Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

07.03.2020
Modificare în programul de spectacole al lunii martie

Stimați spectatori,

 

Vă aducem la cunoștință faptul că, din cauza accidentării a unuia dintre actorii Teatrului Național, programul de spectacole al lunii martie a suferit modificări, după cum urmează:

 

Spectacolul SÂNZIANA ȘI PEPELEA din data de 7 martie a.c. a fost suspendat.

Biletele achiziționate pentru această reprezentație pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau vor putea fi restituite la agenția de bilete începând cu data de 10 martie a.c.

Biletele achiziționate on-line pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau contravaloarea acestora poate fi recuperată trimițând un email la biletmaster@eventim.ro.

 

Spectacolul UBU ÎN CONCERT din data de 8 martie este reprogramat pentru data de 3 mai a.c.

Biletele achiziționate pentru această reprezentație pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau vor putea fi restituite la agenția de bilete până în data de 3 mai a.c.

Biletele achiziționate on-line pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau contravaloarea acestora poate fi recuperată trimițând un email la biletmaster@eventim.ro.

 

Spectacolul CHIRITZA ÎN CONCERT din data de 10 martie este reprogramat pentru data de 5 aprilie a.c.

Biletele achiziționate pentru această reprezentație pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau vor putea fi restituite la agenția de bilete până în data de 5 aprilie a.c.

Biletele achiziționate on-line pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau contravaloarea acestora poate fi recuperată trimițând un email la biletmaster@eventim.ro.

 

Spectacolul SINGUR PRINTRE MÂRLANI din data de 12 martie este reprogramat pentru data de 14 aprilie a.c.

Biletele achiziționate pentru această reprezentație pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau vor putea fi restituite la agenția de bilete până în data de 14 aprilie a.c.

Biletele achiziționate on-line pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau contravaloarea acestora poate fi recuperată trimițând un email la biletmaster@eventim.ro.


Spectacolul ŠVEJK ÎN CONCERT din data de 19 martie este reprogramat pentru data de 2 aprilie a.c.

Biletele achiziționate pentru această reprezentație pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau vor putea fi restituite la agenția de bilete până în data de 2 aprilie a.c.

Biletele achiziționate on-line pot fi preschimbate pentru un alt spectacol sau contravaloarea acestora poate fi recuperată trimițând un email la biletmaster@eventim.ro.


 

Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă mulțumim pentru înțelegere.

 

Echipa Teatrului Național din Cluj-Napoca


25.02.2020
Teatrul Național din Cluj-Napoca se bucură de trei nominalizări la Gala Premiilor UNITER 2020


Suntem fericiţi să anunţăm că, pentru a XXVIII-a ediție a Galei Premiilor UNITER, Teatrul Național Cluj-Napoca este nominalizat la trei categorii:


Cel mai bun spectacol
- Chiritza în concert după Vasile Alecsandri și Matei Millo, spectacol-concert de Ada Milea;


Cea mai bună actriță în rol principal
- Anca Hanu, pentru rolul Chiritza Bârzoi din spectacolul Chiritza în concert după Vasile Alecsandri și Matei Millo;


Cel mai bun actor în rol secundar
- Cristian Grosu, pentru rolul Caliban din spectacolul Furtuna de William Shakespeare, regia Gábor Tompa.

 

Juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Ludmila Patlanjoglu, Maria Zărnescu și Călin Ciobotari.


Lista completă a nominalizărilor pentru Premiile Galei UNITER 2020 o găsiți aici.

 

GALA PREMIILOR UNITER se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu.

A XXVIII-a ediție a Galei Premiilor UNITER se va desfășura la Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova, în data de 11 mai 2020.

Mult succes tuturor nominalizaților!


