltă calitate, precum și interesul constant manifestat pentru creșterea performanței educaționale prin prezența foarte activă a Wens Travel în mediul cultural teatral, muzical și cinematografic.