Evenimente

 Arhivă de afişe

Galerie foto

Galerie video


Sâmbătă, 14 octombrie, ora 20:00, Sala mare

 

DansActori: Ana Vișan, Irina Strungăreanu, Adrian Nour, Alexandru Călin
în alternanță cu: Bianca Bor și Bogdan Iacob

ASISTENȚĂ COREGRAFICĂ: Lelia Marcu-Vladu

SCENOGRAFIE VIDEO ȘI ANIMAȚIE: Les Ateliers Nomad
LIGHT DESIGN: Cristian Petru Simon, Andrei Ștefan Florea
COLOANA SONORĂ: Gigi Căciuleanu; EDITARE: Pro-DJ Events
COSTUME: Corina Boboc
CONSULTANT: Petre Roșu

Producător: Teatrul Excelsior în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu" Romania Dance Company
 

„Pe zi ce trece suntem invadați de emoticoane şi abrevieri de tot felul. Emoțiile sunt re-codificate în imagini stilizate şi/sau concentrate în doar câteva litere. Ideea spectacolului este schimbul de mesaje prin intermediul unui limbaj codificat: fie cel corporal sau verbal, cel al imaginilor (precum sunt Emoji-urile) sau/şi cel al abrevierilor pe care din ce în ce mai multă lume le folosesc. Mesaje care de multe ori devin de neînțeles şi par absurde pentru cei care nu sunt inițiați în aceste coduri. (...) #EmojiPlay este un spectacol de teatru coregrafic ce îmbină într-un mod aparent ludic, limbajul tri-dimensional (cu atât mai complex!) al #DansActorilor cu vizuala şi (încă!) strania lume bi-dimensională a acestor noi simboluri şi metafore."

Gigi Căciuleanu


„Căciuleanu pune o oglindă în fața unor tineri şi ne arată cum vorbesc: un limbaj codificat, cu multe prescurtări, deopotrivă amuzant şi ciudat, susținut de un acompaniament coregrafic dinamic, pe măsură. (...) #Emojiplay este un spectacol viu, amuzant, jucăuş, uşor, fluid, care o să bucure în special tinerii (care îşi vor regăsi conversațiile de pe rețelele virtuale). Iar cei care nu ştiu prea bine înlănțuirile de consoane şi decodificările lor se vor amuza cu discuțiile adolescenților care nu se pot dezlipi o zi de telefon."

Corina Dima, #EmojiPlay de Căciuleanu: CSF, NCSF, dans! - Ziarul Metropolis

 

 



Duminică, 8 octombrie, ora 22:00, Studio Euphorion

SERI EXTREME (proiecții de scurtmetraje - film horror), în parteneriat cu ClujShorts IFF

Intrarea liberă (în limita locurilor disponibile)

Introducere de Ioan Pop-Curșeu (președintele juriului ClujShorts IFF).

 

Filmele Horror au reprezentat dintotdeauna un gen cinematografic extrem. Absența lor ar fi fost, de aceea, de neconceput în cadrul „Serilor extreme". Ce alte filme reușesc să creeze o tensiune asemănătoare cu cea a celor mai negre momente ale vieții sau ale celor mai stranii și nedorite coșmaruri? Într-un răstimp cu mult mai concentrat, filmele horror de scurt metraj se joacă cu nervii spectatorului, cu fricile, spaimele, proiecțiile sale metale, dând corp unor imagini și senzații extreme. Pendulând între poetic și macabru, jonglând cu ironia și cinismul, ele trezesc cele mai ambigue sentimente și senzații și pun sub semnul întrebării echilibrul existenței normale, spre profitul confruntării crude cu necunoscutul.

