Noutăţi

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video
Teatrul Național din Cluj-Napoca vă invită să ne bucurăm împreună de cea de-a 60-a aniversare a ZILEI MONDIALE A TEATRULUI, în data de 27 martie 2022.

 

Ziua Mondială a Teatrului a fost inițiată în anul 1961 de către ITI (Institutul Internațional de Teatru, Paris) și se sărbătorește anual din 1962, când a fost redactat primul mesaj al evenimentului, de către Jean Cocteau. De atunci, în fiecare an, o personalitate importantă a lumii este invitată să compună acest mesaj. Anul acesta, mesajul a fost scris de Peter Sellars, regizor de teatru și operă, director de festival.

 

Ziua Mondială a Teatrului are scopul de a promova teatrul în toate formele sale în întreaga lume, de a-i face pe oameni să conștientizeze valoarea acestei arte, de a împărtăși bucuria pentru teatru cu ceilalți. Așadar, cu această ocazie, teatrul nostru vă invită să luați parte la un eveniment special în care teatrul și publicul să se regăsească și să se redescopere.La 15 ianuarie 2022, s-au împlinit 400 de ani de la nașterea lui Jean-Baptiste Poquelin, zis Molière. Cel mai important nume al teatrului clasic francez, cel care a marcat  profund istoria comediei europene și ale cărui texte stârnesc mereu râsul indiferent de timpul în care sunt jucate, este sărbătorit anul acesta în întreaga lume. Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a reluat cu această ocazie repetițiile la spectacolul DON JUAN în regia lui Roberto Bacci care a avut premiera în 25 septembrie 2016, dar care, din cauze obiective nu s-a mai putut juca, iar astăzi se bucură de o nouă viață.


09.03.2022
Anunț important!


Începând cu data de 9 martie, odată cu ridicarea restricțiilor, vă așteptăm în sălile Teatrului Național la capacitate maximă.

Biletele sunt disponibile atât la Agenția de bilete, cât și online pe bilete.ro.

În continuare, conform îndrumărilor autorităților, recomandăm, la rândul nostru, purtarea măștii în spațiile închise, chiar dacă aceasta nu mai este obligatorie.

Ne vedem la teatru!


01.03.2022
Solidari cu Ucraina


În semn de solidaritate faţă de poporul ucrainean, Teatrul Național din Cluj-Napoca face apel la sentimentele profunde de umanitate și fraternitate ale tuturor clujenilor, atât față de cei prinși în conflictul armat de peste granițe, cât și față de cei care se refugiază pe teritoriul României.

 

Ne alăturăm așadar inițiativei Uniunii Ucrainenilor din România, prin Filiala Cluj a acesteia, care a deschis un fond special, denumit „Pentru pacea în Ucraina și solidaritate cu poporul ucrainean", în vederea acordării de sprijin umanitar cetățenilor ucraineni din zonele afectate de conflict.

Ajutoarele în bani pot fi trimise în conturile deschise la Banca Comercială Română, sector 1 București:

 

cont în RON: IBAN      RO69 RNCB 0209 0061 5787 0001

cont în USD: IBAN      RO42 RNCB 0209 0061 5787 0002

 

De asemenea, în foaierul Teatrului Național, înainte și după fiecare spectacol, va fi amplasată o urnă, banii strânși urmând a fi depuși în fondul mai sus amintit.

 

Începând cu data de 1 martie 2022, spectacolele Teatrului Național vor începe cu un moment de reculegere pentru victimele războiului, precum şi de un îndemn la rugăciune pentru toți cei care trăiesc în Ucraina în această perioadă tulbure.