Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă avanpremiera spectacolului LINOLEUM de Vladimir și Oleg Presniakov, traducerea: Mașa Dinescu, în cadrul Programului „Teatru-forum", care va avea loc în Sala mare marți, 26 aprilie 2016, de la ora 19:00. Premiera spectacolului va avea loc duminică, 8 mai 2016, ora 19:00. Regia: Alexandru Dabija; decorul și costumele: Adriana Grand; muzica: Ada Milea; maestru de lumini: Jenel Moldovan. Distribuția: Cătălin HerloRadu LărgeanuIonuț CarasCristian GrosuMatei RotaruPatricia BradAdrian CucuAnca HanuCristian RigmanSînziana TarțaDiana BulugaAlexandra TarceSorin LeoveanuEcaterina Pop-CurșeuRobert Nagy.

Doi inși închiriază un apartament într-un cartier sărac și se hotărăsc să-l renoveze. Sub podeaua acoperită cu linoleum, găsesc un cadavru de care vor neapărat să scape, însă își face apariția proprietarul, care află că omul vânăt este... fratele celor doi. Pentru a scăpa de cadavru, începe o odisee delirantă. Printre altele, ei hotărăsc să-l ducă în aeroport, să-l târască pe pista de decolare pentru a înscena moartea insului necunoscut: „Trebuie mers și văzut pe unde e mai puțin periculos să-l târâm prin aeroport... și să alegem zborul sub care să-l vârâm... Să vedem ce și când decolează". În aeroport întâlnesc un Băiețel, care le povestește despre celebrul pianist rus Anton Rubinstein și cât de aproape a fost el, dintr-o eroare de control la graniță, să fie deportat în Siberia. Dar cadavrul începe să se miște, și-atunci lumile se amestecă, atunci când mortul le spune: „vă propun să recapitulați în liniște ce vi s-a întâmplat pe ziua de azi (...)?! Și cum se face că mă auziți și mă vedeți pe mine, mortul - nu vă dați seama? Fiindcă și voi sunteți..."Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului Call it art! concept de Alexa Băcanu și Leta Popescu, care va avea loc în Studioul „Euphorion“, miercuri, 27 aprilie 2016, de la ora 19:00. Textul este semnat de Alexa Băcanu, regia: Leta Popescu, scenografia: Cristian Rusu, mişcarea scenică: Sinkó Ferenc, video: Lucia Mărneanu, Alexandru Lupea, maestru de lumini: Jenel Moldovan, muzica: Dan Aga. Distribuţia: Miriam Cuibus, Ramona Dumitrean, Elena Ivanca, Miron Maxim, Bogdan Rădulescu

Call it art! problematizează teatral una din marile întrebări cu care se confruntă civilizația și cultura contemporană: ce mai este arta astăzi? sau mai bine zis când este Artă ceea ce ni se spune că ar fi artă? Spectacolul pornește de la ideea interacțiunii cu publicul, care este invitat să-și exprime preferința pentru una din cele șase opere de artă contemporană expuse deasupra unor acvarii cu lichid colorat galben, mov, albastru, portocaliu, verde și roșu. Deși ordinea intrării lor în scenă poate fi aleatorie, prelegerile despre arta contemporană (unde Marcel Duchamp ori Damien Hirst ocupă un loc de oanoare), momentele de performance, emisiunile televizate împotriva „artei" contemporane, interviurile cu artiști plastici, licitațiile, participă toate într-un mod extrem de comic și inteligent la căutarea unui răspuns dincolo de fanatismul extremelor pro sau contra. Iar spectatorul... trebuie să-și aleagă tabăra.

 


14.04.2016
Suplimentare de bilete pentru reprezentaţia spectacolului ATENŢIE, CAD ÎNGERI! din această lună

Stimați spectatori,
 

Datorită numărului mare de solicitări pentru reprezentația din data de 17 aprilie 2016 a spectacolului „Atenție, cad îngeri!“, one-woman show cu Elena Ivanca, Teatrul Naţional Cluj-Napoca a luat decizia de a suplimenta numărul de locuri. Astfel, încă 50 de spectatori se vor putea bucura de spectacol! În acest sens, subliniem faptul că reprezentaţia din data amintită va fi susţinută în Studioul „Euphorion, în loc de Studioul „Art Club.

 

Biletele achiziționate până în acest moment rămân valabile.  
 

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția Teatrală din Piața Ștefan cel Mare nr. 14, sau online de pe platforma biletmaster.ro

 

Vă așteptăm cu drag la teatru!  

 

 


07.04.2016
Modificare în programul de spectacole

Stimați spectatori,
 

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că spectacolul 12 OAMENI FURIOȘI din data de 9 aprilie a.c. a fost amânat pentru data de 12 mai a.c. Menționăm că această modificare a programului se datorează unor probleme medicale.
 

Biletele achiziționate pentru această reprezentație rămân valabile pentru data de 12 mai, sau contravaloarea acestora poate fi ridicată de la Agenția Teatrală începând cu data de 8 aprilie, ora 11:00, până în data de 29 aprilie ora 17:00. Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, rămân valabile, sau pot fi returnate contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro până în data de 30 aprilie.
 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.