Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Joi, 22 decembrie 2016, vă invităm la Teatrul Național pentru a sărbători împreună majoratul spectacolului Zbor deasupra unui cuib de cuci de Dale Wasserman, cel mai longeviv spectacol al Naționalului clujean!

 

Premiera a avut loc la 27 decembrie 1998, însă distribuția a suferit modificări în timp. Fideli au rămas Cristina Pardanschi în Sora Ratched, Dragoș Pop în Șeful Bromden, Dan Chiorean în Billy Bibbit, Petre Băcioiu în Dale Harding și Sorin Misirianțu în doctor Spivey. Au venit, pe rând, înlocuind vechea gardă, Cătălin Herlo (Scanlon), Ruslan Bârlea (Chestwick), Adrian Cucu (Martini), Silvius Iorga (Ruckly), Diana Buluga (Sora Flinn), Patricia Brad (Candy Star), Adriana Băilescu (Sandra), Matei Rotaru (Infirmierul Warren), Emanuel Petran (Infirmierul Williams), Radu Lărgeanu (Ellis) și Cătălin Codreanu (Matterson). Răzvrătitul McMurphy, interpretat inițial de Dorin Andone, a fost preluat de Ionuț Caras. Regia spectacolului poartă semnătura lui Marius Oltean, iar scenografia arh. Horațiu Mihaiu.


La această reprezentație aniversară, am pregătit o surpriză fidelilor noștri spectatori: în rolul principal îi veți putea urmări, în alternanță, atât pe Dorin Andone cât și pe Ionuț Caras, iar în rolul Martini, atât pe Ioan Isaiu, cât și pe Adrian Cucu.

În mod excepțional, imediat după reprezentație, publicul doritor să afle mai multe despre povestea acestui spectacol este invitat să rămână în sală pentru o pasionantă discuție cu actorii!

           

Pentru a intra puțin în atmosfera spectacolului, ne-am gândit să le punem câteva întrebări actorilor Dan Chiorean, Dorin Andone, Ionuț Caras și Ioan IsaiuNOAPTEA PORȚILOR DESCHISE din acest an a fost una dintre cele mai frumoase ediții! Vă mulțumim tuturor că ați fost alături de noi! Spectatorii care au participat la ateliere au învățat să facă pași de tango și de step, au aflat și au experimentat secretele clownilor, au pictat globuri și au făcut măști și au desenat ilustrații. Ne-am bucurat, împreună, de filmul CABINA DE FILM, realizat pe baza interviurilor realizate cu spectatori ai ZILEI PORȚILOR DESCHISE din primăvara acestui an (filmul este disponibil aici, începând de astăzi), iar apoi spectatorii au avut ocazia să le adreseze întrebări actorilor teatrului nostru, Adriana Băilescu, Sânziana Tarța, Adrian Cucu, Miron Maxim. MUZICA FILMELOR a umplut atât sala, cât și scena mare a teatrului: aproximativ 40 de tineri instrumentiști au susținut un emoționant și energetic concert simfonic, interpretând coloane sonore ale unor filme celebre, sub bagheta dirijoarei Dalma Kovacs. Muzica a continuat pe scena noastră într-un concert susținut de Ada Milea, care a cântat alături de colegii noștri, actorii Anca Hanu,  Sânziana Tarța, Cristian Rigman și Miron Maxim. Evenimentul s-a terminat cu un spectacol de stand-up comedy susținut de Dragoș Pop. Cafeneaua Doamna T, care ni s-a alăturat și în acest an, a fost gazda lansării romanului de ficțiune Jurnalul primei mele morți de Ioana Duda (Editura Herg Benet, București), carte care a fost prezentată de Dragoș Filioreanu și Iulia Iacob.


07.12.2016
Am pus în vânzare abonamentele pentru anul 2017

Teatrul Național Cluj-Napoca a pus în vânzare abonamentele pentru anul 2017. Concepute pe mai multe categorii, acestea vă oferă posibilitatea de a viziona spectacolele noastre la preţuri atractive.

