Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video

20.10.2023
THRILL ME: POVESTEA LUI LEOPOLD ȘI A LUI LOEB
SPECTACOL GĂZDUIT


Thrill Me: Povestea lui Leopold și a lui Loeb este un musical de cameră în două personaje, scris și compus de Stephen Dolginoff, bazat pe o întâmplare adevărată care a zguduit Chicago-ul anilor 1920 și a inspirat mai multe piese de teatru și producții cinematografice.

Tinerii de 19 ani Nathan Leopold și Richard Loeb, prieteni din copilărie, supradotați intelectual, par să aibă totul: provin din familii înstărite, sunt studenți la Drept și aspiră la cariere strălucite ca avocați. Totuși, sub aparența perfecțiunii, fiecare ascunde câte o obsesie: Richard este mânat de puternice porniri distructive și are o apetență pentru delict, iar Nathan este îndrăgostit până la adorație de prietenul său. Convinși că sunt întruchiparea conceptului de „supraom” al lui Nietzsche și că sunt mai presus de legile societății, cei doi încheie un pact secret, pentru a-și satisface reciproc nevoile. Curând, relația de codependență și ambiția îi conduc pe cei doi pe un drum periculos, care se sfârșește în mod tragic.

Alternând planul evenimentelor din 1924 cu cel al audierii pentru liberare condiționată a lui Nathan la 54 de ani, musicalul este o dramă psihologică despre vulnerabilitate, maturizare, căutarea identității și despre valențele profund nocive ale pasiunilor obsesive, cât și un thriller polițist despre manipulare și impostură. Totul este potențat de o excelentă partitură de pian care amintește de jazz-ul anilor ’20 și de filmele noir are secolului trecut.


21.07.2023
CONCERT BEST OF BALANESCU QUARTET


De la înființarea sa în 1987, Cvartetul Bălănescu a dobândit reputația de a fi unul dintre cele mai importante grupuri de muzică contemporană din lume. Forța sa călăuzitoare a fost violonistul și compozitorul de origine română Alexander Bălănescu, care a condus Cvartetul dincolo de frontierele muzicale, în teritorii neexplorate. Această căutare de a împinge limitele cvartetului de coarde a scos la iveală un ansamblu cu o sensibilitate mai apropiată de cea a unei trupe decât de cea a unui grup clasic și reflectă credința pasionată a lui Bălănescu în intercomunicarea și fluiditatea dintre diferite domenii muzicale. După ce a colaborat cu compozitori precum Michael Nyman și Gavin Bryars, "Lounge Lizard" John Lurie, Jack de Johnette, Ornette Coleman, David Byrne, Pet Shop Boys și a dezvoltat proiecte inspirate de muzica tradițională românească, precum și de Kraftwerk, Cvartetul Bălănescu și-a conturat un stil de compoziție și de interpretare care îl diferențiază de orice alt cvartet de coarde.
 
Spectacolele lor live se remarcă prin energie și dinamism și au cântat în locații atât de contrastante precum Knitting Factory din New York și Roundhouse din Londra, până la Lincoln Centre și Wembley Arena. Ei caută în mod constant modalități de a-și prezenta muzica într-un context nou.
 
Printre înregistrările de muzică originală ale cvartetului se numără albumele Possessed, Luminitza (inspirat de schimbările din Europa de Est după 1989), Angels and Insects (coloana sonoră a filmului din 1995), Maria T (un omagiu adus marii cântărețe române Maria Tănase) și This is the Balanescu Quartet (MUTE Records), East meets East (Consipio Records), Il Partigiano Johnny (coloana sonoră a filmului, Virgin Extra Labels), The Island (Saphrane), precum și numeroase colaborări. Cvartetul a fost semnat recent cu UNIVERSAL Records, care a reeditat Possessed, Luminitza, Angels and Insects și Maria T, precum și a comandat un nou album.


13.06.2023
IN BETWEEN HOMES - spectacol de teatru imersiv de tip promenadă
în cadrul proiectului european ULYSSES: EUROPEAN ODYSSEY (2022-2024)


text colectiv de spectacol
scenariu, concept și regie: Andreea Iacob
asistență de regie: Varga Hunor-József
asistență de regie (secund): Mihai Gligan
scenografie: Gábor Zsófia
compoziție muzicală: József Iszlai
creație video: Ioana Ofelia, Octavian Șaramet
videomapping: Diana Drăgan-Chirilă
design grafic: Cristian Luchian
realizare mulaj: Tudor Lucanu
regie tehnică: Florin Suciu
consultanță în migrație: Viorela Telegdi-Csetri
documentare migrație: Ioana Toloargă
coordonare PR și voluntari: Raluca Bugnar, Teodora Minea
coordonare artistică: Diana Buluga
coordonare proiect: Diana Moga

Cu: Diana Buluga, Maialgesa Dat, Călin Deneș, Sorana Eșanu, József Iszlai, Raluca Lupan, Ana Maria Marin, Octavian Mic, Victor Muntean, Emőke Pál, Marcel Ionel Paranici, Ionela Pop, Ioana-Maria Repciuc, Clara Roman, Oana Rotaru, Salomeea Rusu, George Sfetcu
Apariții video: Andrei Bar, Dominic Big, Amalia Susana Bîrză Lupaș, Anuța Lăpuște, Lia-Lucia Retianu, Cornelia Mureșan



adaptare de Mihai-Florian Nițu după Pauline Daumale
traducere de Olga Mărculescu

O producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca

regia și concept scenografic: Mihai-Florian Nițu
Costume “Atelier Atipic”
Distribuția spectacolului: Ileana Negru, Narcisa Pintea
Partener Media: Radio Transilvania Cluj

Spectacolul de teatru Intervenții Pichard, după Pauline Daumale, este o piesă de succes, o comedie cu note melancolice, o poveste reală sau închipuită, despre dorințe, conflicte, pierderi și noi renașteri. Este povestea a două femei singure care trăiesc noaptea dintre ani într-o continuă dedublare a ființei lor.