Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video



Noaptea Porților Deschise revine în acest an cu multe evenimente, invitându-vă să ne bucurăm împreună de ele! Aveți astfel ocazia să vă întâlniți cu actori ai teatrului, să participați la un curs de inițiere în dansul popular românesc sau la o demonstrație cu participanții la atelierul de dans susținut de coregrafa Andrea Gavriliu, să ascultați, ca în fiecare an, muzică tradițională românească, să participați la Cabina de film în care va avea loc o proiecție de film cu și despre spectatori ai Teatrului Național Cluj-Napoca, să asistați la un spectacol-colaj bazat pe texte dramatice românești din 1918 pînă în prezent, să participați la o sesiune de întrebări și răspunsuri și să vă întâlniți față în față cu actorii teatrului. Tot ca în fiecare an veți putea participa la atelierul de pictură pe globuri, dar și la un atelier inedit de creație de felicitări și pictură pe piatră. În încheierea serii, Ada Milea și actori ai Teatrului Național Cluj-Napoca, vor susține un concert de muzică de teatru. Pe toată durata desfășurării evenimentului veți putea găsi o instalație video în cadrul căreia se vor citi 100 de poezii românești și o statuie-video realizată de József Iszlai.

EVENIMENT CARITABIL: #100 de zile pentru Andreea





În cadrul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Teatrul Național „Lucian Blaga" din Cluj-Napoca organizează între 28 noiembrie și 5 decembrie FESTIVALUL TEATRELOR NAȚIONALE, care va reuni cele mai bune producții teatrale realizate pe texte exclusiv românești, de către teatrele naționale din România și Republica Moldova.



In memoriam

Anton Tauf

18 aprilie 1946 – 20 noiembrie 2018
 

 

Figură emblematică a Teatrului Național din Cluj, Anton Tauf a slujit scena clujeană peste patruzeci și cinci de ani, de când absolvea Institutul de Teatru din București, la clasa Beatei Fredanov și a lui Octavian Cotescu, în anul 1968.
 

A lucrat cu mari regizori ai vremii, începând cu Vlad Mugur, care l-a adus în orașul de pe Someș, imediat după absolvirea facultății și în al cărui Hamlet testamentar a făcut un formidabil Polonius. Colaborările lui continuă cu György Harag, Aureliu Manea, Mircea Marin, Alexa Visarion, Alexandru Tatos, Alexandru Dabija, Mona Chirilă, Anca Bradu, Tudor Lucanu. Dar cel mai îndelungat și plin de succes drum împreună a fost acela cu regizorul Mihai Măniuțiu sub direcția căruia au luat naștere roluri memorabile: Macbeth din Macbeth de Shakespeare, Segismundo din Viața e vis de Calderón de la Barca, El din Cerul înstelat deasupra noastră de Ecaterina Oproiu, Chirică din Omul cu mârțoaga de George Ciprian, Petruchio din Îmblânzirea scorpiei de Shakespeare, Domnul Jourdain din Burghezul gentilom de Molière, Profesorul din Lecția de Eugène Ionesco, Popa din Tulburarea apelor de Lucian Blaga.



Teatrul Național Cluj-Napoca participă în această perioadă la trei festivaluri din țară, Festivalul Național de Teatru de la București, Festivalul Național de Comedie de la Galați și Festivalul de Teatru „Toma Caragiu“ din Ploiești.