Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Miercuri, 31 august, Festivalul Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD şi-a anunţat câştigătorii celei de-a a IX-a ediții.

Regizorul Mihai Măniuțiu, managerul Teatrului Național Cluj-Napoca, a fost unul dintre câştigătorii acestei ediţii, primind Premiul Teatru Liber - UNDER ANY CLOUD, pentru promovarea și suținerea tinerei generații de artiști, inițiativă care transpare prin viziunea și munca sa atât ca manager de teatru, regizor, profesor, cât și ca promotor al culturii. 


Îi felicităm atât pe câştigători, cât şi pe organizatorii festivalului pentru munca şi rezultatele obţinute! Lista completă a câștigătorilor festivalului și componența juriilor le găsiți aici.


Ediția 2016 a Festivalului UNDERCLOUD a oferit peste 40 de spectacole şi evenimente teatrale din ţară şi străinătate, workshopuri, conferinţe, expoziţii, întâlniri cu artişti din lumea culturală şi teatrală: Pascal Bruckner, Mihai Măniuțiu, Răzvan Vasilescu, Marian Râlea, Alister O’Loughlin (Prodigal Theater, Marea Britanei), Elena Kovalskaya (Centrul Meyerhold, Rusia) s-au numărat printre invitaţii speciali ai acestei ediţii.



Vacanța s-a încheiat și, astfel, Teatrul Național Cluj-Napoca îşi reîncepe activitatea!

Săptămâna aceasta au început repetițiile pentru prima premieră a stagiunii, care va avea loc în data de 25 septembrie – DON JUAN de Molière, în regia lui Roberto Bacci (Italia), scenografia Marcio Medina (Brazilia), dramaturgia Stefano Geraci (Italia), asistenţi de regie Silvia Pasello (Italia) și Maria Rotar, asistent de costume Ilona Lorincz, maestru de lumini Jenel Moldovan.

Regizorul Roberto Bacci se află la a treia colaborare cu Teatrul Național, montând cu succes în 2012 HAMLET de William Shakespeare și în 2014 LIVADA DE VIȘINI de A.P. Cehov, fiind cunoscut atât actorilor, cât și publicului clujean. 

Roberto Bacci este unul dintre cei mai importanți oameni de teatru din Europa și este directorul artistic al Teatro della Toscana şi fondatorul Fondazione Pontedera Teatro din Italia.

 

Tot în aceste zile, regizoarea Andreea Iacob a început repetițiile pentru spectacolul SELFIE, după un scenariu propriu. Realizat în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, secţia exterioară Cluj-Napoca, spectacolul are o distribuţie formată exclusiv din femei private de libertate. Scenariul este creat pe baza unor poveşti reale din viaţa femeilor din distribuţie, care participă la acest spectacol nu doar jucând, ci şi împărtăşind cu noi fragmente, imagini şi stări din istoria familiilor lor. Montarea va intra în repertoriul teatrului şi va avea mai multe reprezentaţii, Teatrul Național Cluj-Napoca devenind prima instituţie profesionistă din România care îşi asumă un astfel de demers comunitar.


În perioada 3-9 octombrie, Teatrul Național Cluj-Napoca va organiza cea de-a șasea ediție a Întâlnirilor Internaționale de la Cluj, intitulată în acest an,
În căutarea autorului. 

Numeroși regizori și directori de festivaluri internaționale de teatru și-au anunțat prezența, din țări precum SUA, Italia, Portugalia, Austria, Olanda, Franța, Israel, Cehia, Polonia, Danemarca, Slovenia sau Ucraina. Alături de aceștia, importanți oameni de cultură din țară vor participa la spectacolele și dezbaterile propuse în această ediție a festivalului. Publicul va putea urmări spectacole produse de Teatrului Național Cluj-Napoca, Teatrul „Tony Bulandra“ Târgoviște și Teatrul „Aureliu Manea“ Turda.

Programul Întâlnirilor Internaționale de la Cluj poate fi consultat aici.

Stagiunea va continua cu alte premiere și evenimente importante dintre care amintim: PORTOCALA MECANICĂ de Anthony Burgess, regia Răzvan Mureșan, PLAYLIST de C.C. Buricea-Mlinarcic, regia Tudor Lucanu, iar în luna decembrie vom aniversa 18 ani de la premiera spectacolui ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI de Dale Wasserman, după romanul omonim al lui Ken Kesey, regia Marius Oltean.

Biletele pentru spectacolele lunilor septembrie și octombrie vor fi puse în vânzare începând cu data de 6 septembrie, la Agenţia Teatrală din P-ţa Ştefan cel Mare nr 14, tel. 0264.595.363, Email: agentia@teatrulnationalcluj.ro.