Astfel, abonamentele JUNIOR, YOUNG şi SENIOR costă 45 de lei şi se adresează exclusiv elevilor, studenţilor şi, respectiv, pensionarilor, care beneficiază de câte şase bilete la teatru, pentru ei şi invitaţii lor, la oricare dintre reprezentaţiile din stagiunea teatrului, cu excepția premierelor. Abonamentele SILVER şi GOLD, în valoare de 80 de lei şi, respectiv, 120 de lei, pot fi achiziţionate de către toate categoriile de spectatori şi asigură locuri preferenţiale în sala de spectacol.

Abonamentul PLATINUM, în valoare de 1.200 de lei, permite accesul a două persoane la un număr nelimitat de spectacole ale teatrului, inclusiv la premiere, şi asigură locurile cele mai bune din sală.

Abonamentele pot fi achiziționate de la Agenția teatrală: P-ța Ștefan cel Mare nr. 14. Abonamentele Silver, Gold sau Platinum se pot achizitiona și online, de pe platforma biletmaster.ro. Mai multe informații despre abonamente găsiți aici.


05.12.2016
Sâmbătă vă așteptăm cu PORȚILE DESCHISE!


Teatrul Național Cluj-Napoca vă așteaptă, ca la fiecare sfârșit de an, la NOAPTEA PORȚILOR DESCHISE. Ediția din acest an va fi sâmbătă, 10 decembrie, între orele 18:00 și 01:00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Pe lângă numeroasele ateliere pe care le-am pregătit pentru voi, evenimentul va oferi numeroase momente actractive de care vă invităm să ne bucurăm împreună! Astfel, pe scena mare, vom putea vedea CABINA DE FILM, unui film realizat pe baza interviurilor luate spectatorilor prezenți la ediția din acest an a ZILEI PORȚILOR DESCHISE, din 27 martie, veți putea intra în discuții cu patru actori ai teatrului nostru la SESIUNEA DE ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI, după care vor urma două momente muzicale: MUZICA FILMELOR, un concert simfonic susținut de ORCHESTRA AGILE, dirijor Dalma Kovács, și CONCERT 'N 5 - 1 cu Ada Milea, Anca Hanu, Cristian Rigman [+] Sânziana Tarța [-] Bobo Burlăcianu. NOAPTEA se va încheia cu un spectacol de stand-up comedy cu Dragoş Pop, CEVA NU-I OK! Programul este disponibil aici.

 

De asemenea, pe toată durata evenimentului, teatrul va găzdui un TÂRG DE CRĂCIUN cu obiecte realizate de copii cu dizabilități, în cadrul Atelierelor de terapie prin artă organizate de Asociația Derzelas; ABILITĂȚI DINCOLO DE DIZABILITĂȚI, expoziție cu produse confecționate de elevii de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca; THE MISTIQUE MOTH, bijuterii din hârtie realizate de Carmen Orășanu; RONNA ART, expoziție cu obiecte decorative din lână, realizate de Geanina Silaghi; PEYO, figurine din plante, fructe și semințe uscate, realizate de către Ioana Perșa; EXPOZIȚIE DE ICOANE PE STICLĂ, realizată de Bodgan Bretoiu. Marcând aniversarea a 100 de ani de dadaism, ZONA DADA va conține REDADA, Expoziție de pictură și sculptură, realizată de Rareș Stoica, și CINEMA DADA, o serie de proiecție de filme de arhivă. Prietenii noștri de la „Caricaturi la Cornet" vor realiza CARICATURI LA CERERE, iar LIBRĂRIA Teatrului Național Cluj-Napoca și CAFENEAUA Doamna T, care va fi și în acest an alături de noi, în clădirea teatrului, vă așteaptă să vă delectați cu cărți și cu bunătăți calde!