Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

13.03.2017
Anunț concurs

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 286/2011, la sediul Teatrului Național „Lucian Blaga“ din Cluj-Napoca, se organizează în data de 04.04.2017 concurs pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale vacante de execuție:

 

-       1 post economist IA, în cadrul Compartimentului Achiziții Publice;
 

-       1 post economist I, în cadrul Serviciului Financiar Contabil, Casieria Centrală.

 


13.03.2017
Modificare în programul lunii martie

Stimați spectatori,
 

Dorim să vă aducem la cunoștință faptul că, din motive independente de voința noastră, spectacolul ARTĂ din 19 martie va fi înlocuit cu spectacolul CERERE ÎN CĂSĂTORIE.

Biletele achiziționate rămân valabile pentru spectacolul din 19 martie.

Biletele achiziționate de la Agenția de Bilete pot fi preschimbate sau returnate, la cerere, în Agenția de Bilete, până în 19 martie inclusiv.

Biletele achiziționate online, prin platforma biletmaster.ro, pot fi returnate contactând reprezentanții companiei la adresa: info@biletmaster.ro, până în data de 19 martie.
 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă aşteptăm în continuare la spectacolele noastre.Teatrul Național Cluj-Napoca reia astăzi, 10 martie, la Studioul Euphorion, spectacolul Trilogia Aureliu Manea, în regia lui Gábor Tompa, a cărui premieră a avut loc în urmă cu patru ani. La ora comemorării a trei ani de la plecarea „vizionarului" Aureliu Manea, 13 martie 2014, în prag de primăvară, credem că ar fi potrivit să rememorăm perioada în care acest regizor exemplar a lucrat în Teatrul nostru împreună cu consultantul artistic Roxana Croitoru și îndrăgitul actor Anton Tauf.

 

Roxana Croitoru, la ce spectacole l-ai secondat pe Aureliu Manea?

 

Nu, nu l-am secondat, e prea mult spus. Eram în primii mei ani la Teatrul Național și am avut șansa - jocul întâmplării - să fiu de față la repetiții, la facerea unor spectacole Manea: Hangița de Carlo Goldoni (1979), A doua conștiință de Barbu Ștefănescu Delavrancea (1984), Execuția se repetă de Mircea Vaida (1984), Sub clar de lună de Teodor Mazilu (1986).Elena Ivanca a fost invitată pentru prima oară la Teatrul Sterija din Vîrșeț de regretatul scriitor Petru Cîrdu în 2007, când a realizat spectacolul Muguri pe versurile poetului sârb de origine română Vasko Popa.


Iat-o acum într-un spectacol de factură dostoievskiană, Vinovatul de Ion Băieșu, unde nici protagonista, care în pofida anilor trecuți de la momentul crimei nu-l iartă pe ucigașul iubitului ei, nici vinovatul, nu pot depăși situația dramatică. Astfel încât, în momentul aplicării pedepsei, justițiara își va asuma, la rândul ei, o vinovăție: cel aflat în greșeală nu rezistă propriului proces de conștiință și se aruncă în gol.
 

Ea ne-a împărtășit câteva gânduri despre acest spectacol și despre colaborarea cu Teatrul Sterija.