Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

25.01.2017
Spectacolul CERERE ÎN CĂSĂTORIE din această seară se anulează

Stimați spectatori,
 

Vă aducem la cunoștință faptul că spectacolul CERERE ÎN CĂSĂTORIE din data de 25 ianuarie a.c. se anulează datorită unor probleme medicale.
 

Contravaloarea biletelor poate fi ridicată de la Agenția Teatrală începând din acest moment și până pe data de 31 ianuarie a.c., inclusiv. 

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, pot fi returnate contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro.
 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre. Teatrul Național Cluj-Napoca reia spectacolul Războiul clovnilor în regia lui Eli Simon, marți, 31 ianuarie, ora 19.00.
 

Îi așteptăm pe cei mici și mari să redescopere nașterea fiecărui clovn, cu personalitatea proprie, mai expansivi sau mai introvertiți, mai răutăcioși sau mai cuminți, dar toți la fel de neascultători față de sfaturile Mamei Clovn, care privește cu o anxietate crescândă cum copiii ei învață să se „joace" de-a viața. Plini de energie și mereu puși pe șotii, clovnii ne scot pentru o vreme din amorțeala cotidiană pentru a ne face să gustăm un alt ritm, pentru a privi realitatea relațiilor interpersonale prin alte lentile. Vă invităm să descoperim împreună cum mintea unui clovn poate fi mai puternică și mai creativă decât mintea unui non-clovn. Iar dacă ne folosim mintea de clovn (pe care toată lumea o are, chiar și atunci când nu facem „clovnerii") se pot întâmpla lucruri nemaipomenite.Teatrul Național Cluj-Napoca reia, în această stagiune, mai multe spectacole de succes din repertoriu. Primul din această serie este comedia JOHN WAYNE E DE VINĂ după Zeul măcelului de Yasmina Reza și traducerea lui Tudor Țepeneag, în regia lui Cristian Hadji-Culea. Din distribuție fac parte Marian Râlea (Michel Houillé), Irina Wintze (Véronique Houllié), Diana Buluga (Anette Reille) și Miron Maxim (Alain Reille). Scenografia spectacolului este realizată de Valentin Codoiu, iar asistența de scenografie de Cătălina Chirilă. Pentru intrarea în „atmosferă", am stat foarte pe scurt de vorbă cu regizorul spectacolului, Cristian Hadji-Culea și cu actorul Marian Râlea.  


11.01.2017
Un an fără Melania Ursu


A trecut un an de când colega noastră, actrița MELANIA URSU, a părăsit această viață. Actriță de teatru și de film, a făcut parte din echipa Teatrului Național Cluj-Napoca mai bine de 50 de ani și a colaborat, de-a lungul timpului, cu regizori marcanți precum Vlad Mugur, Mihai Măniuțiu, Alexandru Dabija sau Victor Ioan Frunză.

 

Roluri precum Béraldine din BOLNAVUL ÎNCHIPUIT, Aneta Duduleanu din GAIȚELE, Coana Chirița din IAȘII ÎN CARNAVAL au făcut mii de spectatori să râdă cu bucurie în fața talentului ei nemăsurat pentru comedie. Dar și-a asumat și roluri grave, din spectacole pe piese tragice sau drame precum HECUBA sau IFIGENIA ÎN AULIS de Euripide, HAMLET de William Shakespeare, DANSUL MORŢII de August Strindberg sau UN CAZ CLINIC de Dino Buzzati, în care forța interpretării ei scenice au înflorit.

 

A fost profesoară pentru numeroase generații de actori. A fost recompensată, de-a lungul carierei sale, cu numeroase premii sau medalii, precum Premiul pentru întreaga activitate acordat de UNITER în 2012, și Ordinul Național Pentru Merit, în grad de Cavaler, în 2002.

 

Doamna Mela, sunteți mereu în sufletul nostru. Vă mulțumim că am parcurs împreună o parte din călătoria acestei vieți!