Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


La 15 ianuarie 2022, s-au împlinit 400 de ani de la nașterea lui Jean-Baptiste Poquelin, zis Molière. Cel mai important nume al teatrului clasic francez, cel care a marcat  profund istoria comediei europene și ale cărui texte stârnesc mereu râsul indiferent de timpul în care sunt jucate, este sărbătorit anul acesta în întreaga lume. Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a reluat cu această ocazie repetițiile la spectacolul DON JUAN în regia lui Roberto Bacci care a avut premiera în 25 septembrie 2016, dar care, din cauze obiective nu s-a mai putut juca, iar astăzi se bucură de o nouă viață.


09.03.2022
Anunț important!


Începând cu data de 9 martie, odată cu ridicarea restricțiilor, vă așteptăm în sălile Teatrului Național la capacitate maximă.

Biletele sunt disponibile atât la Agenția de bilete, cât și online pe bilete.ro.

În continuare, conform îndrumărilor autorităților, recomandăm, la rândul nostru, purtarea măștii în spațiile închise, chiar dacă aceasta nu mai este obligatorie.

Ne vedem la teatru!


01.03.2022
Solidari cu Ucraina


În semn de solidaritate faţă de poporul ucrainean, Teatrul Național din Cluj-Napoca face apel la sentimentele profunde de umanitate și fraternitate ale tuturor clujenilor, atât față de cei prinși în conflictul armat de peste granițe, cât și față de cei care se refugiază pe teritoriul României.

 

Ne alăturăm așadar inițiativei Uniunii Ucrainenilor din România, prin Filiala Cluj a acesteia, care a deschis un fond special, denumit „Pentru pacea în Ucraina și solidaritate cu poporul ucrainean", în vederea acordării de sprijin umanitar cetățenilor ucraineni din zonele afectate de conflict.

Ajutoarele în bani pot fi trimise în conturile deschise la Banca Comercială Română, sector 1 București:

 

cont în RON: IBAN      RO69 RNCB 0209 0061 5787 0001

cont în USD: IBAN      RO42 RNCB 0209 0061 5787 0002

 

De asemenea, în foaierul Teatrului Național, înainte și după fiecare spectacol, va fi amplasată o urnă, banii strânși urmând a fi depuși în fondul mai sus amintit.

 

Începând cu data de 1 martie 2022, spectacolele Teatrului Național vor începe cu un moment de reculegere pentru victimele războiului, precum şi de un îndemn la rugăciune pentru toți cei care trăiesc în Ucraina în această perioadă tulbure.Întreaga echipă a Teatrului Național clujean înalță un gând de rămas bun doamnei Florica Ichim, personalitate de seamă a culturii și criticii teatrale românești. Cu o încredere de neclintit în adevăratele valori ale artei scenice naționale, atentă, intransigentă, cu un simț al umorului și o franchețe aparte, conjugate cu o putere de muncă ieșită din comun, Florica Ichim s-a luptat cu efemerul în tot ce a făcut. Timp de zeci de ani a încercat și a reușit să oprească vremelnicia clipei din teatru prin cronicile și studiile revistei Teatrul Azi pe care o conducea din 1988, transformată, sub mâna sa de fier, în cel mai important reper critic și istoric al scenei contemporane românești.
 

Cu o iubire de carte rar întâlnită și o pasiune reală pentru păstrarea și salvarea patrimoniului teatral autohton, Florica Ichim a izbutit să adăpostească între coperțile cărților Fundației Culturale „Camil Petrescu", în sute de volume tipărite prin strădania, forța, tenacitatea și inteligența ei, memoria teatrului românesc, rămas acum fără unul dintre cei mai valoroși oameni.


Teatrul Național din Cluj-Napoca își exprimă profunda durere la plecarea către o lume mai bună a unei mari doamne a teatrului românesc. Condoleanțe familiei îndurerate.