19.02.2020
Expoziție dedicată memoriei, creației, realizărilor și visurilor artistice ale tinerei scenografe Alexandra Constantin


Înainte de reprezentațiile spectacolului UBU ÎN CONCERT, pe 22 și 23 februarie, începând cu ora 15:00, va fi deschisă publicului o expoziție omagială dedicată memoriei, creației, realizărilor și visurilor artistice ale tinerei scenografe Alexandra Constantin, plecată cu mult prea repede din lumea noastră vizibilă, la doar 31 de ani, în timp ce lucra la scenografia acestui spectacol. Întreaga echipă artistică a Teatrului Național, precum și prietenii, familia și colaboratorii din alte teatre încearcă să o aducă astfel pe Alexandra din nou printre noi, cu prezența ei discretă și caldă, inventivitatea ei fină, creativitatea ei jucăușă, mereu gata să răspundă cerințelor și întrebărilor scenice chiar înainte ca acestea să fie formulate. Foaierul Teatrului Național din Cluj-Napoca vă va împărtăși astfel universul artistic al Alexandrei Constantin, prin desene, schițe, fotografii, machete și instalații.
 

Alexandra Constantin a fost creatoare de costume și decoruri de teatru. A studiat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" din București (2007-2009), la Karlsruhe Institute of Technology (2009-2014) și la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" din București (2017-2019). A creat scenografii și costume pentru spectacole ale unor teatre din București, Piatra Neamț, Sibiu, Buzău și Cluj-Napoca. A colaborat cu Alexandru Dabija, Radu Afrim, Ada Milea, Adrian Damian, Leta Popescu, Slava Sambris, Bogdan Sărătean, Cristina Giurgea, realizând scenografia spectacolelor: Revizorul (Teatrul Naţional Bucureşti şi UNATC), Planeta viselor pierdute (Teatrul „George Ciprian", Buzău), Amintiri, Sub fiecare pas e o mină neexplodată dintr-un război neterminat cu tine și Alice (Teatrul Tineretului, Piatra Neamţ), Chiritza în concert (Teatrul Naţional Cluj-Napoca), Iubirea la oameni (Teatrul Național „Radu Stanca", Sibiu), ÎmpreLună (Teatrul „Ion Creangă", Bucureşti).Ada Milea a început colaborarea muzicală cu Teatrul Național din Cluj-Napoca în urmă cu nouă ani, cu Florența sunt eu de Gellu Naum și Jules Perahim în regia lui Alexandru Dabija, artista compunând muzica și pentru alte spectacole ale regizorului, montate pe scena Naționalului clujean: Sânziana și Pepelea de Vasile Alecsandri, Mein Kampf de George Tabori și Linoleum de Frații Presniakov. A compus muzica pentru UbuZdup! adaptarea lui Gábor Tompa după Ubu înlănțuit și alte texte de Alfred Jarry. A creat spectacole-concert de mare succes pentru scena clujeană. Apolodor este o „hartă muzicală a călătoriilor pinguinului lui Gellu Naum“, Insula, tot după Gellu Naum, surprinde „noul haz trist din comedia singurătății unui Robinson Crusoe aflat pe o insulă pustie plină de lume!“, spectacolul bucurându-se de un mare succes, a câștigat mai multe premii și aprecieri la superlativ din partea publicului și a criticilor de specialitate. În Švejk în concert după Jaroslav Hašek a interesat-o „atitudinea personajelor în drumul spre prăpăd și moarte“. În Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile a încercat „să le amintească oamenilor că bucuria sărbătorilor nu se rezolvă umplând burți și tăind brazi“.

Am încercat să aflăm câteva din gândurile care au stat la baza noului spectacol-concert Ubu în concert după Alfred Jarry și Gábor Tompa (premiera pe 22 februarie 2020, de la ora 19:00), care poartă semnătura Adei Milea adresându-i câteva întrebări legate de viitoarea premieră.

 

În majoritatea spectacolelor-concert pe care le realizați asistăm la o alăturare a umorului cu reflecția serioasă, un fel de joc de-a râsu'-plânsu'. Cum reușiți să le îmbinați atât de măiestru pe cele două?

 

Ada Milea: Mulțumesc! Sunt bucuroasă că se observă asta. Încerc să fac joaca serioasă, fără să anulez jocul sau să-mi bat joc de vreun autor luând-o razna total. Profit de inventivitatea echipei, mă străduiesc să observ când propunerile altora sunt mai bune decât ale mele și să folosim în spectacol ce găsim mai potrivit împreună.