Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


ZIUA PORȚILOR DESCHISE  # 10

27 martie 2019

între orele 10:00 - 20:00


 

  

În anul în care Teatrul Național Cluj-Napoca împlinește 100 de ani de existență, Ziua Porților Deschise se află la cea de-a 10-a ediție!

 

Organizat, ca în fiecare an, pe data de 27 martie, când sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului, evenimentul din acest an s-a adresat atât copiilor, cât și adulților! Au fost organizate două expoziții, ambele dedicate aniversării de 100 de ani de teatru național român la Cluj. Pe de o parte, copiii au fost invitați să ne trimită desene inspirate pe această temă, iar cele mai reușite lucrări au fost expuse în holul teatrului și premiate. De asemenea, evenimentul a prezentat expoziția „Începuturile Teatrului Național Cluj-Napoca", în cadrul căreia au fost expuse primele fotografii, afișe și documente din arhiva teatrului.

 

Alături de spectacole, lecturi și ateliere pentru copii, evenimentul a prezentat filme, fragmente de commedia dell'arte și o primă conferință din ciclul conferințelor lunare pe care teatrul le va organiza cu ocazia centenarului. Evenimentul s-a încheiat cu o spumoasă repetiție deschisă a spectacolului realizat de Ada Milea, CHIRIȚA ÎN CONCERT, urmată de o întâlnire cu invitatul special al zilei, actorul George Mihăiță. 

 


11.04.2019
JULIET'S LOVE
24.02.2019
SUCCUBUS

scenariu de Filip Odangiu, după proza fantastică a lui I.L. Caragiale

 

regia: Filip Odangiu & Sinkó Ferenc

ilustrația muzicală: Filip Odangiu, Matei Cojocărescu

scenografia: Filip Odangiu

mișcarea scenică: Sinkó Ferenc

consultant scenografie și costume: Diana Aldea

pregătirea muzicală: Luminița Milea

maestru de lumini: Victor Lup
mulțumiri speciale: Anca Hațiegan, Luminița Milea, Victor Lup, Matei Cojocărescu

 

Distribuția:

Acrivița: Ioana Cojocărescu

Kir Ianulea: Cătălin Florea

Aghiuță: Alex Condurat

Dardarot, Polițist 1: Bogdan Neciu

Coana Marghioala: Corina Ciontu

Dumnezeu, Negoiță: Răzvan Târnovan

Sf. Petre, Polițist 2, „Mitropolitul“: Daniel Fărcaș

Prichindel, Căpitan Manoli: David Constantinescu

Baba: Delia Tărcăoanu

Mireasa: Miruna Lazăr

Soția: Diana Licu

Domnița: Anette Marka

Tincuța, Fata Kerei Marghioala: Flavia Perșa

 

Succubus este o traducere a unor subiecte din proza fantastică a lui I.L. Caragiale într-o cheie actualizată. Spectacolul polemizează cu credința într-o lume care atârnă perpetuu de rezultatul luptei între forțe oculte, între binele serafic și răul pervers. Spectacolul descrie o lume orizontalizată, în care Dumnezeu și Dardarot, căpetenia dracilor, sunt complici în urmărirea unui scop comun: perpetuarea puterii abuzive, discreționare. În acest context, așa zisa „posedare demonică“ devine un stigmat aplicat celor în care se trezește focul revoltei.

Filip Odangiu


31.01.2019
CORPORAȚIA


Corporația
de Flavius Lucăcel

"Te trezești grăbit, mănânci în viteză, te speli în viteză și pleci în viteză. Să nu întârzii la job, să nu ratezi nici o oportunitate, să fii tot timpul pe fază. Saluți în fugă soția, pe copii nu, pentru că n-ai avut timp să-i faci. Iți saluți în fugă colegii și rămâi încordat, gata pentru marea întâlnire cu șeful, gata pentru promovare, gata să calci pe cadavre. Trăiești încordat zi după zi, mănânci sănătos ca să poți trăi încordat zi după zi, să poți să produci. Să fii rentabil. Ești doar o achiziție a unui trust, a unei corporații care face parte dintr-o altă corporație și mai mare. Dar la asta nu ai timp să te gândești, abia ai timp să respiri, să lucrezi și să trăiești ca să lucrezi. În fond, nu e vina ta că ești la baza piramidei. Poți doar să speri că acolo sus, în vârful ei, Dumnezeu trage o petrecere monstru."

O producție Mario Dance Atelier

Regia: M.Chris.Nedeea

Mișcarea scenică: Mario Grosu 

Video: Sorin Luca 

Distribuția: Cătălin Herlo, Radu Lărgeanu, Matei Rotaru, Miron Maxim, Cătălin Mocan, Alexandra Tarce, Raluca Radu, Cristina Bleandură