Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

13.02.2024
Reprogramarea spectacolului OGLINDA NEAGRĂ


Stimați spectatori,

Spectacolul OGLINDA NEAGRĂ după Luigi Pirandello, programat pentru data de 13 februarie 2024, ora 19:00, în Studioul Euphorion al Teatrului Național se reprogramează, din motive medicale, pentru data de 5 aprilie 2024.

Biletele achiziționate pentru data de 13 februarie 2024 devin automat valabile pentru reprezentația din 5 aprilie 2024.

Dacă optați pentru returnarea biletelor, aceasta se face la cerere, astfel:
➡️ În cazul achiziționării biletelor din Agenția Teatrală, biletele pot fi returnate în agenție până la data de 5 aprilie 2024;
➡️ În cazul achiziționării biletelor online, acestea pot fi returnate trimițând solicitarea alături de emailul de confirmare a achiziției la adresa office@bilete.ro, până la data de 4 aprilie, însoțite de datele contului bancar în care doriți să fie virată contravaloarea biletelor.

Vă mulțumim pentru înțelegere!Dragi spectatori,


Vă anunțăm că Agenția teatrală va fi închisă duminică, 11 februarie 2024.


Biletele pentru spectacolele Teatrului Național pot fi achiziționate online, de pe platforma bilete.ro.


Agenția teatrală se va redeschide marți, 13 februarie 2024, și va funcționa după programul obișnuit.Vă mulțumim pentru înțelegere!


15.01.2024
VERSURI ÎN ACORDURI - eveniment cu ocazia Zilei Naționale a Culturii


De Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie – sărbătorim 174 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu (1850-1889). Cu acest prilej, vă invităm la un spectacol tematic organizat în parteneriat cu Opera Națională Română Cluj-Napoca și Editura Școala Ardeleană.

În interpretarea invitatului special - actorul Dorel Vișan - ne vom bucura de poezii celebre din creația lui Mihai Eminescu. Momentele muzicale vor completa programul artistic, interpretate la pian de Iulia Merca, alături de Orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca. Scenografia evenimentului este semnată de Magdy Hawash.

Accesul la acest eveniment este gratuit, în baza unui bilet cu valoare 0, emis în Agenția de bilete a Operei și online pe www.bilete.ro.

Spectacolul nu are pauză și se încheie în jurul orei 20:00.

VERSURI ÎN ACORDURI
Cu participarea actorului Dorel Vișan.
Scenograf: Magdy Hawash
Vioară solo: Rareș Munthiu
Violoncel solo: Ahsley Green
La pian: Iulia Merca
Ansamblu cameral format din membri ai Orchestrei Operei Naționale Române Cluj-Napoca
Teatrul Național Cluj-Napoca vă invită duminică, 14 ianuarie 2024, de la ora 19:00, în Studioul Euphorion, la premiera spectacolului Înger și demon, realizat de Emanuel Petran după poezii de Mihai Eminescu și Veronica Micle, în interpretarea lui Emanuel Petran și a Angelicăi Nicoară.

 

Spectacolul reconstituie parcursul biografic, spiritual și creator al marelui poet, concentrându-l dramaturgic într-un Ajun de Crăciun singuratic, o noapte a revelațiilor și a transformărilor sufletești, reflectate și devoalate de opera eminesciană. Astfel, Petran identifică, decupează și ficționalizează trei perioade marcante în activitatea de creație a lui Eminescu: cea definită de căutările sale în domeniul științific, concretizată în scrieri precum La steaua și Scrisoarea I, cea a poeziilor de dragoste, influențată de relația cu Veronica Micle - motiv pentru care versurile acesteia sunt, de asemenea, integrate în spectacol - și, în cele din urmă, cea a revenirii la o formă de spiritualitate specifică poporului român, prin acceptarea prezenței izbăvitoare a Maicii Domnului, ca metaforă a salvării prin credința strămoșească. Acest parcurs inițiatic este însoțit de prezența feminină într-o triadă simbolică redată de actrița Angelica Nicoară, care devine, pe rând, zeița Diana (ipostază a păgânismului, dar și a fascinației pentru iluzia certitudinii științifice), Femeia ca obiect al iubirii în toate fazele ei posibile și, la final, Fecioara Maria, a cărei apariție coincide cu acceptarea mortalității, dar și a posibilității mântuirii. 

 

Având premiera în apropierea Zilei Culturii Naționale, care coincide cu data nașterii lui Eminescu, Înger și demon este rezultatul unui studiu aprofundat al liricii eminesciene și, totodată, un omagiu adus celei mai importante personalități a literaturii române. Scenografia și selecția muzicală sunt de asemenea semnate de Emanuel Petran. Următoarea reprezentație este programată sâmbătă, 20 ianuarie 2024, de la ora 19:00.