Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

09.03.2016
Modificări ale programului în luna martie 2016

Stimați spectatori,

 

Dorim să vă aducem la cunoștință următoarele modificări ale programului de spectacole în luna martie:

 

  • Spectacolele MOARTE ȘI REÎNCARNARE ÎNTR-UN COWBOY de Rodrigo García, din data de 20 martie, și LA RĂSCRUCE DE VÂNTURI de Emily Brönte, din data de 26 martie a.c., au fost anulate.

Contravaloarea biletelor poate fi ridicată de la Agenția Teatrală începând cu data de 9 martie, ora 11:00 până pe 31 martie ora 17:00.

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, pot fi preschimbate pentru  o altă reprezentație a Teatrului Național sau contravaloarea lor poate fi recuperată contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro

 

  • Spectacolul ULTIMA NOAPTE DE DRAGOSTE, ÎNTÂIA NOAPTE DE RĂZBOI după Camil Petrescu din data de 29 martie va fi înlocuit cu spectacolul MEIN KAMPF de George Tabori.

Biletele achiziționate rămân valabile pentru această reprezentație, pot fi preschimbate pentru o altă reprezentaţie sau contravaloarea lor poate fi recuperată de la Agenția Teatrală începând cu data de 9 martie, ora 11:00 până pe data de 30 martie ora 17:00.

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, rămân valabile sau pot fi returnate sau preschimbate, contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro.

 

Menționăm că aceste modificări ale programului se datorează unor probleme medicale.

 

De asemenea vă aducem la cunoștință suplimentarea programului lunar cu o reprezentație a spectacolului TZARA ARDE ȘI DADA SE PIAPTĂNĂ scenariu de Ion Pop, Ștefana și Ioan Pop-Curșeu, în data de 20 martie de la ora 19:00.

 

 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă participarea spectacolului ELLING de Axel Hellstenius şi Petter Naess, adaptare a romanului Fraţi de sânge de Ingvar Ambjørnsen, traducerea şi adaptarea: Petre Bokor, în cadrul campaniei „Artiștii pentru artiști", eveniment organizat de UNTER şi care împlinește anul acesta cincisprezece ediții de implicare activă în domeniul susținerii financiare a artiștilor cu probleme de sănătate și existență. Sumele provenite din vânzarea biletelor vor alimenta Fondul de Solidaritate Teatrală, devenind astfel, baza financiară pentru acordare de sprijin dedicat artiștilor aflați în dificultate. Spectacolul va avea loc în Sala Mare marți, 22 martie 2016, de la ora 19:00.  

 Teatrul Naţional Cluj-Napoca a fost nominalizat la Premiile UNITER la categoria Cel Mai Bun Spectacol, cu montarea Clasa noastră de Tadeusz Słobodzianek, regia László Bocsárdi. Pentru acest premiu, montarea intră în competiţie cu spectacolele The Sunset Limited  de Cormac McCarthy, regia Andrei şi Andreea Grosu, Teatrul UNTEATRU, Bucureşti şi Tihna  după Attila Bartis, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Tompa Miklós 

Pentru a XXIV-a ediţie a Galei Premiilor UNITER,  juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Doina Papp, Claudiu Groza şi Cristina Rusiecki.

 

Teatrul clujean va mai onorat la Gala Premiilor UNITER din acest an cu două premii oferite de Senatul UNITER: Anca Măniuţiu, eseist, critic de teatru și traducător, conferenţiar universitar şi prodecan al Facultății de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj, va primi Premiul pentru întreaga activitate în critică şi istorie teatrală, iar Miklós Bács, actor al Teatrului Maghiar de Stat şi conferenţiar universitar doctor abilitat la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai din Cluj, va primi Premiu special: un mentor al tinerelor generaţii de actori. Premiile de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale se acordă pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER.

 

Cea de-a XXIV-a ediţie a Galei Premiilor UNITER va avea loc luni, 9 mai 2016, în Sala Mare a Teatrului „Regina Maria" din Oradea.

 

Mai multe informaţii precum şi lista completă a nominalizărilor găsiţi aici.

 La invitaţia teatrelor Fondazione Teatro della Toscana Florenţa şi a Emilia Romagna Teatro Fondazione Modena, Teatrul Naţional Cluj-Napoca va prezenta spectacolul LIVADA DE VIŞINI de A.P. Cehov, regia Roberto Bacci, în cele două oraşe din Italia, în perioada 23-28 februarie 2015.

 

Reprezentaţiile vor avea loc după următorul program:

 

23 februarie, ora 20:45, la Teatro della Pergola, Florenţa

24 februarie, ora 20:45, la Teatro della Pergola, Florenţa

27 februarie, ora 20:00, la Teatro Storchi, Modena

28 februarie, ora 15:30, la Teatro Storchi, Modena 

O simfonie în alb ar putea fi numită pe scurt această livadă, întrucât spectacolul e inundat într-o mare de alb: alb-transparente sunt perdelele, care creează spaţii de joc, albe sunt petalele florilor scuturate ale livezii de vişini, împrăştiate atât pe scenă cât şi pe puntea ce pătrunde în sală, pe culoarul central. Albe sunt şi scaunele pe care spectatorii se află aşezaţi, fiind făcuţi părtaşi ai sfâşierii sufleteşti a personajelor cehoviene. Pata de culoare întunecată este Lopahin, omul materiei, trăind cu o jumătate din sine în lumea oamenilor practici, îmbogăţiţi, şi cu cealaltă, în lumea livezii, a frumosului gratuit. Livada reprezintă melancolia, trecutul, liniştea lumii tradiţionale, o anumită acalmie, armonia dintre om şi natură, pentru care e străină şi stranie în acelaşi timp atitudinea modernă, de comerciant, a lui Lopahin. Livada aparţine trecutului pierdut; este livada morţilor. Această livadă reverberează sunete, zgomote, nostalgii şi deziluzii care ne vorbesc şi nouă astăzi, mai mult decât oricând.