Biletele online pot fi achiziţionate începând cu data de 1 septembrie, accesând site-ul www.biletmaster.ro.

Vă aşteptăm cu drag la teatru!



Organizarea și desfășurarea analizării noului proiect de management al domnului Mihai MĂNIUȚIU, manager al Teatrului Național „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca, care a obținut în urma evaluării finale nota 10,00.

Documente atașate:
O.M.C. nr. 2671/16.08.2016 privind aprobarea regulamentului pentru organizarea și desfășurarea analizei noului proiect de management al domnului Mihai MĂNIUȚIU, manager al Teatrului Național „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca, care a obținut în urma evaluării finale nota 10,00

O.M.C. nr. 2670/16.08.2016 privind aprobarea caietului de obiective elaborat în vederea organizării și desfășurării analizei noului proiect de management al domnului Mihai MĂNIUȚIU, manager al Teatrului Național „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca, care a obținut în urma evaluării finale nota 10,00

16.09.2016

În baza prevederilor articolului 8, litera m) din O.M.C. nr. 2671/2016 privind aprobarea Regulamentului pentru organizarea și desfășurarea analizării noului proiect de management al domnului Petre-Mihai MĂNIUȚIU, manager al Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, secretariatul comisiei constituite în vederea analizării noului proiect de management al domnului Petre-Mihai MĂNIUȚIU, desemnat prin O.M.C. nr. 2726/2016, comunică rezultatul obținut în prima etapă – analizarea noului proiect de management: 9,52.
Etapa a doua - susţinerea noului proiect de management în cadrul unui interviu, va avea loc luni, 19 septembrie 2016, la sediul Ministerului Culturii, etaj V, camera 528, începând cu ora 10:00.
Conform prevederilor art. 9, alin. (9) din Regulamentul pentru organizarea și desfășurarea analizării noului proiect de management al domnului Petre-Mihai MĂNIUȚIU, manager al Teatrului Național „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, persoanele care doresc să asiste la etapa interviului vor depune o solicitare în acest sens la secretariatul comisiei de concurs, în care vor preciza datele personale de identificare, cu cel puţin 3 ore înainte de desfăşurarea acestuia. Persoanele care asistă în acest mod la etapa interviului nu au dreptul să intervină în cadrul discuţiilor şi/sau să înregistreze pe orice suport fizic modul de derulare a interviului’’.
Solicitările menționate vor fi transmise prin email, la adresa 
managementcultural.mc@gmail.com

Secretariatul comisiei

 


  19.09.2016

 

Secretariatul comisiei, desemnat prin O.M.C. nr. 2726/2016, anunță rezultatul obținut ca urmare a desfășurării celor două etape privind analizarea noului proiect de management depus de domnul Mihai Măniuţiu, manager al Teatrului Naţional „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca:

  

Notă prima etapă

Notă etapa a doua

Rezultatul analizării noului proiect de management

9,52

10

9,76

 

 Secretariatul comisiei


30.06.2016
Actorul Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Ionuţ Caras, invitat al Festivalului Internațional de Teatru de la Almada, Portugalia

La invitaţia directorului Festivalului Internațional de Teatru de la Almada, cea mai importantă manifestare de acest gen din Portugalia, actorul Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Ionuţ Caras, va susţine un număr de 10 ateliere de teatru, destinate elevilor de la diverse școli de specialitate din Almada. Atelierele vor avea loc în limba engleză, între 5 și 12 iulie, în intervalul orar 11:00 - 15:00, la Teatrul Municipal „Joaquim Benite“ din Almada (Sala de Ensaios). Înscrierile sunt gratuite pentru studenți și pentru abonații festivalului și se pot face pe adresa geral@ctalmada.pt, prin trimiterea unui CV.

 

Cea de-a 33-a ediţie a Festivalului se desfăşoară în perioada 4-18 iulie 2016. România va fi reprezentată la această ediţie de prezenţa actorului Ionuţ Caras precum şi de spectacolul cu obiecte animate Adunarea Păsărilor după Farid Udin Attar, în interpretarea actorilor de la Teatrul „Țăndărică“ din București, prezentat de Institutul Cultural Român, alături de Compania de Teatru din Almada.

 

Teatrul Naţional Cluj-Napoca a participat şi în 2015 la Festivalul Internațional de Teatru din Almada, cu spectacolele Livada de vișini de A.P. Cehov și Spectatorul condamnat la moarte de Matei Vișniec.

 

Mai multe informaţii despre festival găsiţi aici