 

Ioan Pop-Curșeu


 



GOLDBERG SHOW – FACEREA LUMII ŞI ALTE ÎNTÂMPLĂRI
după Variaţiunile Goldberg de George Tabori

producție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri“ Iași

 

regia: Mihai Măniuţiu

adaptare: Anca Măniuțiu

decor: Adrian Damian

costume: Cristina Milea

coregrafia: Andrea Gavriliu
muzica originală: Mihai Dobre

lighting design: Lucian Moga, Cristian Şimon

 

Distribuţia:

Goldberg, asistentul domnului Jay – Marcel Iureş

Domnul Jay, regizorul – Călin Chirilă

Madam Mop, femeia de serviciu – Tatiana Ionesi

Tereza Tormentina, superstar – Livia Iorga

Ernestina van Veen, scenografa – Doina Deleanu

Coregrafa / Viţelul de aur – Oana Sandu

Solistul Hell’s Angels (Îngerii Iadului) – Cosmin Maxim

Raema, actor – Doru Aftanasiu

Maş, actor – Ionuţ Cornilă

Iafet, actor – Radu Ghilaş

Şeful corpului tehnic (C.T.) – Horia Veriveş

Hell’s Angels (Îngerii Iadului), dansatori – Andrei Andriucă, Diana Beşchia, Iuliana Budeanu, Gelu Ciobotaru, Biatrice Cozmolici, Mariana Dumitrache, Ana Maria Fasolă, Radu Homiceanu, Andrei Iurescu, Alexandra Macovei, Laura Mătiuţ, Nicoleta Miru, Sebastian Munteanu, Beatrice Teişanu, Irina Tocănel, Alexandru Torboli


Farmecul textului şi sursa inepuizabilă a comicului Variaţiunilor Goldberg vine tocmai din amestecul planurilor: cel al creării lumii, după Biblie, cu cel al creării unui spectacol (de la primele repetiţii pe scenă şi până la premieră) – teatru în teatru şi teatrul ca metaforă a lumii. Variaţiunile sunt aşadar un mix din secvenţe biblice – păcatul originar, Cain şi Abel, dansul în jurul Viţelului de Aur, Moise şi Aaron, crucificarea lui Isus – cu vieţile private ale actorilor şi cu felurite întâmplări şi poveşti de la repetiţiile pentru spectacolul biblic. Trupa cu care lucrează Mr. Jay e plină de frustrări şi apatică, felul de a fi inegal şi coleric al regizorului le-a tăiat tuturor cheful de a mai juca. Goldberg face eforturi disperate să-l mai tempereze pe Mr. Jay şi să-i motiveze pe actori să joace mai departe. La toate astea se mai adaugă geloziile, bârfele, mofturile şi fandoselile, exploziile de furie, ifosele actorilor.

Variaţiunile Goldberg sunt o farsă grotescă cu sensuri mai adânci şi străfulgerările unui umor negru dindărătul căruia se iţeşte oroarea unor crime din trecutul mai îndepărtat sau recent.


Sâmbătă, 7 octombrie, ora 20:30, Sala mare



Sâmbătă, 7 octombrie, ora 16:00, Casa TIFF
Intrarea liberă (în limita locurilor disponibile)

 

Filmul de lung metraj Dinții după piesa omonimă a lui Matei Vișniec, regia: Rareș Stoica, - urmată de discuții cu autorul, regizorul și actorii principali.

 

Adaptare după „Dinții" de: Matei Vișniec

un film de: Rareș Stoica

Cu: Radu Văduva, Andrei Zagorodnîi, Cătălin Codreanu

 

Compoziție muzicală: Dragoș Strat, Machiaj: Camelia Curuțiu-Zoicaș, Consultant casting: Diana Aldea, Consultant scenografie: Mihai Filip Odangiu, Supervizor proiect: Ioan Pop-Curșeu, Direcția de imagine: Rareș Stoica, Andrei Giurgiuman, Modelator 3D: Marius Caraba, Coordonator proiect: Ștefana Pop-Curșeu din partea TNC și FTT, Supervizor scenariu: Ștefana Pop-Curșeu, Coordonatori student: Cătălin Codreanu, Mihai Filip Odangiu,

Producător executiv: Nicoleta Stoica

Casa de producție: Persona Media Production, în parteneriat cu Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Teatrul Național Cluj-Napoca.