Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Ada Milea a început colaborarea muzicală cu Teatrul Național din Cluj-Napoca în urmă cu nouă ani, cu Florența sunt eu de Gellu Naum și Jules Perahim în regia lui Alexandru Dabija, artista compunând muzica și pentru alte spectacole ale regizorului, montate pe scena Naționalului clujean: Sânziana și Pepelea de Vasile Alecsandri, Mein Kampf de George Tabori și Linoleum de Frații Presniakov. A compus muzica pentru UbuZdup! adaptarea lui Gábor Tompa după Ubu înlănțuit și alte texte de Alfred Jarry. A creat spectacole-concert de mare succes pentru scena clujeană. Apolodor este o „hartă muzicală a călătoriilor pinguinului lui Gellu Naum“, Insula, tot după Gellu Naum, surprinde „noul haz trist din comedia singurătății unui Robinson Crusoe aflat pe o insulă pustie plină de lume!“, spectacolul bucurându-se de un mare succes, a câștigat mai multe premii și aprecieri la superlativ din partea publicului și a criticilor de specialitate. În Švejk în concert după Jaroslav Hašek a interesat-o „atitudinea personajelor în drumul spre prăpăd și moarte“. În Cântece de iarnă pentru toate anotimpurile a încercat „să le amintească oamenilor că bucuria sărbătorilor nu se rezolvă umplând burți și tăind brazi“.

Am încercat să aflăm câteva din gândurile care au stat la baza noului spectacol-concert Ubu în concert după Alfred Jarry și Gábor Tompa (premiera pe 22 februarie 2020, de la ora 19:00), care poartă semnătura Adei Milea adresându-i câteva întrebări legate de viitoarea premieră.

 

În majoritatea spectacolelor-concert pe care le realizați asistăm la o alăturare a umorului cu reflecția serioasă, un fel de joc de-a râsu'-plânsu'. Cum reușiți să le îmbinați atât de măiestru pe cele două?

 

Ada Milea: Mulțumesc! Sunt bucuroasă că se observă asta. Încerc să fac joaca serioasă, fără să anulez jocul sau să-mi bat joc de vreun autor luând-o razna total. Profit de inventivitatea echipei, mă străduiesc să observ când propunerile altora sunt mai bune decât ale mele și să folosim în spectacol ce găsim mai potrivit împreună. Teatrul Naţional Cluj-Napoca anunţă premiera spectacolului UBU ÎN CONCERT după Alfred Jarry și Gábor Tompa, traducere de Romulus Vulpescu, care va avea loc în Sala mare, sâmbătă, 22 februarie 2020, de la ora 19:00. 
 

UBU ÎN CONCERT

după Alfred Jarry și Gábor Tompa

 

spectacol-concert de Ada Milea

regia: Gábor Tompa

cântece de Ada Milea și Anca Hanu

scenografia: Carmencita Brojboiu, Alexandra Constantin

mișcare scenică: Andrea Gavriliu

maestru de lumini: Jenel Moldovan

 

Distribuția:

Dl Ubu - Adrian Cucu

Dna Ubu - Anca Hanu

Cântăreața - Sânziana Tarța

Ofițerul - Radu Dogaru

Cetățenii - Miron Maxim (Fratele Trombon), Cătălin Herlo (Fratele Beton), Cristian Rigman (Fratele Cajon), Mihnea Blidariu (Fratele Kaki), Dan Chiorean (Fratele Căpățână)

Franțuzoaicele - Adriana Băilescu, Elena Ivanca, Irina Wintze, Angelica Nicoară

Englezul - Cornel Răileanu

 

Marchizul de Sade - Ioan Negrea


23.01.2020
Reprezentația cu spectacolul ŠVEJK ÎN CONCERT de astăzi, 23 ianuarie 2020, se suspendă

Dragi spectatori,
 

Ne pare rău să vă anunțăm că, din motive medicale, spectacolul din această seară - ŠVEJK ÎN CONCERT - se suspendă. Acesta este reprogramat pentru data de 19 martie 2020.
 

Biletele achiziționate pentru spectacolul de astăzi rămân valabile pentru reprezentația din data de 19 martie 2020.

Cei care doresc să își schimbe biletul pentru un alt spectacol sau să îl returneze, pot face asta online sau la Agenția de bilete, în funcție de modul în care acesta a fost achiziționat.
 

Mulțumim pentru înțelegere.Președintele României a conferit Ordinul „Meritul Cultural“ în grad de Comandor, categoria D -„Arta spectacolului, Teatrului Naţional Cluj-Napoca, în cadrul ceremoniei de decernare a decorațiilor, care a avut loc ieri, 15 ianuarie 2020, în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni. Decorația a fost primită de către directorul artistic Ștefana Pop-Curșeu.

 

Decorația a fost acordată „în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea identității şi diversității culturale a țării noastre, pentru dăruirea cu care s-a ilustrat în viața culturală, prin promovarea unei educații artistice de calitate în rândul tinerelor generații, dovedind excelența la nivel național şi international".

 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a Teatrului Naţional Cluj-Napoca în data de 27 martie 2019, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.X